.
Zachte Herve gegratineerd met droge vruchten xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen: 150 g gemengde salade 1 Hervekaas 160 g paneermeel van peperkoek 200 g gemengde droge vruchten (amandels, hazelnootjes, pimpernoten, druiven, enz.) 1 soeplepel balsamicoazijn 5 soeplepels olijfolie Zout Peper 1/2 gehakt sjalotje 1 koffielepel komijn in poeder
Bereidingswijze De ovengrill voorverwarmen op maximale temperatuur.
De Hervekaas in 4 sneetjes snijden, met peper kruiden en bestrooien met peperkoekpaneermeel.
Voor de bereiding van het peperkoekpaneermeel, enkele sneetjes peperkoek in een goed verwarmde oven leggen, de verharde peperkoek er na 20 minuten uithalen en dan verbrijzelen en verkruimelen.
Onder de grill in de oven plaatsen tot men een mooie kleur bekomt en de kaas goed warm is.
De gemengde salade in een slakom mengen met de olie, de azijn, het 1/2 sjalotje, de komijn, de stukjes gedroogde vruchten, zout en peper.
Over de diepe borden verdelen en de gegratineerde kazen er bovenop leggen.
|