Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    13-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde appelcake

    Ronde appelcake

    Gebak - 1- personen - 25 min. oventijd

    1 citroen (schoongeboend)
    4 friszoete en aromatische appels (bijv. Elstar)
    3 eieren
    180 g suiker
    100 g boter + extra om in te vetten
    230 g zelfrijzend bakmeel + extra om te bestuiven
    1½ tl gemalen kaneel
    8 g vanillesuiker
    ¼ tl zout
    200 ml volle melk
    2 el poedersuiker
    springvorm

    rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
    Schil de appels, snijd in parten, verwijder het klokhuis en snijd de parten in de lengte in plakjes. Meng met het citroensap, zodat de appels niet verkleuren.
    Verwarm de oven voor op 180ºC. Breek de eieren boven een kom, voeg de suiker toe en klop met een mixer tot de suiker is opgelost en je een luchtige creme hebt.
    Laat ondertussen de boter op heel laag vuur smelten.
    De boter mag niet heet worden.Schenk de boter bij het eimengsel. Voeg citroensap, bakmeel, 1 tl kaneel, de vanillesuiker en het zout toe en schep om. Meng de melk erdoor.Schep de appels met het citroensap door het beslag.
    Vet de springvorm in met wat boter en bestuif de binnenkant met wat bakmeel. Schep het beslag erin. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 min. goudbruin en gaar. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi met de poedersuiker en de rest van het kaneel.

    Eet smakelijk! 

    Bron: Allerhande

    13-03-2016 om 15:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    18-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata met champignons en prei

    Frittata met champignons en prei

    Frittata met champignons en prei

    Hoofdgerecht - 4 personen

    250 g champignons
    2 eetlepels olijfolie
    2 dunne preien, in dunne ringen
    1 zoete puntpaprika, in repen
    10 eieren
    150 g geraspte kaas
    6 sneden grof volkorenbrood, gehalveerd
    Lasagneschaal, ingevet

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de champignons in een hapjespan met de olijfolie op hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten mooi bruin. Schep ze op een bord. Schep de prei en paprika door het bakvet en roerbak ze in 2-3 minuten beetgaar.
    Klop in een kom de eieren los met de geraspte kaas en wat zout en versgemalen peper. Schenk het eimengsel in delasagneschaal.Verdeel het prei-paprikamengsel en de champignons erover.
    Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de frittata in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer met volkorenbrood.

    18-02-2016 om 15:36 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met ham, tomaat en broccoli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Quiche met ham, tomaat en broccoli
    4 personen

    200 g bloem
    300 g magere kwark
    1 eetlepel olijfolie
    150 g broccoliroosjes
    100 g achterham, in plakjes
    4 eieren
    100 g geraspte belegen kaas
    2 eetlepels verse oregano fijngehakt
    3 rijpe tomaten,in vieren
    Lage taartvorm van 26 cm, ingevet

    Meng in een kom de bloem met een snufje zout, 175 g kwark en de olijfolie en kneed dit alles tot een soepel deeg. Laat het deeg 15 minuten staan. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ronde lap en bekleed de vorm met het deeg. Druk het deeg aan de rand goed aan en snijd eventueel het overtollige deeg langs de bovenrand weg. Bedek de taartbodem met plakjes ham. Klop in een kom de eieren los met de resterende kwark en wat peper. Roer ook de kaas en oregano erdoor en schenk dit mengsel in de taartbodem. Schik de broccoliroosjes en de tomaten met de bolle kant naar beneden in het eimengsel. Schuif de quiche een richel onder het midden in de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen in de vorm.

    Tip: deze quiche is heel geschikt voor het verwerken van groente die u over heeft. Snijd de groente in stukjes en kook met name harde groente beetgaar. Denk eens aan de volgende combinaties
    bloemkoolroosjes met reepjes paprika,
    peultjes met plakjes wortel,
    dunne ringen prei met cherrytomaatjes.

    08-02-2016 om 16:24 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLAN voor 4 personen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

    Foto: pinterest.com

     

    De Franse Flan is afkomstig uit Parijs.

    Het is een soort puddingtaart met custardvulling.
    Serveer deze taart koud, dan is hij nog lekkerder.

     

    6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    750 ml melk
    250 ml slagroom
    180 g suiker
    1 vanillestokje, opengesneden en merg eruit
    2 eieren
    1 eidooier
    100 g custardpoeder
    poedersuiker om te bestrooien

    rechthoekige of ronde lage taartvorm, ingevet

    Bereiden:

    Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en duw de randen goed op elkaar. Snijd het deeg bij of laat het overhangen. Zet de vorm in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng  de melk met de room en suiker al roerend aan de kook.
    Voeg het vanillemerg en - stokje toe en laat op een lage stand circa 5 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Klop de eieren en eidooier goed los in een kom. Roer de custardpoeder met een paar eetlepels water of melk tot een egaal mengsel en klop dit door de eieren. Giet dan de hete melk al kloppend bij het eimengsel tot alles goed is gemengd. Giet terug in de pan en laat al roerend een paar minuten garen. Giet de custard in een deegvorm en bak de taart circa 45 minuten laag in de oven. Let op dat het deeg goed gaart en de bovenkant van de flan niet te bruin wordt. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker. 

    27-01-2016 om 16:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    11-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep met pestocrostini

    Afbeeldingsresultaat voor paprikasoep

    Paprikasoep met pestocrostini

    voor 4 personen

    4 eetl. olijfolie
    2 (rode) uien, gesnipperd
    4 rode paprika's zonder zaadjes, in stukjes
    1 eetl. tijmblaadjes of 1 theel. gedroogd
    1/2 l groentebouillon
    1 ciabattabrood, in repen
    1 klein potje pesto
    75 g geraspte Parmenzaanse kaas
    125 ml créme fraiche

    Bereiden:

    Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de paprika toe en bak 5-6 minuten mee. Roer de tijm erdoor en giet de bouillon erbij. Kook zachtjes circa 10 minuten. Verwarm de ovengrill. Bestrijk de broodrepen met de pesto en bestrooi met Parmenzaanse kaas. Zet het brood onder de grill tot de kaas licht gesmolten is. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 kommen. Schep 1eetlepel créme fraiche erin en serveer met de pestocrostini.

    Tip:

    Vervang de pesto door kruidenboter.
    Snijd een (punt) paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en gril in de oven tot de randjes een beetje gaan blakeren.
    Leuk als garnering bij de soep.

    Bron: Boodschappen

    11-01-2016 om 16:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    20-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtcake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Yoghurtcake, lekker gezond







    300 gram zelfrijzend bakmeel
    1 theelepel bakpoeder
    zout
    250 gram boter+ boter voor het invetten
    1/4 liter yoghurt
    250 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    3 eieren

    Verwarm de oven voor op 175 ºC.
    Zeef het bakmeel met het bakpoeder en een snuifje zout boven een kom.
    Smelt de boter en laat hem afkoelen. Roer de gesmolten boter en de yoghurt doorelkaar.
    Klop de suiker, vanillesuiker en de eieren met een mixer in ca. 10 minuten tot een romig mengsel. Schep het boter-yoghurtmengsel doot het suiker-eimengsel en spatel dan het gezeefde bakmeel erdoor.
    Schenk het beslag in een beboterd laag, langwerpig cakeblik.
    Bak de cake in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
    Laat de cake iets afkoelen, haal hem uit de vorm en laat de cake op een taartrooster helemaal afkoelen. Snijd de cake in ca. 16 vierkantjes of ruitjes.

    20-10-2015 om 15:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord- Hollandse kaassoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Noord-Hollandse kaassoep

    voor 4 personen

    200 g knolselderij
    40 g roomboter
    1 eetlepel citroensap
    25 g bloem
    600 ml bouillon
    150 ml melk
    150 g geraspte belegen kaas
    4 eetlepels gebakken uitje
    1 eetlepel verse basilicum
    in dunne reepjes

    Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in repen van ½ cm breed en snijd er dan blokjes van. Verwarm 1 eetlepel boter in een steelpan en schep de blokjes selderij erdoor. Sprenkel het citroensap erover en smoor de knolselderij in 5 minuten zachtjes beetgaar, laat het vocht verdampen.

    Smelt intussen 25 g boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de bouillon erbij en klop alles met een garde tot een dunne saus. Schenk al roerend de rest van de bouillon en de melk erbij en breng de soep al roerend aan de kook.

    Roer hand voor hand de geraspte kaas door de soep. Blijf roeren tot de kaas gesmolten en de soep wat dikker is. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

    Serveer de soep in diepe borden en schep de de knolselderij in het midden.
    Strooi de gebakken uitjes en het basilicum erover.

    Bron: Dekamarkt

    09-10-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies

     

     Brownies

    Voor 20-25 stukjes

    200 g (extra) pure chocolade, grof gehakt
    100 g gezouten boter
    125 g basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    snufje kaneelpoeder of 1 eetl. oploskoffie
    3 eieren, losgeklopt
    50 g bloem, gezeefd.
    100 g geroosterde amandelen of hazelnoten, grof gehakt
    100 g witte chocolade, grof gehakt

    lage ovenschaal of taartvorm, ingevet en bekleed met bakpapier

    Bereiden

    Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand.
    Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor. Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld.Klop de eieren en bloem erdoor. Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen. Bak de brownies in de oven in 30-40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant  van de brownie. Laat opstijven en snijd in stukjes.

    07-09-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor in de keuken.

     

     Afbeeldingsresultaat voor kruiden

     

     

    Tips voor in de keuken:

    Rozemarijn

    Dit stevige kruid is heerlijk in combinatie met aardappeltjes.Ook leuk en supersimpel vul een schoongemaakt flesje met olijfolie en steek er een takje rozemarijn en eventueel een teentje knoflook in. Zorg dat het takje helemaal bedekt is met olie. Na een kleine week heb je heerlijke, zelfgemaakte smaakolie.

     

    Sali

    Een beetje overheersend is het wel, de geur en smaak van verse salie. Dit kruid wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten en combineert goed met (vet) vlees.Laat ook eens boter in een pan smelten en voeg een handje salieblaadjes toe. Lekker bij Ravioli of biefstuk.

     

    Sjalotjes

    Deze kleine uitjes kun je het beste in het donker bewaren, op een koele plek van 12-15ºC. Ze blijven dan enkele weken goed. Niet gezegend met zo'n plekje in je huis? Bewaar dan stukjes schoongemaakte sjalot in een goed gesloten plastic zakje of bakje in de diepvries. Bij -18ºC blijven ze dan 3 maanden goed.

     

    Paprika

    Handig om in huis te hebben zo'n pot geroosterde paprika's. Eenmaal geopend blijft de inhoud in de koelkast zo'n twee weken goed. Doordat de paprika's meestal ingelegd zijn in azijn smaken ze naast rokerig ook een beetje zuur. Dit combineert prima in een spread met knoflook, feta en walnoten. Of leg ze op een pizza of sandwich.

     

    Mango-truc

    een rijpe mango snel in blokjes snijden doe je zo. Snijd het vruchtvlees van de mango aan beide kanten langs de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte en de breedte tot de schil in zodat er vierkantjes ontstaan Buig de schil om en snijdt de blokjes mango eraf!

     

     

     

     

     

    03-08-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaaltje> hoorntje

     

    Foto: Schaer IJs wafel hoorntje - glutenvrije recept - Schär

     

     

    Schaaltje>hoorntje

    Tijdens de wereldtentoonstelling in 1904 had een Italiaanse ijsverkoper te weinig schaaltjes bij zich. Een Syrische bakker hielp hem uit de brand en maakte van zijn Arabische gebak hoorntjes om  met ijs te kunnen vullen. Mogelijk werd op dat moment het ijshoorntje geboren. Het was de Napolitaanse ijsmaker Spica die een laagje van chocolade en suiker aan de binnenkant van het hoorntje aanbracht, zodat het ook knapperig bleef als het met ijs werd gevuld. In 1960 registreerde hij zijn uitvinding onder de naam
    'cornetto'. genoemd naar het broertje van de croissant.

    07-07-2015 om 16:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktip Italiaanse truc

    Foto: Knorr.nl Afbeeldingsresultaat voor macaroni met saus

     

     

    Italiaanse truc

    Echte pastaliefhebbers weten hoe je pasta en saus het beste kunt verenigen in een fantastisch gerecht. Ze koken de pasta bijna gaar, roeren deze dan door de saus en voegen - nu komt de truc -een beetje van het pastakookwater toe. Ten slotte warmen ze de pasta en de saus nog even omscheppend door en klaar! In het kookwater zit zetmeel, afkomstig van de pasta, dat zorgt voor binding van de saus.Dit zetmeel zorgt er ook voor dat de saus beter aan de pasta hecht.

     

    02-07-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubergine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Aubergine

    Laat je deze paarse groente, die eigenlijk een vrucht is, ook vaak links liggen omdat je niet zo goed weet wat je ermee kunt maken?

    In oosterse en mediterrane gerechten zit je met aubergine vrijwel altijd goed.

    Gebruik: grillen, roerbakken, stoven en vullen.
    Ook lekker: haal plakken aubergine door een beslag en frituur ze goudbruin.
    Tip: bestrooi de plakken aubergine voor het bereiden met zout en spoel daarna af, ze smaken dan iets minder bitter.

    13-05-2015 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige zalmbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Knapperige zalmbroodjes
    ontbijt-lunchgerecht-4 personen

    5 plakjes romboterbladerdeeg, ontdooid
    100 g verse roomkaas
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    ½ gele paprika, heel fijngesneden
    200 g gerookte zalm
    bakplaat met bakpapier bekleed

     

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rij naast elkaar en laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen.
    Druk de naden goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met de verse roomkaas, maar laat aan de korte kanten elk 2 cm vrij. Strooi de uiringetjes en de paprikablokjes over de roomkaas en bedek alles met plakjes zalm. Rol het bladerdeeg losjes op tot een dikke rol, begin aan een korte kant. Bevochtig het uiteinde met een beetje water en plak de rand op de deegrol vast. Snijd de deegrol met een groot glad mes met een zaagbeweging voorzichtig in 4 plakken en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zalmbroodjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm of lauwwarm.

    31-03-2015 om 12:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembolvelden in Noord-Holland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                De bloembollen staan weer in bloei!









    29-03-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke hapje voor de Paasdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Foto: Nationalebeeldbank
    Gerookte zalmrolletjes 12 stuks

    Bestrijk 2 wraptortilla's royaal met 50 g bieslookkaas en bedek de tortilla's met 200 g plakjes gerookte zalm. Rol de tortilla's stevig op en wikkel ze in plastic folie. Bewaar de rollen in de koelkast. Snijd de rollen vlak voor gebruik in stukken van 3-4 cm. Zet de zalmrolletjes rechtop in cupcake-cups (12) en garneer met 12 sprietjes bieslook.

    10-03-2015 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool

     

     

     

    Kramer en Zoon, Zuid Scharwoude. Noord-Holland

     

    Zuurkool

     

    Zuurkool wordt gemaakt van witte kool. Deze bladeren worden fijn gesneden en gezouten. Het gaat dan in grote voorraadputten die luchtdicht worden afgesloten. De kool gaat hierdoor gisten tot zuurkool. Dit gistingsproces duurt drie tot acht weken.

    14-01-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswens 2015!

     

     

    Nieuwjaar plaatjes 

     

    "We wensen u en hen die u omringen het allerbeste voor het nieuwe jaar geluk in grote en in kleine dingen maar bovenal: gelukkig met elkaar!"

    02-01-2015 om 11:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis met rood fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Clafoutis met rood fruit
    Nagerecht voor 4 personen

    boter of olie om in te vetten
    600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen
    50 g bloem, gezeefd
    snuf zout
    50 g poedersuiker + eetl. extra
    1 zakje vanillesuiker
    4 eieren
    1 eidooier
    500 ml melk

    platte aardewerken ovenschaal

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 175°C. vet de schaal in met water boter of olie. Haal pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.

    22-12-2014 om 16:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi ketjap met gebakken rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Babi ketjap met gebakken rijst
    Hoofdgerecht voor 4 personen

     

    250 g rijst
    500 g hamlappen, in blokjes
    1 theel. gemberpoeder (djahé)
    6 eetl. arachide- of zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    4 teentjes knoflool, fijngehakt
    8 eetl. ketjap manis
    1 bakje boemboe voor nasi goreng
    1 theel. sambal oelek
    1 bakje gebakken uitjes

    Bereiden
    Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven. Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal. Serveer gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, spercibonen of atjar tjampoer.

     

     

     

     

    26-10-2014 om 15:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goddelijk bier?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Goddelijk bier?

    Mogelijk wordt met de naam verwezen naar de god Donar, symbool van vruchtbaarheid, die met zijn bokkewagen langs de hemel rijdt. Vroeger werd de gerst- of tarweoogst in elk geval gevierd met het eerste nieuw gebrouwen bier: herfstbok.

    Het bier heeft een lange traditie en nogal wat veranderingen ondergaan. Doorgaans heeft het een alcoholpercentage van 6,5 % of meer, is het goud- tot amerkleurig en moutachtig en zoet van smaak. Ben je fan? Bezoek dan  eens een bokbier-evenement in ons land.

    22-10-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    toegankelijkkontich
    blog.seniorennet.be/toegank
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    valmel
    blog.seniorennet.be/valmel
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    carlin_staroflife
    blog.seniorennet.be/carlin_
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    clogie
    blog.seniorennet.be/clogie
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!