Frittata met champignons en prei
Hoofdgerecht - 4 personen
250 g champignons 2 eetlepels olijfolie 2 dunne preien, in dunne ringen 1 zoete puntpaprika, in repen 10 eieren 150 g geraspte kaas 6 sneden grof volkorenbrood, gehalveerd Lasagneschaal, ingevet
Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de champignons in een hapjespan met de olijfolie op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten mooi bruin. Schep ze op een bord. Schep de prei en paprika door het bakvet en roerbak ze in 2-3 minuten beetgaar. Klop in een kom de eieren los met de geraspte kaas en wat zout en versgemalen peper. Schenk het eimengsel in delasagneschaal.Verdeel het prei-paprikamengsel en de champignons erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer met volkorenbrood.
|