Macaronitaart 4 - personen-15 min.+ 25 min.oventijd
Ingredienten:
350 g macaroni 2 el olijfolie 200 g gesneden champignons 400 g Italiaanse roerbakmix 200 g gegrilde yorkhamreepjes 4 eieren 100 ml kookroom 200 g geraspte kaas pittig 45+ ½ courgette ( in dunne plakjes) 3 tomaten ( in dunne plakjes) springvorm (Ø 24 cm) bakpapier
Verwarm de oven voor op 180 ºC Bekleed de springvorm met bakpapier, zodat de binnenkant bedekt is. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel bovenop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca 25 min. in het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel bovenop gestold is,
|