Ronde appelcake
Gebak - 1- personen - 25 min. oventijd
1 citroen (schoongeboend) 4 friszoete en aromatische appels (bijv. Elstar) 3 eieren 180 g suiker 100 g boter + extra om in te vetten 230 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven 1½ tl gemalen kaneel 8 g vanillesuiker ¼ tl zout 200 ml volle melk 2 el poedersuiker springvorm
rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap, zodat de appels niet verkleuren. Verwarm de oven voor op 180ºC. Breek de eieren boven een kom, voeg de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme hebt. Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten. De boter mag niet heet worden.Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg citroensap, bakmeel, 1 tl kaneel, de vanillesuiker en het zout toe en schep om. Meng de melk erdoor.Schep de appels met het citroensap door het beslag. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met de poedersuiker en de rest van het kaneel.
Eet smakelijk!
Bron: Allerhande
|