De laatste weken zijn er meer dan honderd stukken afgezet en gedigitaliseerd. Inderdaad het blijft voor zover we het halen een dwingende gewoonte de verkregen stukken én te digitaliseren én te inventariseren. Die al eens de drempel overstak die kent het gebruik. Ieder stuk krijgt een etiket met een getal van 9 cijfers. In twee categorieën blijven we achterop. Primo: De kaders wachten nog op de professionele aanpak van het digitaliseren. We zijn op zoek geweest naar de beste fotografische aanpak om de prenten achter glas op een aanvaardbare manier vast te leggen... Via enkele specialisten leerden we iets meer omtrent het gebruik van de CUBELIGHT! Nog zo'n woord dat bij gebruik onze ijdelheid etaleert. Secundo: De bidsnoeren. D.i. een voorwerp waar we in kwantiteit bijna het getal van de penningen of medailles evenaren.
We kunnen in ons verslag eveneens met onweerstaanbare fierheid rapporteren dat onze medewerkers weer maximaal aanwezig waren op de gebruikelijke derde donderdag: werkdag van onze vzw.
Wie tijd heeft en het wenst kan altijd een bezoekje brengen. Tel. 057 335610. Gewoon even een rondleiding of groepsbezoek.
Wie dit virtueel wil kan mits de account op onze website htp:/onzenheertje.be. We hebben voor het ogenblik 5239 erfgoedstukken op de database en 3828 penningen (waarvan nog 130 moeten ïmporteerd worden). We naderen de 10.000 stukken.
Wie denkt dat we enkel geschonken worden wat niet op de rommelmarkt komt die vergist zich. Soms zijn dat minder grote stukken. Vaak moeten we zelf even nadenken: waar diende dit nu ook weer voor. Zoals dat lapje van op de schouder of het vestzakje van de Chiroleider. Wie weet nog bij welke rang of afdeling dat hoorde? Graag antwoord.
Reacties op bericht (1)
15-07-2012
kenteken
Te oordelen naar de kleur en de vormgeving zal dit kenteken eerder op de linkerborstzak van een KSA'er hebben gehangen.