Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    09-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noord- Hollandse kaassoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Noord-Hollandse kaassoep

    voor 4 personen

    200 g knolselderij
    40 g roomboter
    1 eetlepel citroensap
    25 g bloem
    600 ml bouillon
    150 ml melk
    150 g geraspte belegen kaas
    4 eetlepels gebakken uitje
    1 eetlepel verse basilicum
    in dunne reepjes

    Schil de knolselderij en snijd de knol in plakken van ½ cm dik. Snijd de plakken in repen van ½ cm breed en snijd er dan blokjes van. Verwarm 1 eetlepel boter in een steelpan en schep de blokjes selderij erdoor. Sprenkel het citroensap erover en smoor de knolselderij in 5 minuten zachtjes beetgaar, laat het vocht verdampen.

    Smelt intussen 25 g boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk de helft van de bouillon erbij en klop alles met een garde tot een dunne saus. Schenk al roerend de rest van de bouillon en de melk erbij en breng de soep al roerend aan de kook.

    Roer hand voor hand de geraspte kaas door de soep. Blijf roeren tot de kaas gesmolten en de soep wat dikker is. Breng op smaak met wat zout en versgemalen peper.

    Serveer de soep in diepe borden en schep de de knolselderij in het midden.
    Strooi de gebakken uitjes en het basilicum erover.

    Bron: Dekamarkt

    09-10-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brownies

     

     Brownies

    Voor 20-25 stukjes

    200 g (extra) pure chocolade, grof gehakt
    100 g gezouten boter
    125 g basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    snufje kaneelpoeder of 1 eetl. oploskoffie
    3 eieren, losgeklopt
    50 g bloem, gezeefd.
    100 g geroosterde amandelen of hazelnoten, grof gehakt
    100 g witte chocolade, grof gehakt

    lage ovenschaal of taartvorm, ingevet en bekleed met bakpapier

    Bereiden

    Smelt de pure chocolade met de boter al roerend op een lage stand.
    Neem van de warmtebron en roer de basterdsuiker, vanillesuiker en kaneel erdoor. Giet in een kom en klop tot het mengsel een beetje is afgekoeld.Klop de eieren en bloem erdoor. Spatel de noten en 2/3 van de witte chocolade erdoor. Verwarm de oven voor op 180°C. Giet het chocolademengsel in de vorm en schud even om luchtbellen te voorkomen. Bak de brownies in de oven in 30-40 minuten gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Smelt de rest van de witte chocolade au bain-marie en maak met behulp van een lepel strepen over de bovenkant  van de brownie. Laat opstijven en snijd in stukjes.

    07-09-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor in de keuken.

     

     Afbeeldingsresultaat voor kruiden

     

     

    Tips voor in de keuken:

    Rozemarijn

    Dit stevige kruid is heerlijk in combinatie met aardappeltjes.Ook leuk en supersimpel vul een schoongemaakt flesje met olijfolie en steek er een takje rozemarijn en eventueel een teentje knoflook in. Zorg dat het takje helemaal bedekt is met olie. Na een kleine week heb je heerlijke, zelfgemaakte smaakolie.

     

    Sali

    Een beetje overheersend is het wel, de geur en smaak van verse salie. Dit kruid wordt veel gebruikt in Italiaanse gerechten en combineert goed met (vet) vlees.Laat ook eens boter in een pan smelten en voeg een handje salieblaadjes toe. Lekker bij Ravioli of biefstuk.

     

    Sjalotjes

    Deze kleine uitjes kun je het beste in het donker bewaren, op een koele plek van 12-15ºC. Ze blijven dan enkele weken goed. Niet gezegend met zo'n plekje in je huis? Bewaar dan stukjes schoongemaakte sjalot in een goed gesloten plastic zakje of bakje in de diepvries. Bij -18ºC blijven ze dan 3 maanden goed.

     

    Paprika

    Handig om in huis te hebben zo'n pot geroosterde paprika's. Eenmaal geopend blijft de inhoud in de koelkast zo'n twee weken goed. Doordat de paprika's meestal ingelegd zijn in azijn smaken ze naast rokerig ook een beetje zuur. Dit combineert prima in een spread met knoflook, feta en walnoten. Of leg ze op een pizza of sandwich.

     

    Mango-truc

    een rijpe mango snel in blokjes snijden doe je zo. Snijd het vruchtvlees van de mango aan beide kanten langs de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte en de breedte tot de schil in zodat er vierkantjes ontstaan Buig de schil om en snijdt de blokjes mango eraf!

     

     

     

     

     

    03-08-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schaaltje> hoorntje

     

    Foto: Schaer IJs wafel hoorntje - glutenvrije recept - Schär

     

     

    Schaaltje>hoorntje

    Tijdens de wereldtentoonstelling in 1904 had een Italiaanse ijsverkoper te weinig schaaltjes bij zich. Een Syrische bakker hielp hem uit de brand en maakte van zijn Arabische gebak hoorntjes om  met ijs te kunnen vullen. Mogelijk werd op dat moment het ijshoorntje geboren. Het was de Napolitaanse ijsmaker Spica die een laagje van chocolade en suiker aan de binnenkant van het hoorntje aanbracht, zodat het ook knapperig bleef als het met ijs werd gevuld. In 1960 registreerde hij zijn uitvinding onder de naam
    'cornetto'. genoemd naar het broertje van de croissant.

    07-07-2015 om 16:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    02-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kooktip Italiaanse truc

    Foto: Knorr.nl Afbeeldingsresultaat voor macaroni met saus

     

     

    Italiaanse truc

    Echte pastaliefhebbers weten hoe je pasta en saus het beste kunt verenigen in een fantastisch gerecht. Ze koken de pasta bijna gaar, roeren deze dan door de saus en voegen - nu komt de truc -een beetje van het pastakookwater toe. Ten slotte warmen ze de pasta en de saus nog even omscheppend door en klaar! In het kookwater zit zetmeel, afkomstig van de pasta, dat zorgt voor binding van de saus.Dit zetmeel zorgt er ook voor dat de saus beter aan de pasta hecht.

     

    02-07-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubergine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Aubergine

    Laat je deze paarse groente, die eigenlijk een vrucht is, ook vaak links liggen omdat je niet zo goed weet wat je ermee kunt maken?

    In oosterse en mediterrane gerechten zit je met aubergine vrijwel altijd goed.

    Gebruik: grillen, roerbakken, stoven en vullen.
    Ook lekker: haal plakken aubergine door een beslag en frituur ze goudbruin.
    Tip: bestrooi de plakken aubergine voor het bereiden met zout en spoel daarna af, ze smaken dan iets minder bitter.

    13-05-2015 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    31-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige zalmbroodjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Knapperige zalmbroodjes
    ontbijt-lunchgerecht-4 personen

    5 plakjes romboterbladerdeeg, ontdooid
    100 g verse roomkaas
    2 bosuitjes, in dunne ringetjes
    ½ gele paprika, heel fijngesneden
    200 g gerookte zalm
    bakplaat met bakpapier bekleed

     

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rij naast elkaar en laat de plakjes elkaar 1 cm overlappen.
    Druk de naden goed dicht. Bestrijk het bladerdeeg met de verse roomkaas, maar laat aan de korte kanten elk 2 cm vrij. Strooi de uiringetjes en de paprikablokjes over de roomkaas en bedek alles met plakjes zalm. Rol het bladerdeeg losjes op tot een dikke rol, begin aan een korte kant. Bevochtig het uiteinde met een beetje water en plak de rand op de deegrol vast. Snijd de deegrol met een groot glad mes met een zaagbeweging voorzichtig in 4 plakken en leg deze plat op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de zalmbroodjes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de broodjes warm of lauwwarm.

    31-03-2015 om 12:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembolvelden in Noord-Holland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                De bloembollen staan weer in bloei!









    29-03-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke hapje voor de Paasdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Foto: Nationalebeeldbank
    Gerookte zalmrolletjes 12 stuks

    Bestrijk 2 wraptortilla's royaal met 50 g bieslookkaas en bedek de tortilla's met 200 g plakjes gerookte zalm. Rol de tortilla's stevig op en wikkel ze in plastic folie. Bewaar de rollen in de koelkast. Snijd de rollen vlak voor gebruik in stukken van 3-4 cm. Zet de zalmrolletjes rechtop in cupcake-cups (12) en garneer met 12 sprietjes bieslook.

    10-03-2015 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool

     

     

     

    Kramer en Zoon, Zuid Scharwoude. Noord-Holland

     

    Zuurkool

     

    Zuurkool wordt gemaakt van witte kool. Deze bladeren worden fijn gesneden en gezouten. Het gaat dan in grote voorraadputten die luchtdicht worden afgesloten. De kool gaat hierdoor gisten tot zuurkool. Dit gistingsproces duurt drie tot acht weken.

    14-01-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswens 2015!

     

     

    Nieuwjaar plaatjes 

     

    "We wensen u en hen die u omringen het allerbeste voor het nieuwe jaar geluk in grote en in kleine dingen maar bovenal: gelukkig met elkaar!"

    02-01-2015 om 11:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis met rood fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Clafoutis met rood fruit
    Nagerecht voor 4 personen

    boter of olie om in te vetten
    600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen
    50 g bloem, gezeefd
    snuf zout
    50 g poedersuiker + eetl. extra
    1 zakje vanillesuiker
    4 eieren
    1 eidooier
    500 ml melk

    platte aardewerken ovenschaal

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 175°C. vet de schaal in met water boter of olie. Haal pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.

    22-12-2014 om 16:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi ketjap met gebakken rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Babi ketjap met gebakken rijst
    Hoofdgerecht voor 4 personen

     

    250 g rijst
    500 g hamlappen, in blokjes
    1 theel. gemberpoeder (djahé)
    6 eetl. arachide- of zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    4 teentjes knoflool, fijngehakt
    8 eetl. ketjap manis
    1 bakje boemboe voor nasi goreng
    1 theel. sambal oelek
    1 bakje gebakken uitjes

    Bereiden
    Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven. Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal. Serveer gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, spercibonen of atjar tjampoer.

     

     

     

     

    26-10-2014 om 15:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goddelijk bier?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Goddelijk bier?

    Mogelijk wordt met de naam verwezen naar de god Donar, symbool van vruchtbaarheid, die met zijn bokkewagen langs de hemel rijdt. Vroeger werd de gerst- of tarweoogst in elk geval gevierd met het eerste nieuw gebrouwen bier: herfstbok.

    Het bier heeft een lange traditie en nogal wat veranderingen ondergaan. Doorgaans heeft het een alcoholpercentage van 6,5 % of meer, is het goud- tot amerkleurig en moutachtig en zoet van smaak. Ben je fan? Bezoek dan  eens een bokbier-evenement in ons land.

    22-10-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips bij het bakken! ( Heel Holland bakt)!

    Tips bij het bakken:

    Hoe zorg ik ervoor dat deeg niet aan mijn werkblad blijft plakken?

    Strooi altijd een beetje bloem op uw werkblad voor u begint met kneden. Pas er alleen wel op dat u niet veel te veel bloem gebruikt, anders wordt het deeg te droog. Als u met een deegroller werkt, bestrooi deze dan ook licht met bloem. U kunt de deegroller ook enige tijd in de koelkast leggen. Hierdoor blijft het deeg er minder aan plakken.

    Het deeg rijst niet, wat kan ik doen?

    Gist zorgt ervoor dat deeg rijst, maar het moet op de juiste manier gebruikt worden. Belangrijk is dat u gist oplost in lauw water en het deeg op een tochtvrije en warme plek laat rijzen. Gist en zout moeten bovendien van elkaar gescheiden blijven. Voeg het zout dus pas later aan het deeg toe.

    Het deeg is droog en brokkelig, wat moet ik nu doen?

    Als u tijdens het kneden voelt dat het deeg niet soepel en glad is, voeg dan een klein beetje water toe, maar niet meer dan een eetlepel. Ga door met kneden. Herhaal dit tot het deeg is zoals u wilt.

    Wat is het verschil tussen meel en bloem?

    Meel is gemalen graan en bestaat onder andere uit tarwemeel, maismeel en roggemeel. Bij bloem worden de zemelen en kiemen van de (tarwe) graankorrel verwijderd voor het wordt gemalen. Bloem heeft daardoor minder vezels, vitaminen en mineralen dan meel. Het bestaat voornamelijk uit zetmeel. Bloem wordt vooral gebruikt voor wit brood, cake, koekjes en taart.

    Bron: Joyce van Breda

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen-kokoscake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Bananen-Kokoscake

    Gebak 16 personen

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de boter en suiker met een
    mixer in 5 min. romig. Voeg beetje bij beetje het ei toe en daarna het zelfrijzend bakmeel, een mespunt zout en tot slot 100 g kokos. Houd 1 el kokos achter.

    Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 minuten gaar en goudbruin. Dek de cake af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

    Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker er in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de achtergehouden kokos en laat afkoelen. Snijd in plakken .

    Ook lekker met bijvoorbeeld vanille-ijs of pecan-karamelijs.

    Je kunt deze cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

    24-08-2014 om 14:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schloss Clemenswerth, Duitsland.

    Clemens August von Wittelsbach liet dit jachtslot en kapel bouwen in de jaren 1737 tot 1747.

    24-08-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Een snel hapje klaar maken:


    Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten voor 2 personen

    3 eetl. olijfloie
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    400 g Italiaanse roerbakgroenten
    1 blik (400 g) tomatenblokjes
    200 g spaghetti
    2 blikjes tonijn, uitgelekt
    1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
    2 eetl. gehakte (blad)peterselie of bladselderij

    Bereiden

    Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroenten erdoor.
    Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor. Kook de spaghetti beetgaar. Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentensaus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijn-groentensaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.

    Tip:

    Voeg 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden aan de saus toe.
    Gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroenten 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.

    31-07-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronitaart, mediterraan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Macaronitaart
    4 - personen-15 min.+ 25 min.oventijd

    Ingredienten:

    350 g macaroni
    2 el olijfolie
    200 g gesneden champignons
    400 g Italiaanse roerbakmix
    200 g gegrilde yorkhamreepjes
    4 eieren
    100 ml kookroom
    200 g geraspte kaas pittig 45+
    ½ courgette ( in dunne plakjes)
    3 tomaten ( in dunne plakjes)
    springvorm (Ø 24 cm)
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 ºC
    Bekleed de springvorm met bakpapier, zodat de binnenkant bedekt is. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel bovenop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca 25 min. in  het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel bovenop gestold is,

     

    15-07-2014 om 15:05 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangop met citroen en gemberhoning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Hangop met citroen en gemberhoning

    Voor 4 personen

    2 l volle yoghurt
    geraspte schil en sap van ½ citroen
    1 cm geraspte gemberwortel
    100 ml vloeibare honing

    Bereiden:

    Zet een fijne zeef in een hoge pan of schaal en leg een schone (thee)doek in de zeef.
    Giet de yoghurt in de doek en dek af met een bord. Zet het geheel in de koelkast en laatde yoghurt een nacht uitlekken. Roer de citroenrasp,-sap en gember door de honing. Laat de honing gedurende de uitlektijd op smaak komen. Schep de dikke yoghurt uit de doek in kopjes of schaaltjes en serveer met de gemberhoning.

    09-07-2014 om 15:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tars
    blog.seniorennet.be/tars
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bijouke
    blog.seniorennet.be/bijouke
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    valmel
    blog.seniorennet.be/valmel
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stevenjaspers
    blog.seniorennet.be/stevenj
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!