Zoals we allemaal gehoord hebben in het nieuws hebben gisteren de ouders van An, één van de slachtoffers van Marc Dutroux ,Paul en Betty Marchal, gepraat met de Arme Klaren van het klooster in Malonne. Zij willen niet dat de zusters Michelle Martin, Dutroux' ex, opnemen in hun klooster. Het gesprek loonde in die zin dat Moeder Overste beloofde dat de zusters opnieuw zouden gaan stemmen over de mogelijke komst van Michelle Martin naar hun klooster.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Maar amper enkele uren later liet de woordvoerder van de bisschoppen weten dat de nonnen Martin nog steeds onderdak willen bieden en dat ze zich hielden aan het persbericht van 31 juli waarin ze hun beslissing om Michelle Martin te ontvangen uitleggen.
Zowel Paul Marchal als Jean Lambrecks, de vader van het vermoorde meisje Eefje, reageerden gisteren tevreden op het nieuws dat de nonnen hun beslissing opnieuw in overweging zouden nemen, maar vanmorgen reageerden beiden verontwaardigd op de VRT-radio.
"Dit is verwerpelijk. Hier zit echt iets meer achter," aldus Lambrecks. "We gaan proberen wat we nog kunnen doen om het tegen te houden." Paul Marchal vond het vreemd dat er nu al een beslissing is omdat de nonnen hem zegden dat die enkele dagen op zich kon laten wachten. "Ik vind het bovendien vreemd dat het niet de nonnen zelf zijn die nu communiceren."
Volgens een neef van Michelle Martin, staat Michelle sinds het begin van deze eeuw in contact met de Arme Klaren van Malonne. Bovendien werden meubels en andere spullen die ze bij de erfenis van haar moeder kreeg, reeds in 2001 naar het klooster gebracht. "Dit speelde zich af in 2001, dus ruim voor de start van het assisenproces in Aarlen (2004). Michelle zei me dat ze morele steun kreeg van de zusters die haar in de gevangenis bezochten. Ik kwam in het klooster aan met een gevulde bestelwagen. Ze vroegen me alles naar een zolder te brengen."; aldus het familielid van Dutroux' ex. die dit bekendmaakte in het Franse magazine Paris Match.
Eind juli ontkenden de Arme Klaren nog de geruchten over de komst van Martin. Drie dagen later luidde het in een communiqué 'dat ze lang nagedacht hebben over de komst van Martin'. In 2011 werd de opvang van Martin aangekaart door haar advocaten nadat een Frans klooster weigerde haar op te vangen.
Uitspraken rondgestuurd op Twitter:
Rik Torfs, politicus CD&V, (8 aug. 13.43u): Het drama van Paul Marchal is dat wie terecht veel verdriet heeft, het recht verliest om ongelijk te hebben.
Eddy Eerdekens, hoofdredacteur Knack (8 aug. 13.51u): "Wie zoveel verdriet heeft als Paul Marchal moet alles vergeven worden. Wie hem volgt zonder verdriet, moet gestopt worden."
|