Bij wijze van ontspanning een fotokwis. Kent u het systeem van 'placespotting'? De bovenste foto (klik op de foto) is het einddoel. Welk gebouw is dit en waar staat het, stad en land? Via de onderste foto (op het scherm van placespotting) moet je trachten te achterhalen waar bovenste luchtfoto werd genomen. Dit doe je door dubbel te klikken op de foto ter hoogte van het land of streek waar jij denkt dat deze foto genomen is. Dubbele klik blijven uitvoeren tot wanneer je exact dezelfde foto hebt als de bovenste. Als je de juiste plaats heb gevonden krijg je rechts een YES... Kleine hint: fietstrip Mail uw antwoord door naar PEDRO
De fiets van het jaar in Nederland is de KOGA E-light geworden. Een E-fiets voor de recreatieve fietser die graag wat steun krijgt... richtprijs: 2.999 euro! Een elektrisch prijsje?
Voor je GPS voor de fiets moet je vaak zelf kaarten kopen. Standaard zit er wel een kaart bij, maar meestal zal je specifieke kaarten voor je GPS moeten aanschaffen. Deze kaarten omvatten een bepaalde regio (bijvoorbeeld Frankrijk, of Zwitserland) en zijn relatief duur. Vaak onderscheiden we twee types kaarten:
1. Topografische kaarten: deze kaarten zijn echte topografische stafkaarten. Hier krijg je een duidelijk zicht op de omgeving. Een onooglijke zandweg zonder naam zal op een topografische kaart vermeld worden. Wel is het niet mogelijk om met dit type kaarten automatisch te navigeren. De GPS zal je niet vertellen hoe je een bepaald eindpunt via bepaalde straten en paden kan bereiken.
2. Autonavigatiekaarten: deze kaarten zijn de standaardkaarten voor GPS-toestellen voor de auto. Deze geven slechts een schematisch zicht op de omgeving, maar je kan wél van straat tot straat navigeren.
Vaak is het overigens wel mogelijk om de twee types kaarten te combineren. De kaarten worden dan doorzichtig gemaakt en over elkaar gelegd.
Ook voor wie lange, vaak meerdaagse fietsroutes plant, is de GPS een dankbaar hulpmiddel. Vooraf kan je een route instellen in je GPS, en vervolgens dien je die gewoon te volgen, handig!
Een GPS op de fiets heeft verschillende handige functies:
1. Je kan met de meeste GPS-toestellen thuis je route plannen op de computer (met een programma als Mapsource bijvoorbeeld). De GPS wordt geleverd met speciale software voor je computer waarmee je routes kan opslagen. Vervolgens dien je de GPS met een kabel (vaak USB) te verbinden met de computer om de route-informatie te kopiëren naar je GPS. 2. Je kan achteraf je gefietste route terug bekijken. Heel wat GPS-toestellen zijn in staat de route die je fietst op te nemen. Dit wil zeggen dat de GPS bijhoudt waar je wanneer rijdt en hoe snel je vooruitkomt. Weer thuis kan je de informatie opnieuw overbrengen naar de computer en daar in detail bekijken. 3. Je verliest nooit meer de weg. De basisfunctionaliteit van een GPS is immers dat het toestel op een kaart toont waar je bent. Je moet dus niet meer zelf op zoek gaan waar je locatie. 4. Anders dan je GPS in de auto houden sommige GPS-toestellen voor de fiets bij hoe hoog je je bevindt. Dit is erg handig wanneer je op bergachtig terrein als de Alpen gaat fietsen. Daarnaast lees je ook je eigen snelheid af. Die snelheid wordt vaak nauwkeuriger gemeten dan door je normale fietscomputer. 5. Nog een verschil met de GPS voor de auto is dat de GPS voor de fiets gebruik maakt van gewone AA of AAA batterijen. Groot voordeel van deze energievoorziening is dat ze lang meegaan en zeer eenvoudig vervangen kunnen worden. Daarnaast verbruikt de fiets-GPS ook veel minder dan de auto-GPS. wordt vervolgd...
Brazilië Blend heeft een subtiele en zachte smaak... De Arabica-bonen vormen de basis van dit schitterende mengsel uit de Sul de Minas-regio in Brazilië, ook bekend als het koffie Mekka.
This Aztec gold piece is on its first mission and is trying to find its way to Singapore. The Merlion, symbol of Singapore, needs to be consulted. Bring this medallion in range of the Merlion. The Dragons Claw might be just close enough. Be aware of greed as the medallion is terribly cursed. Keep yourself to the geocaching code and you will be safe. Legend says that it can only be brought home by the compass that doesnt point north. Over time and many miles it will hopefully find eternal peace. Hint: The medallion likes to be photographed throughout its journey. Please take a picture and post it here.
De Yakkay helm - want zo heet de nieuw ontworpen helm - verschilt totaal van alle fietshelmen die er nu op de markt zijn. De helm heeft namelijk een geheel nieuw uiterlijk waardoor hij er uitziet als een hoed, een pet of een muts. Door de verschillende covers, die op dezelfde helm passen, kan de helm altijd goed aansluiten bij de wensen van elke gebruiker. In het concept komen veiligheid en een trendy design samen. De helmen voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Lees meer...
De Spookie Bike is een meegroeifiets die kinderen van 4 tot en met 10 jaar op elk tijdstip van hun groeifase de juiste fietshouding aanreikt. Hiermee wordt een oplossing aangeboden voor de korte levenscyclus, de gebrekkige veiligheid en de lage kwaliteit van verschillende kinderfietsen. De fiets kan zes jaar mee en bespaart ouders de tweejaarlijkse aanschaf van een nieuwe fiets voor hun kind. Toch is deze opmerkelijke Fiets Innovatie nog steeds niet op de markt. Lees meer...
Vul een kopje voor 3/4 met hete koffie. Doe de cacao en de kaneelpoeder erbij. Giet de cointreau erbij en zet het kaneelpijpje rechtop in het kopje. Hiermee roer je de koffie.
Batavus heeft een nieuw vervoersmiddel ontwikkeld! Je moet even je verbeelding gebruiken en denken aan een fiets, gecombineerd met een step, die je voortbeweegt door middel van twee houten pedalen.
De Stepper lijkt een beetje op een crosstrainer, maar met één groot voordeel. In plaats van binnen te staan in een bedompte sportschool kun je nu van de buitenlucht en de mooie omgeving genieten. En Batavus is zo slim geweest om twee uitvoeringen te maken. Eén met dikke banden (de City) en één met dunne banden (de Race). Met de City kun je uitstekend in de stad steppen en met de Race kun je extra hard gaan of langere afstanden afleggen.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)