Koffiepauze in "Het Gouden Hoofd" te Zwijnaarde... Bij de koffie een stukje broodpudding...
Broodpudding, ook bodding genaamd...lekker... De oorsprong ervan is naar het schijnt terug te vinden in de middeleeuwen...
Ingrediënten: 300 gram oud brood 1/2 liter melk 200 gr kristalsuiker 5 eieren Naar smaak: 50 gr rozijnen Een weinig kaneel Vanillesuiker
Bereiding: Doe het brood in een kom en giet er de lauw geworden gesuikerde melk over. Laat het brood een beetje weken. Plet het daarna met je gewassen handen (of een vork) tot het een dikke brij vormt. Voeg er de rozijnen, kaneel, vanillesuiker en de geklutste eieren bij. Giet alles in een beboterde vuurvaste vorm. Laat ongeveer 45 minuten in een warme oven (200°C)Bakken. Keer om op een warme schotel.
Foto: Pedro Info recept: broodpudding.be
Reacties op bericht (1)
09-06-2008
g avond pedro
daar ben ik ook altijd voor te vinden , mag je zeker van zijn !
09-06-2008 om 23:01
geschreven door steffie
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)