Als tijdverdrijf, tussen je stembeurt en de verkiezingsuitslagen (hum...) Een SUDOKU-raadsel uit de Masterclass. Voor wie dit razend populair spel nog niet kent volgt hier de uitleg: In elk hokje komt een cijfer van 1 tot en met 9 te staan. Elke rij, elke kolom en elk vierkant van 3 bij 3 hokjes bevat alle nummers van 1 tot en met 9. Natuurlijk is een aantal cijfers al weggegeven. Een cijfer kan NIET twee maal in een zelfde vierkant of rij en kolom te komen staan.
De opgave:
1
3
9
2
5
6
4
3
2
6
4
7
2
7
1
3
6
1
1
8
4
7
5
Veel SUDOKU-plezier en een stemmige stemzondag...oplossing vind je woensdag bij een volgend log.
Uit SUDOKU Masterclass Meer SUDOKU KLIK HIER. Markeer het rooster, kopiëren en plakken in een 'Word-document'. Veel puzzelplezier.
Mijn tweewieler houdt blijkbaar niet van de Herentalse bossen. Gisteren nog maar een keer ondervonden. Platte band, rem stuk en bovendien de versnelling in het wiel. Stond ik daar mooi. Balen was het, echt balen. Zeker omdat ik nog een eind moest fietsen en ik voor één keer mijn bicycle-aid-kit niet in de tas had zitten. Vanaf nu kan ik kiezels missen als kiespijn.
Lopen dus maar maar wat met de versnelling die knel zat in het achterwiel? Fiets op z'n kop, midden op straat. Nu ja, aan de zijkant van het bos. Een kwartier stond ik daar te sukkelen, die verdomde versnelling wou maar niet terug op haar plaats. Mijn handen zo vettig als een de poot van een varken.
Ineens hoorde ik een stem achter mijn rug: "Lukt het niet?", vroeg die. Ik draaide me om en stond oog in oog met een vriendelijke jongedame. Hoog-blond, vol-slank en met een gezonde natuurlijke blos op de wnagen en zo op het eerste zicht te zien halverwege de twintig lentes. "Niet echt", antwoordde ik kort.
Het volgende moment stond zij naast me, deed haar jeansvestje uit, stroopte de mouwen van haar blouse op. Haalde uit haar handtas een set sleutels en begon aan het achterwiel en de versnelling te prutsen."Niet makkelijk", zei ze. Dat was het inderdaad niet. Tien minuten later was de klus evenwel geklaard.
Ik bedankte haar om de eerste karwei geklust te hebben. Nu restte nog het plakken van de banden, want ondertussen had ik gemerkt dat ook de band van het voorwiel was leeggelopen. Slechte dag? vroeg ze. Dat kan je op zn minst zeggen antwoordde ik nogal brut en ontstemd. Gelukkig kon ik nu tenminste met de fiets aan de hand verder en liep even met haar mee. De jonge dame bleek thuis te zijn in het herstellen van fietsen en stelde voor dat ik met haar mee ging. Geen probleem zei ik al iets vrolijker.Op de grote steenweg gingen we een kleine garage binnen en op een half uurtje was het leed geleden. Rem gemaakt en banden hersteld.
Wat moet ik jou voor de herstelling? vroeg ik haar. Wel zegt ze: doe me een plezier en ga jij even een brood voor me halen. Toen ik tien minuten later met het brood terugkwam was de hoog-blonde juf verdwenen. Garage gesloten en op mijn aankloppen kreeg ik geen antwoord. Ik keek nog eens goed rond in de buurt maar de blonde weldoenster was niet meer te zien. Haar naam had ik haar niet gevraagd. Zodoende informeren bij de buren naar een hoog-blonde twintiger in jeans out-fit zou ook dom en ongeloofwaardig overkomen, dacht ik. Jammer misschien. Ik had haar zelfs nog niet bedankt. Maar ja, misschien kwam ik haar nog wel tegen.
Is dit nu toeval? Is dit nu een voorbestemming? Of heb ik nu gedroomd?
Soms lijkt het wel of er teveel toeval in het spel is. Toen ik huiswaarts reed passeerde mij de lijnbus naar Turnhout en wie stapte daar aan de eerste halte af, jawel lady jeans. Ik sprak haar aan met hier is je brood nog voor het geval je zou honger hebben. Lachend pakte zij het brood aan en vertelde mij dat ze persé de bus moest hebben omdat ze nog een belangrijke afspraak had. Weet je, ik wens je veel plezier op je tocht naar Compostela zei ze. Hoe kom je daar bij? vroeg ik haar. De schelp op je bagagerek, antwoordde ze en weg was ze een grote modezaak binnen stappend.
Opmerkelijk toch dat dit symbool de schelp - door velen gekend is
Dus, was het wel toeval, dat die jonge dame daar ineens voorbij kwam? Dat zij besliste om me te helpen? Dat zij een hele handige Harriette is. Waarschijnlijk wel. En toch. Alleszins, het plezierde me, dat zij stopte en me hielp. Meer mensen zouden zo moeten zijn. Daden van menslievendheid stellen. Of eenvoudigweg: hulpeloze ouwe stoempers (lees fietsers) met pech een handje helpen.
Ik vond het zo lief, zo hoffelijk van haar.
Weet je dat ik haar naam nog niet weet. Ik heb haar zelfs geen hand kunnen geven wegens die vettigheid.
Als het voorbestemd is zal ik haar wellicht terug tegen komen. Wie weet is zij een engelbewaarder voor hulpeloze ouwe stoempers...
PieterVé
Voor cursussen waarin u elementaire vaardigheden leert KLIK HIER
Buenos dias, buenas tardes, buenas noche. Me llamo Pedro. ¿Cómo está usted? Muy bien. ¿Y ud? Bien, gracias.
In een samenleving die steeds internationaler wordt, is het nuttig om op zijn minst enkele woorden in een vreemde taal te kunen zeggen. Spaans is een van de grote Europese talen, met een rijke geschiedenis van negen eeuwen. Het is de taal van het gebied in Spanje dat we Castilië noemen. het is ook de taal van literatuur met een hoofdletter. De eerste Europese moderne roman werd in het Spaans geschreven door Miguel de Cervantes, Don Quichot. Met de komst van Christoffel Colombus en andere Spaanse ontdekkingsreizigers naar 'el Nuevo Mundo' werd het Spaans de taal van de mensen van Florida tot Tierra del Fuego (met uitzondering van Brazilië waar Portugees gesproken wordt). Spanje, Argentinië, Bolivia, Chili, Uruguay, Paraguay, Peru, Ecuador, Colombia, Venezuela, Mexico, Guatemala, Puerto Rico, Cuba, Costa Rica, Panama, Honduras en Nicaragua zijn de landen waar Spaans de voertaal is. "De beste manier om een taal te leren is je erin onder te dompelen. Luister naar de klank van het Spaans, concentreer je op de uitspraak ervan, kijk hoe het wordt geschreven. Door te luisteren en te herhalen ga je een nieuwe wereld van mensen en ideeën binnen. Spaans leren door het te ondergaan is een bijna magische belevenis." (Dixit Berlitz) Mede door het feit dat ik binnen een paar jaar naar Santiago de Compostela fiets wil ik mij een weinig bekwamen in deze mooie taal. Zuster (hermana) Johannes zal mij deze taal trachten bij te brengen. Zuster Johannes deed missiewerken in Venezuela en kent zodoende de taal en haar praktisch gebruik ervan.
Info: Berlitz taalonderwijs Afbeelding: wikipedia Meer over DON QUICHOT KLIK op de afbeelding
In het uiterste noorden van Limburg ligt het Kempen-Broek. Drie fietstochten in één. U kunt er lussen fietsen van 28, 33,5 en 33 km of de lussen kopmbineren tot één lange fietstocht van 94,5 km. Het is een grensoverschrijdende route en tonen het landschap in al zijn facetten. De vallei van de Abeek vormt de rode draad. Het natuurgebied in de bovenloop heet gewoon Abeelvallei; meet stroom afwaarts liggen Sint-Maartensheide-De Luysen, Stam^rooierbroek en het Smeetshof. Hotel-taverne Ellekenhuys in Ellikom is de geknipte uitvalsbasis voor een fietsverkenning van de bovenloop van de Abeek.
Stamprooierbroek 352,79 ha (Stichting Limburgs Landschap vzw) Het Stamprooierbroek met haar drie deelgebieden is zonder twijfel het paradepaardje onder de reservaten van Stichting Limburgs Landschap. Niet alleen omdat de roots van de vereniging er liggen, maar ook door de totaal beheerde oppervlakte die inmiddels opgelopen is tot meer dan 350 hectaren, waarvan 286ha 21a 67ca erkend zijn als reservaat. Bovendien behoort het gebied zowel voor dagvlinders als libellen tot de top 5-gebieden voor Vlaanderen. Sint-Maartensheide-De Luysen Een combinatie van heide, moeras en vijvers maakt van dit natuurgebied een landschappelijk juweel. Meer hier over: KLIK HIER Het Smeetshof Het Smeetshof ligt vlak tegen de grens met Nederland. Het Kempisch plateau helt er in noordelijke richting af naar de laagvlakte van Bocholt. Vlakbij, in Nederland, ligt het Wijffelterbroek, een restant van het vroegere, reusachtige moerasbos. In België vindt het Smeetshof aansluiting bij groengebieden als de Luysen en Stramprooierbroek.
Stamprooierbroek
Info en afbeelding: Natuurpunt.be Meer over de Abeek, KLIK op de knooppuntenAFBEELDING Foto Stamprooierbroek: virtualtourist
Een populaire sierappel met een overvloedige bloei in de lente. De bloemen zijn typisch voor appelaars: roze in de knop en sneeuwwit als ze zich openen. Na de bloei verschijnen de relatief grote sierappeltjes die goudgeel van kleur zijn. Het blad is dofgroen. Bloeit met witroze bloemen, welke in het najaar de prachtige volgele vruchten geven die zeer lang op de reeds kale boom blijven.
Schulensmeer is het vertrekpunt en aankomst van deze zeer afwisselende knooppuntenfietsroute. Variërend qua natuur en vooral qua reliëf. Er komen enkele nijdige hellingen onder de wielen. Verrassend lastig maar de mooie natuur maakt hier alles goed. Door boomgaarden, langs maïsvelden, door natuurgebieden, kortom verrassend afwisselend. De wegen en fietspaden zijn goed bereidbaar. Eén minpuntje: van net buiten Geetbets moet je zo'n 4 km op een minder goed fietspad fietsen langs de grote baan, hier is enige voorzichtigheid gewenst. Verder niets dan lof over de gekozen route... **Het Schulensmeer is gelegen op het grondgebied van de gemeenten Herk-de-Stad en Lummen, in het westen van de Provincie Belgisch Limburg, in de vallei van de Demer. Het meer dankt haar naam aan het kerkdorp Schulen dat op de weg ligt tussen Hasselt en Diest.Het meer wordt ook gevoed door water afkomstig van de Mangelbeek, de Zwarte Beek, Herk, Gete, Velpe en Begijnenbeek. ** Van KP314 aan de cafétaria aan het meer naar KP353 Donk en verder naar Halen aan KP352. In Halen nemen we de oude treinroute KP354 tot Geetbets aan KP356. Van hier rijden we over Rummen richting KP150 in Nieuwerkerken. "De Coffee Pub" is hier the place to be voor een koffieleut (zie morgen in het 'koffieticje'). Via KP175 en KP176 rijden we richting Wijer en door de appel- en perenboomgaarden. De oogst is volop bezig en dat kan je merken aan de auto's met Poolse nummerplaten. Langs smalle fietspaden door wei en veld komen we aan KP164 en KP195 in Herk-De-Stad. Hierna verder naar KP313 te Schulen en terug naar onze startplaats aan het meer. Uiteindelijk halen we zo'n goeie 48 golvende kilometers op de kilometerteller.
Om de diashow te bekijken klik op de eerste foto...
Foto's en info: Pedro Fotocreatie via StudioLine Photo2
De zomer loopt naar het einde. Planten en bloemen verdienen na hun schitterende bloei een verdiende rust. Vandaag bekijken we hoe we de dahlia verzorgen naar zijn winterslaap toe...
Nu de dagen korter worden en de nachten koeler, wordt het tijd om ook de laatste zomerbollen uit de grond te halen. Veel zomerbollen rooi je voor de eerste nachtvorst, maar wacht met dahlias tot het blad door de vorst zwart geworden is en verschrompelt. Zo bloeien ze niet alleen het langst, juist bij lagere temperatuur nemen de knollen flink in omvang toe. Bij het rooien hou je de planten onderaan bij hun stengels vast en licht ze voorzichtig met een greep of spitvork uit de grond, zodat de knollen niet beschadigen. Schud er de meeste aarde af en kort de stengels in tot zon 10 tot 15 centimeter boven de knol. Bind er een naamlabel aan en zet ze op hun kop in een kistje, zodat al het vocht uit de stengels kan weglopen. Na een week of twee drogen op een luchtige plek, bewaar je de knollen koel en donker in een laag droge oude potgrond of cocopeat. Een vorstvrije berging, kelder of niet te warme zolder zijn prima bewaarplaatsen.Info: Bloemen & Planten Foto: Pedro
Al surfend, van hot naar heir, op zoek naar een bijzonder verhaal over 'de tocht der tochten'. Bij het verhaal van Ida uit Waalwijk (NL) ben ik even blijven stil staan. Ida Rijkers volbracht in vier maanden de pelgrimstocht van 2700 kilometer naar Santiago de Compostela. Een barre en tegelijk prachtige tocht, die uiteindelijk voor haar veel meer werd dan een sportieve prestatie. Lees het volledig verslag over deze tocht door HIER te KLIKKEN.
Met vertrek en aankomst in Gierle centrum kunt u gemakkelijk een lus fietsen rond Herentals. We rijden van Gierle centrum over Tielen naar Lichtaart waar we aansluiting hebben op het knooppuntennetwerk aan KP30. Via KP29 en het brede fietspad van de Herentalsesteenweg in Lichtaart rijden naar het centrum van de 'Keizerstede'. Jaja er woont daar een keizer, mat name Rik Van Looy. We rijden richting Herenthout en aan de brug over het Albertkanaal slaan we links af naar KP60 en KP43 waar we de oude spoorbedding nemen. Tussen KP43 en KP66 houden we even halt om de 'Hogewegmolen' een bezoek te brengen. Deze molen is in privé handen en dateert van 1870. Echt de moeite om halt te houden.
De Hogewegmolen in Noorderwijk
Net voorbij Morkhoven aan KP67 rijden we links af naar Wiekvorst. KP 42-26-51-50Landelijke wegen en smalle grindpaadjes brengen ons naar Herenthout, 'het Stoetersdorp'. *** Herenthout kent een uitgebreid en zeer levendig verenigingsleven, zowel op sportief als sociaal-economisch gebied. "In H'rtuit is er altaa wa te doen" is dan ook een veel gehoorde uitspraak bij mensen uit de naburige gemeenten. Het uithangbord daarbij is zeker het Carnavalgebeuren, dat ons overigens de bijnaam van "stoetersdorp" bezorgde. Enkele historische gebouwen zijn de St.-Pieter-en-Pauluskerk, de in 2001 knap gerestaureerde St.-Gummaruskapel (in de volksmond 'Torekensschool'), de kapel van de Uilenberg, het kasteel van Herlaer met zijn eeuwenoude watermolen en bosrijke omgeving. Boswandelingen kan je vooral in het noordoosten en het zuidwesten van de gemeente maken.*** Over KP45-46 fietsen we naar Bouwel, deelgemeente van Grobbendonk, en KP47 om vandaar naar het rond punt aan 'De Dreef' te fietsen waar we richting KP08 nemen. KP19-18 , Vorselaar, het Kardinaals- en kasteeldorp en door de mooie dreef en langs het kasteel van 'de Borrekens' over het Vispluk KP01 naar Poederlee en terug naar Gierle. Een totaal van 59km (op mijne "siga sport". Over het algemeen rustige wegen en grindpaden. Van KP51 tot in Herenthout rijdt u wel op het fietspad langs de 'grote baan'.., ook al stoort het niet echt misschien zoekt men hier beter naar een alternatief.
Foto: Pedro Info over Herenthout via de Vlaamse Gemeenschap. Wilt u meer weten over de foto, KLIK dan op de FOTO.
Geen enkel diertje kent zoveel verschillende namen als het lieveheersbeestjes. Mariakevers, Heiligenkevers, Lievevrouwenworpjes, Hemelskoetjes, Zonnekevers of Gelukskevers, het zijn er slechts enkele. Ze worden gezien als de voorboden van voorspoed en geluk.
De meeste lieveheersbeestjes en hun larven leven van bladluizen en daarom worden ze in de glasteelt ook gebruikt om bij de bestrijding van plagen te helpen. De kleurige soorten hebben een sterke en vieze geur en smaken slecht, zodat vijanden ze niet gauw zullen eten. Wist je dat het aantal stippen niets te maken heeft met de leeftijd?Foto: Pedro Info: KLIK HIER
De zonnebloem (Helianthus annuus) ontleent zijn naam aan de Griekse woorden voor zon (helios) en bloem (anthos). De plant behoort tot de omvangrijke familie van de composieten (Compositae).
Foto: Pedro Info: Meer over de zonnebloem: KLIK op de FOTO
Paolo Bettini heeft de wereldtitel op de weg veroverd. De sterke Italiaanse ploeg had zijn kaarten op hem gezet en de routinier van Quick-Step stelde niet teleur. Hij versloeg de Duitser Erik Zabel en de Spanjaarden Alejandro Valverde en Samuel Sánchez in de sprint.
1. Paolo Bettini (Ita) de 265,2 km in 6u15:36 (gem.: 42,476 km/u) 2. Erik Zabel (Dui) 3. Alejandro Valverde (Spa) 4. Samuel Sanchez (Spa) 0:02; 5. Robbie McEwen (Aus) 6. Stuart O'Grady (Aus) 7. Uros Murn (Slo) 8. Alexandre Botcharov (Rus) 9. TOM BOONEN 10. Vladimir Gusev (Rus)
Info: NOS.nl Foto: paolobettini.it Meer over de mens en wielrenner Paolo Bettini: KLIK op de AFBEELDING
Gisteren heb ik Pedro en zijn fietsmaat Bob een keer gevolgd op één van hun fietstochtjes ter voorbereiding van de fietstrip naar Santiago de Compostela. Om 10 uur stipt vertrok Pedro met fietsmaat Bob richting Schoten. Omdat er toch een doel moet zijn werd het dus Schoten en vandaar via een lus opnieuw richting Gierle. En die fietslussen kan je uiteraard naar hartelust vormen via het fietsknooppuntennetwerk.
KP77-79 naar De Lilse bergen, de meesten kennen de Lilse bergen vanwege het mooie strand waar je in de zomer kan zwemmen? na het nemen van de brug over de autostrade, tevens de enige hindernis van de dag, zat het tempo er onmiddellijk goed in. Aan KP80, de Haarlebeek KP80-81 fietsten we richting Vlimmeren KP52. Langs een bosrijk gebied, waar we goed beschut werden tegen de felle wind, reden we naar Zoersel. KP54-55-61, vele kerkpaadjes waren hier in Zoersel onze gids, ook een deel van de 'Conscienceroute' werd meegenomen. In Zoersel reden we door het kastanjebos, over een bruin tapijt van bladeren en afgevallen wilde kastanjes.
Kastanjebosje Zoersel Wilde kastanjes
Aan KP62 ging het richting antitankkanaal. In de verte zagen we het klooster van de paters Trappisten liggen. "Trappistje? vroeg ik". "Neen geen tijd" zei Pedro. ** De abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle behoort tot de Orde van de Cisterciënzers, die gesticht werd in de twaalfde eeuw. Deze orde wordt kortweg en gemakshalve de trappisten genoemd, naar de Normandische abdij La Trappe **. KP63-47. Door mooie dreven van Halle en villawijken naar Schilde en 's-Gravenwezel KP45. Tijd om de inwendige mens gelukkig te maken, vooral te versterken. Een broodje Foccaccio met zalm en lauwe geitenkaas was mijn en Pedro's deel -Bob koos voor de Mozzarella-, niet slecht om mee te beginnen dacht ik. Helaas hier bleef het bij, maar het moet gezegd de gezellige omgeving en de 'mooie' bediening van het Martinushof maakte alles goed. Iets te lang blijven zitten, na een klein uurtje waren de spieren een beetje stram, althans die van ondergetekende. Ik had dan ook enige moeite om Pedro's en Bob's tempo te volgen maar klampte moedig aan. We reden langs het kasteel van 's-Gravenwezel KP43 en windvrije dreven richting KP32-21-20. ** Het kasteel van 's-Gravenwezel. De geschiedenis ervan gaat terug tot in de 13 -de eeuw. In de 14-de eeuw werd de versterkte hoeve omgebouwd tot een waterslot: de ronde hoektorens dateren nog uit die tijd . In de 17-de eeuw werd het huidig kasteel opgetrokken, in de 18-de eeuw werden de zuid- en westgevel volledig gerenoveerd.**
Kanaal Schoten - Dessel Sluis 10
Aan brug 13 over het kanaal Dessel-Schoten ging het richting Schoten-Wijnegem. Via sluis 10 aan KP16 en via de aangemeerde woonboten en het jaagpad naar KP22. In Wijnegem namen we het jaagpad langsheen het Albertkanaal richting Herentals. KP22-24-29-78-56-70-69-68-10-09-11. Langs het kanaal werden we met de neus op de feiten gedrukt. Het feit noemde hier 'WIND'. Wind? Wie wind? Waar wind? Ja pal op de neus en met nog 29 km voor de fietsboeg (heeft een fiets een boeg?) tot in Herentals, 't zou wat worden met mijn tere beentjes. Als je dan die gespierde kuiten van Bob ziet en die mokers van Pedro... Verstand op nul, blik vatspinnen op het achterlicht van Pedro's fiets en stoempen, stoempen en nog eens stoempen. De tegenliggers reden al fluitend en wij -lees ik- zwetend en puffend... Gelukkig hielp de natuur mij een handje. Een sanitaire stop werd ingelast ter hoogte van de molen van Oelegem. In 'De Linde', - waar is die lindeboom hier gebleven? - was het heerlijk toeven op het terras bij een lekker kopje koffie. (Een notenboom staat er aan de rand van het terras). ** Deze stenen bergmolen werd gebouwd in 1845 door strodekker en herbergier Martinus De Winter-De Backer, die de eerste molenaar werd. Het zou echter duren tot 1854 vooraleerde molen bedrijfsklaar geraakte. **
De windmolen van Oelegem.
Na een half uur relatieve rust terug de fiets op richting koekjesfabriek LU in Herentals. De wind was er nog steeds en is er gebleven tot wanneer we het Albertkanaal verlieten. De laatste kilometers hadden we opnieuw beschutting van bos en maïsvelden. Over Poederlee (Peuyel in de volksmond) naar Gierle. Een fietstochtje Schoten en terug is goed voor 82 km over biljartvlakke wegen. Bij mij leek het wel het dubbele, zeker die laatste 20 km, tsonge, rijen rijen rijen stoempen stoempen stoempen...En toch is het altijd weer een verassing wat je tegenkomt op een fietstocht.
De Blankaart is gelegen in Woumen op het laagste punt vande IJzerbroeken.De naam 'Blankaart' staat in verband met 'blank staan'. Dit is niet te verwonderen aangezien dit gebied slechts twee en een halve meter boven de zeespiegel ligt.De kern van het natuurgebied is een ondiepe vijver van 50 hectare met daarrond 20 hectare rietmoeras en ruim 300 hectare overstroombare hooi- en weilanden. De Blankaartvijver ontstond in de 16de eeuw door turfontginning. Er monden 6 beken uit, die de hogergelegen zandleemstreek ontwateren. Start van de wandeling aan het kasteel (1922). Wandeling door het het kasteelpark en natuurgebied tot bij de vogelkijktoren bedraagt 2 km. Het volledige Blankaartpad is 9,6 km en loopt doorheen de IJzerbroeken. Voor de lange wandeling zijn laarzen gewenst. In de winter gebeurt het dat het gebied soms gedeeltelijk of geheel overstroomd is en daardoor nauwelijks toegankelijk is. Het Vlaams Bezoekrcentrum 'De Otter' in het kasteel, open op werkdagen van 9u tot 16u30, tijdens de weekends en feestdagen van 13u30 tot 17u30.
Foto van de Blankaart genomen door Kulac.ac.be op 24 april 2002.
De notenkraker, al bekend vanaf de 15e eeuw. Het waren toen vaak uit hout gesneden soldaatjes, ridders of koningen, met een grote mond waarin de noot werd gekraakt.
Een lekkere verse walnoot van Pedro's notenboom. (zie ook log van 5 september 2005) Handmade fruitkom uit Ecuador
De smakelijke olierijke zaden kan je zo eten, of tot olie persen die bruikbaar is als spijs - of lampolie.
Deze namiddag worden de resterende noten 'geslagen'...
Foto's noten: Pedro Foto notenkraker via Wikipedia Info over de notenkraker via Wikipedia Meer over de notenkraker (ballet) door op de foto te klikken. KLIK HIER voor een muziekfragment.
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)