Als het zonnetje ook maar een beetje wil schijnen, of de wolken ineens uit de hemel verdwijnen pak jij je fiets voor een prachtige tocht nadat je een route hebt uitgezocht
Het gelukkigst ben jij tussen twee wielen jij behoort tot de klasse der rijwiel-o-fielen niets vind jij mooier dan die trappers rondmalen met een krachtige tred gesel jij je pedalen
Maar wat moet je zon fietser nu eigenlijk geven? dat wou Sint weten, het beheerste zijn leven een fietsaccessoire, een boekje, een kaart? wat vindt zon fietsvriend de moeite nou waard?
Gelukkig is zijn zoektocht uiteindelijk geslaagd: een prima geschenk dat jou zeker behaagt Dus pak maar uit, hopelijk is het naar wens, dit sintcadeau voor de fietsende mens!
Geen betere manier om Amsterdam te verkennen dan per fiets. Je komt de rode fietsen van MacBike dan ook overal in de stad tegen.
MacBike is met 250.000 verhuringen per jaar niet alleen de grootste fietsverhuurder maar met meer dan 50.000 reparaties per jaar houden we ook duizenden Amsterdammers veilig op de weg. MacBike heeft 3 verhuurlocaties in het centrum van Amsterdam. GEOPEND: 7 dagen in de week van 9.00 tot 17.45 MacBike Centrum Oost MacBike Centraal Station Oost MacBike Leidseplein
Van de Kempen via Limburg en Vlaams-Brabant naar Oost- en West Vlaanderen, een gebied dat we menigmaal hebben befietst... Wallonië daarentegen is voor ons grotendeels onbekend terrein. Daar gaan we volgend fietsseizoen (als de knie het toelaat) zeker verandering in brengen.
Rando-Vélo is de vrijwilligersorganisatie die in Wallonië de langeafstandsfietsroutes ontwerpt, bewegwijzert en onderhoudt. Het is de evenknie van de Vlaamse LF-werkgroep van Grote Routepaden.
Neem nu bijvoorbeeld het nieuwe traject van de RV3. De RV3 loopt van Overboelare tot in Gedinne over een afstand van 228 km. Een parcours waar je wel enkele dagen als recreatief fietser zoet mee bent. Daarnaast heb je nog de RV301 naar Enghien en de RV302 naar Mons, samen fietsplezier over een totaal van 288 km. Je fietst onder andere langs de scheepsliften op het Canal du Centre, door de vallei van de Samber, langs Chimay met zijn bekende abdij en door een aantal van Les Plus Beau Villages de Wallonie zoals Lompret, Viroinval, Couvin en Olloy sur Viroin. De route en zijn varianten zijn volledig bewegwijzerd met de bekende geelblauwe merktekens.
Info: reisreporter.be Foto: Wikipedia, Canal du Centre
Joepie en dat we content zijn mag je weten... een week 'gedwongen', door bizarre omstandigheden, geen blog kunnen bewerken was wel even wennen... Wat er nu juist aan de hand was weet ik niet maar dit blog is dankzij de tussenkomst van Redpoppy (Gerda) en onze Webmaster Pascal opnieuw operationeel. Bedankt hiervoor.
Een wandelgps, honger naar avontuur en onze geocachecursus is al wat je nodig hebt voor een high-tech schattenjacht. In de voormiddag leert een ervaren geocacher jou alle knepen van het vak. Welke soorten caches zijn er? Hoe start je met het geocachen? Wat zijn de regels? Wanneer en hoe verberg je zelf best schatten? Onze lesgever neemt je nadien mee op sleeptouw en geeft je verschillende tips om een succesvol 'schattenjager' te worden. Na de picknick trekken we er in groepjes (onder begeleiding) op uit om enkele 'schatten' in de omgeving van Sint-Niklaas bloot te leggen. We ronden af rond 15.30 u. Vertrek: 9.30 u. Sint-Niklaas, zaal Dynamo, Castrodreef.
Ik zou kiezen tussen twee titels. Twee boeken die toffe fietsverhalen brengen. De ene is van Ward Van Loock, "de verovering van het Britse eiland" het andere een reisverhaal, annex fietsreisboek, geschreven door Gerard Spekken. Nu heb ik blijkbaar iets tegen het 'Britse averechts' zijn, je weet wel links rijden en inches en miles. Dus werd het het boek van de Noord-Brabantse schrijver uit Knegsel.
Het boek houdt het midden tussen een reisgids en een roman. Emotionele momenten en grappige opmerkingen worden afgewisseld met handige reisinformatie. Kortom, een reisroman die niet verveelt...
Een cacher uit Nederland, Wilxlii Carotte, heeft reeds meer dan 10.000, ja wel TienDuizend, caches gevonden... Hieronder z'n certificaat dat hij deelt met andere cachers ter wereld... Aangemaakt op 10-10-10 om 10 uur.
Op zondag 7 november gaat de jaarlijkse Sint Hubertusviering door in het Gemeentepark.
Programma: 11 uur plechtige Sint Hubertusmis in de Sint-Antoniuskerk. 11 uur demonstraties op de weide naast het Kasteel van Brasschaat. 12.30 uur zegening van de dieren op de weide naast het Kasteel van Brasschaat. 13 uur wildverkoop voor een goed doel - LCH - aansluitend kleiduifschieten. Dit alles wordt opgeluisterd met jachthoornklanken.
De schatten in een cache. Deze kunnen uiteenlopend zijn. Doch Coins en Travel Bugs, daar is het om te doen. En waar zitten mijn eigen coins en TB's?
Highly Addictive Geocoin zit verborgen in "Prinzessin Emma's Geburtstagscache" kort bij Daun in het Eifelgebergte. Stone of Rosetta Geocoin... is verborgen in d3Z - de hemel of de hel nabij Wageningen. Micro Compass Rose Geocoin werd gedeponeerd in Le belvédère de la Roche d'Aujou op 487 meter hoogte in Mancey. Happy Caching - Toadstool Geocoin in Blanc-Vert in de Jura in Zwitserland. Geocacher's Day Geocoin placed in WYSIWYG?, Noord-Brabantse gemeente Sint-Michielsgestel. Found it! Micro Geocoin zit nabij Innsbruck in Tirol Oostenrijk. En waar zit"De Camino"?...Blijkbaar helemaal uit koers want de traven-bug die op weg moet naar Santiago zit in: Västra Götaland, Sweden!! 'k Zal een berichtje zenden naar de eigenaar van de cache om de Camino op het juiste pad te zetten. Cacher, Erger Je Niet! Geocoin, heeft men geplaatst in TB1 De Kraanvogel in Cranendonck Nederland. Tenslotte de A Cache A Day Geocoin heeft de meeste kilometer afgelegd tot nu toe, 8805 km en zit momenteel in Locport, New york USA... Oh ja nog de TB Stepway, die staat momenteel in de garage, want die enkel te dicoveren via onze mobiel...
Op de koffie bij... Birgit. Bij een bezoek aan Birgit's blog vertelt deze dame honderduit over haarzelf en hoe je al koffieleutend de dag doorbrengt...
In Thuisbarista worden door de tweevoudig Nederlands kampioen barista Sander Schat de do's en dont's van het zetten van een uitgebalanceerde kop koffie stap voor stap uitgelegd. Van espresso tot cappuccino, van latte macchiato tot filterkoffie in een modern jasje. Internationale melangeurs maken u verder wegwijs in de keus van de juiste boon en koffieliefhebbers vertellen hun persoonlijke verhalen over hun favoriete koffie. Dit boek biedt u de basisvaardigheden om een volleerde thuisbarista te worden. Ontdek de kunst van het koffiezetten en creëer uw eigen koffiesensatie!
Bereiding: 1. Week de blaadjes gelantine in koud water. 2. Snijd het vanillestokje in de lengte door midden. 3. Breng de slagroom met de suiker en het vanillestokje al roerende aan de kook. Laat de room even opkoken. Zet het vuur uit en laat het een half uur staan. Vergeet niet af en toe te roeren zodat er geen vel op de room ontstaat. 4. Verwijder het vanillestokje. Knijp de gelantine uit en los op in de nog warme espresso en laat iets afkoelen. Voeg het espresso mengsel toe aan de room. 5. Giet 4 tot 6 kleine puddingvormpjes om met koud water en verdeel de room over deze vormpjes. Zet 2 tot 3 uur weg in de koelkast. 6. Los de panna cotta uit hun vorm op een bord en serveer. Wanneer de panna cotta niet goed wil lossen dompel de vormpjes dan even in heet water. 7. Serveer eventueel met chocolade rasp.
De trend om de lusvormige fietsroutes om te vormen tot thematische knooppuntroutes is al een tijdje aan gang. Zopas zijn de zeshoekige bordjes van de Kapittelroute verwijderd en vervangen door de bekende knooppuntbordjes. Dit gebeurde door Toerisme Brasschaat ism met Toerisme Provincie Antwerpen. Niet enkel de bordjes zijn vervangen: de trajecten werden aangepast en de route kreeg een nagelnieuwe brochure. De afstand verminderde van 38 naar 35 km. Toch worden nog steeds de Brasschaatse parken en groendomeinen en een fraai stuk groen Kapellen aangedaan. Ook de eventuele verkorting is gehandhaafd. Wie 35 km te lang vindt kan de afstand halveren door van knooppunt 38 naar 39 te fietsen. Je krijgt derhalve een Brasschaatse en een Kapelse lus. Startborden staan aan de ingangen van het park Brasschaat-Centrum en park De Mik.
Dat de Kapittelroute kon rekenen op grote belangstelling toont de geschiedenis van de brochure: de eerste druk kwam van de persen in 1983, daarna volgden herdrukken in 1986, 1993 en 1999. De nieuwe brochure gaat waarschijnlijk een even of zelfs meer succesvol leven tegemoet, mede omdat de route nu over de knooppunten loopt en in twee richtingen is bewegwijzerd.
In de brochure vind je naar goede gewoonte een uitgebreide routebeschrijving met toeristische achtergrondinformatie en een overzichtskaartje met de ingetekende route, knooppuntnummers, aanbevolen startplaatsen en bezienswaardigheden. De prijs van de brochure bedraagt 2 euro, ze is te koop bij de toeristische kantoren en online te bestellen via de website van de Antwerpse Kempen: http://www.antwerpsekempen.be
Hier vonden we onze 700ste cache! Net buiten het domein heeft team Schoss hun cache gelegd...op zoek naar een 10x10 en daar onder lag het dan, cache number 700 voor PedroLewis!
In de Gemeente Woensdrecht staan enkele Oorlogsmonumenten die ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog 1940 - 1945.
Het Eregraf voor het 3 de grensbataljon op de begraafplaats Ter Duinen is in 1977 onthuld ter vervanging van het eerdere herdenkingsmonument uit 1947. De liggende grafsteen met de namen van de gevallenen en symbolen werd ontworpen door Niels Steenbergen uit Oosterhout.
Een route die in 2011 op de fietsplanning is gezet...
470 km fietsen van Den Helder (NL) naar Boulogne-sur-Mer (F).
De Noordzeeroute was in 1989 de eerste in twee richtingen bewegwijzerde LF-route. Ze maakt deel uit van de internationale "North See Cycle Route".
Traject. Deze internationale landelijke fietsroute (470 km) loopt van Den Helder (NL) tot Boulogne-sur-Mer (F) of omgekeerd. De route maakt overwegend gebruik van vrijliggende fietspaden en rustige binnenweggetjes, doorkruist de aantrekkelijkste landschappen en verbindt een aantal bezienswaardige plaatsen in de kuststrook en het hinterland. In Noord-Holland volgt die route de kust doorheen uitgestrekte duingebieden. In zuidelijk Nederland wordt het fietstraject mee bepaald door " de oeververbindingen tussen de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden". In West-Vlaanderen loopt de route verder van zee, op de plaats van de vloedlijn in de Middeleeuwen. Op dijken en jaagpaden langs kanalen en rivieren wordt het vlakke Vlaamse polderland doorsneden. Bij Brugge gaat het even langs de rand van het oude landschap van Binnen-Vlaanderen. In Frankrijk wordt de drukte van Dunkerque en Calais gemeden en komt men op enige afstand van de kust door het Houtland, over de heuvels van Artesië en voorbij het glooiende heggenlandschap van de Boulonnais. Bij Boulogne-sur-Mer wordt de karakteristieke krijtrotsenkust bereikt. Bewegwijzering. Nederland. Rechthoekige borden van ANWB. Vlaanderen . Rechthoekige borden van Toerisme Vlaanderen. Frankrijk. Rechthoekige borden. De route is in beide richtingen bewegwijzerd.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)