Aalst en de schijndemocratie van de linkse elite
De democratie van de linkse elite is enkel schijn. Haar dictatoriale trekjes zijn nooit ver weg. Eigenaardig voor een partij die met al haar vezels (extreem) rechts beweert te bestrijden en daarbij niet nalaat tot in den treure te verwijzen naar de jaren dertig.
In Aalst is de kogel door de kerk. Twistpunt voor de Spa-top was de voordracht van voormalig Vlaams Belanger Karim Van Overmeire (N-VA) als schepen van Vlaamse Zaken en Integratie. Nochtans nam Van Overmeire publiekelijk afstand van het controversiële 70-puntenplan van het toenmalig Vlaamse Blok waaraan hij meeschreef, en waarvoor het Blok in 2004 veroordeeld werd.
En dus werd er gisteravond gestemd door de Algemene Vergadering van Spa-Aalst om te beslissen of de partij al dan niet tot het nieuwe bestuur zou toetreden. Na een discussie van zowat 4 uur stemden van de aanwezige Spa-leden er 194 vóór het bestuursakkoord. 95 leden stemden tegen en drie leden onthielden zich. Een 2/3 meerderheid is dus voor bestuursdeelname. "Een duidelijke uitspraak van de algemene vergadering", aldus lokaal voorzitter Dirk De Pauw. De basisdemocratie heeft dus gesproken. Dit tot grote ergernis van de vele schoonmoeders binnen de partij.
De voorbije dagen is immers gebleken dat de plaatselijke afdelingen niet zo maar de handen vrij hebben bij het beslissingsproces om toe te treden tot een nieuw bestuur. Tenminste
als de N-VA bij de deal is betrokken. Want hoewel Spa-Aalst al een bestuursakkoord met N-VA en CD&V had ondertekend, kreeg het schoonmoeders van Oostende over Gent tot Leuven op bezoek. Enkel Hasselt en Antwerpen ontbraken om onduidelijke redenen.
Daniel Termont, die zich sedert 14 oktober God de Vader waant in Gent en omstreken, twijfelt er niet aan dat zijn score hem legitimeert om ook in andere steden zaakjes te gaan regelen. Niet dus.
Ook brulaap (junior) Tobback is er aan voor de moeite. Wat van de geloofwaardigheid van die man binnen zijn partij vanaf nu nog overblijft is een goeie vraag. Zijn bemoeienis als nationaal Voorzitter met de ajuinenstad betekent alleszins een serieuze desavouering. Nu zal men hem er helemaal niet meer toe kunnen bewegen om toch maar eens iets positiefs over de N-VA over de lippen te krijgen.
Dat de Spa-top en andere schoonmoeders zich komen bemoeien met de beslissing tot al dan niet bestuursdeelname door de lokale eigen partij is één zaak. Dat zij beslissen wie van een andere partij mag deelnemen aan de bestuursploeg is er echter ver over en neigt naar dictatoriale trekjes.
En helaas, driewerf helaas: de operatie N-VA-beschadiging maakt nu ook op lokaal vlak brokken bij de socialisten. De top had al geen steun meer van de kiezers, nu laten ook de plaatselijke leden en mandatarissen het afweten. Wie vertegenwoordigt die linkse elite eigenlijk nog ? Allemaal de schuld van de N-VA.
Wij stellen dan ook voor dat al de spa-leden die in Aalst vóór bestuursdeelname hebben gestemd met onmiddellijke ingang uit de partij worden gezet.
Addertje
|