Bron Nestlé
Chocolate chips cookies 30 stuks
100 g zachte boter 100 g suiker 100 g donkere basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 1 ei 2 eetlepels melk 200 g zelfrijzend bakmeel 100 g pure chocolade, in kleine stukjes 50 g pecan- of walnoten, grofgehakt
bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de suiker, bruine suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een romige massa. Klop het ei en de melk erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de stukjes chocolade en de noten erdoor. Schep van de helft van het zachte deeg met een eetlepel bergjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg rondom voor zo'n 5 cm tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier nog een bakplaat vol koekjes.
Eet smakelijk!
|