Wat een lekkere blog, met alle soorten brood. Ik ga elke week brood en gebak leren in de bakles, 2 de jaar al. Ik hou van recepten delen en krijgen, zo zal ik je eens een lekker receptje doorsturen met deze...... Vriendelijke groetjes en tot nog eens Ingeroosje
Chocoladestrikjes<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden:
- 1 groot vel bladerdeeg (rechthoek)
- Fondant of melkchocolade
- Room
Werkwijze:
- smelt de chocolade au bain marie en voeg een tweetal koffielepels room toe om goed smeerbaar te zijn
- smeer de helft van het vel bladerdeeg in met chocoladesaus
- vouw het vel dubbel
- rol met een deegrol een beetje uit
- smeer het resterende bladerdeeg weer voor de helft in met chocolade saus
- vouw opnieuw dubbel
- rol weer een beetje uit
- snijd hieruit rechthoekjes
- draai de rechthoekjes tot strikjes
- leg op een licht beboterde bakplaat
- bak in een oven van <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />200°C gedurende een 10-tal minuten
- haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster
- bestrooi met bloemsuiker
22-01-2007 om 16:09
geschreven door Ingeroosje
|