Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangop met citroen en gemberhoning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Hangop met citroen en gemberhoning

    Voor 4 personen

    2 l volle yoghurt
    geraspte schil en sap van ½ citroen
    1 cm geraspte gemberwortel
    100 ml vloeibare honing

    Bereiden:

    Zet een fijne zeef in een hoge pan of schaal en leg een schone (thee)doek in de zeef.
    Giet de yoghurt in de doek en dek af met een bord. Zet het geheel in de koelkast en laatde yoghurt een nacht uitlekken. Roer de citroenrasp,-sap en gember door de honing. Laat de honing gedurende de uitlektijd op smaak komen. Schep de dikke yoghurt uit de doek in kopjes of schaaltjes en serveer met de gemberhoning.

    09-07-2014 om 15:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gazpacho: zomersoep
    Voor-lunchgerecht-4 personen

    Maal in de keukenmachine 8 ontvelde en in stukken gesneden tomaten fijn met ½ komkommer, 1 in stukken gesneden zoete puntpaprika en een handvol ijsblokjes. Breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn en peper en zout. Serveer met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

    19-05-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembollenvelden staan weer in bloei!

    .Een schouwspel aan kleuren!





    22-04-2014 om 13:59 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chips cookies

     

     Bron Nestlé

     

    Chocolate chips cookies
    30 stuks

    100 g zachte boter
    100 g suiker
    100 g donkere basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    2 eetlepels melk
    200 g zelfrijzend bakmeel
    100 g pure chocolade, in kleine stukjes
    50  g pecan- of walnoten, grofgehakt

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de suiker, bruine suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een romige massa. Klop het ei en de melk erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de stukjes chocolade en de noten erdoor. Schep van de helft van het zachte deeg met een eetlepel bergjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg rondom voor zo'n 5 cm tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier nog een bakplaat vol koekjes.

     

    Eet smakelijk!

     





     

    14-03-2014 om 15:47 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roti met kip

      

    Roti met kip (Surinaams gerecht)
    4 - 6 personen

    Benodigdheden
    750 gr. kipfilet
    500 g kousenband, in stukken
    750 gr aardappelen geschild en in blokjes
    1 grote ui, in stukken
    1 rode peper, in stukjes
    olie of boter
    4 el kerrie madras
    3 tl ketoembar
    2 tl djinten
    2 tenen knoflook, fijn gehakt
    1 blokje kippenbouillon
    1 blikje santen
    Surinaamse roti, vers of voorgebakken (verkrijgbaar bij de toko)

    Bereiding
    Brad de kipfilet bruin in een pan en laat hem een half uur afgedekt stoven.
    Verhit olie in een andere (grote) pan en fruit de ui, knoflook, kruiden en pepertje.
    Voeg de kip, kouseband, de aardappels, ½ l water en het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.
    Laat alles sudderen totdat de aardappels goed gaar zijn, voeg de santen toe en laat nog vijf minuten stoven.
    Bak de roti af en serveer met de kipstofoe.


    10-03-2014 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu.

    Tiramisu



    Tiramisu
    Benodigdheden:
    5 eierdooiers
    75 g suiker
    2 bakjes mascarpone (à 250 g, zachte roomkaas)
    1 beker slagroom (125 ml)
    8 el marsala, (zoete Italiaanse wijn).
    150 ml espresso of sterke zwarte koffie
    2 pakken lange vingers (à 175 g)
    cacaopoeder om te bestrooien
    (oven) schaal (20x20 cm)
    vershoudfolie

    Bereiding:
    Klop in een kom met een garde de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel.
    Doe de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer.Spatel dit door het mascarponemengsel.
    Roer in een diep bord de marsala door de koffie. Voeg suiker naar smaak toe.
    Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de koffie en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en bestrooi met cacao.
    Doop de resterende lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze op het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van het mengsel over en bestrooi met cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

    Je kunt tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken.

    Bron: Allerhande

    26-02-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponegebak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Mascarpone gebak
    Gebak - 6 personen

    Ingredienten

    250 g boter (gesmolten om in te vetten)
    250 g fijne kristalsuiker
    4 grote eieren (losgeklopt)
    1 tl vanille-extract
    225 g zelfrijzend bakmeel
    25 g maizena
    1 tl bakpoeder

    Voor erbij
    300 g mascarpone
    50 g fijne kristelsuiker
    enkele druppels vanille-extract
    3-4 el frambozenjam
    poedersuiker (om te bestuiven)

    Verhit de oven tot 180ºC. Bekleed een springvorm van 25 cm doorsnee met bakpapier en vet hem dun in met boter.
    Klop met een garde de boter en de suiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en de vanille door. Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig doorelkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in 20-25 min. gaar, hij moet terugveren als je op de bovenkant drukt.

    Stort het gebak op een taartrooster en snijd het horizontaal in twee lagen. Klop de mascarpone met de suiker en vanille luchtig. Smeer de jam over de taartbodem uit en bedek hem met de mascarpone. Zet de bovenlaag erop, bestuif met poedersuiker en serveer.

    Bron: Antonio Carluccio

    16-02-2014 om 14:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langedijker koolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     

    "Langedijker" koolschotel
    Langedijk is een plaatsje in Noord-Holland

    4 personen, Bereidingstijd 20 minuten,

    Ingrediënten

    • 1 kg witte kool
    • 1 pond gehakt
    • 1 ui
    • 2 tomaten
    • 1 prei
    • 1 mespunt zout
    • vleugje peper
    • 2 theelepels kerrie
    • 1 teentje knoflook
    • 150 gr kaas
    • 400 gr aardappelpuree

    Bereiden

    De kool in 4 stukken snijden,stronk verwijderen.Wassen,daarna in fijne reepjes snijden.De kool ,prei en ui licht aanbakken in olie met de kerrie,knoflook,peper en zout daarbij toegevoegd.Het mag best wat pittig smaken.De vooraf aangemaakte gehakt bakt u kruimelig.De puree maakt u spuitklaar.In een vuurvaste schaal legt u,laag om laag,te beginnen met gehakt,de kool en de gehakt.De schotel maakt u af met een aardappelpuree-rand.De tomaat garneert u over het gerecht,waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.De schotel plaatst u in een voorgewarmde oven van 200 graden.Na ca.20 minuten heeft u een overheerlijke koolschotel

     

    08-02-2014 om 16:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones

    .





     

     

    Scones

    Deze  cakeachtige, van oorsprong Schotse broodjes zijn heerlijk met versgeklopte slagroom, mascarpone en/of jam.

    voor 8-10 stuks

    250 g zelfrijzend bakmeel
    2½ theelepel bakpoeder
    ½ theelepel zout
    50 g boter of margarine, in kleine stukjes
    1 zakje vanillesuiker
    2 eetlepels suiker
    ¾ dl melk
    1 ei

    Zeef het bakmeel met de bakpoeder en het zout boven een kom.
    Meng de vanillesuiker, de suiker en de boter erdoor
    Klop het ei los met de melk, voeg dit bij het mengsel en kneed het tot een bal.
    Rol de deegbal met een deegroller tot een lap van ongeveer twee centimeter dik.
    Steek met een koekjesvorm rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevet bakblik.
    Bak de scones in ongeveer tien minuten in een op 225 graden voorverwarmde oven lichtbruin.

     

    Tip: Je kunt ook hartige scones maken door de suiker achterwege te laten en ingredienten als olijven of kaas toe te voegen.

     

     

    08-02-2014 om 11:17 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Utrechtse griesmeelpap

     

     

     

    Utrechtse griesmeelpap

    4 personen

    1 l melk
    1 mespunt zout
    60 g griesmeel
    40 g suiker
    ½ uitgeraspt vanillestokje
    30 g gekonfijte gember
    3 gelatineblaadjes
    4 vijgen
    ½ vanillestokje
    sap en zest van 1 sinaasappel
    1 glas rode wijn
    3 g suiker

    Zet de rode wijn met suiker, de vanille (ook de rasp van het andere stokje) met sap en zest van 1 sinaasappel op een laag vuur en laat pruttelen tot het stroop wordt.Breng de melk met het uitgeraspte vanillestokje en zout aan de kook.
    Meng de griesmeel, suiker en gekonfijte gember en voeg roerend aan de  kokende melk toe.Laat± 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf roeren.
    Wel de gelatineblaadjes in water en laat ze oplossen in 3 el klontvrije, warme melk.
    Klop dit goed door de griesmeel en stort de pap in een omgespoelde puddingvorm.Laat
    de griesmeelpap afkoelen en plaats minimaal 30 minuten in de koelkast.
    Snij de vijgen in plakjes.
    Stort de pudding op een bord en leg de vijgen er omheen.Giet de stroop over de pudding en de vijgen.

    Bron:Vrouw 

     

     

    01-02-2014 om 12:23 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

    .





    Witlofovenschotel met rauwe ham en nagelkaas

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    700 g witlof
    200 g kwark
    2 eieren
    200 g Friese (kruidnagelkaas of komijnekaas, in plakjes)
    200 g rauwe ham, in plakjes
    2 witte boterhammen, verkruimeld

    ronde ovenschaal, ingevet

    Bereiden

    Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken.Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal.Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham.Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met de broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

     

    30-01-2014 om 15:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met geroosterde beenham

    .

     

     

     

    Preisoep met geroosterde beenham
    voor 4 personen

    2 kruimige aardappelen, in blokjes
    300 g prei, panklaar
    800 ml kippenbouillon
    100 g beenham, in reepjes
    125 ml (demi) crème fraiche
    kerriepoeder

    Bereiden

    Kook de aardappels en de prei in de kippenbouillon in circa 15 min. gaar. Rooster intussen de hamreepjes in een droge, hete koekenpan. Pureer de soep en verdeel over warme soepkoppen of borden.Schep een lepel crème fraiche erop, bestrooi met kerriepoeder en maak het geheel af met de hamreepjes.

     

     

     

     





     

    23-01-2014 om 15:20 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige Parmarolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

    Knapperige Parmarolletjes- feesthapje- 12 stuks

    5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid

    100g Gorgonzola, op kamertemperatuur

    200 g Parmaham, in dunne plakjes

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 200 graden C.Leg de plakjes bladerdeeg zo naast elkaar dat ze een lang lap vormen. Zorg dat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de deeglap helemaal met Gorgonzola en bedek het geheel met Parmaham. Rol de lap op, begin aan een korte kant met rollen. Snijd de rol in dunne plakjes en leg deze plat op een met bakpapaier beklede bakplaat. Bak de hamrolletjes in de oven 15-20 minuten knapperig bruin en gaar. Serveer de rolletjes warm of koud.

    13-12-2013 om 12:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe lo yuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bron: foto AH





    Koe lo yuk
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    300 g zilvervliesrijst
    1 schaal nasi-bamigroente (450 g)
    1 liter zonnebloemolie
    1 rode paprika, in reepjes
    2 tomaten, in stukjes
    1 pot Chinese zoetzure roerbaksaus (550 g)
    1 pakje tempuramix ( 150 g)
    300 g hamlappen, in blokjes van 1½ x 1½ cm

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de steeltjes van de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en
    fruit de rode peper 1 minuut. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de nasi-bamigroente toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten en roerbaksaus toe en verwarm op laag vuur 3 min.
    Verhit ondertussen in een ruime pan de rest van  de olie tot 180ºC, controleer dit met een keukenthermometer. Doe de tempuramix in een kom en voeg 200 ml ijskoud water toe. Klop met een vork snel tot een beslag, er mogen nog klontjes in zitten.
    Haal het vlees door het beslag en bak 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar in de olie. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden en kommen.

    Tip: Liever vis? U kunt de hamlappen vervangen door kabeljauwfilet.

    16-11-2013 om 13:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto: A.H.






    Baklava 12 stukjes

    500 g blanke amandelen
    100 g gepelde walnoten
    125 g suiker
    2 eetlepels kaneel
    75 g roomboter, gesmolten
    ½ pak diepvries filodeeg (225 g), ontdooid
    2 eetlepels vloeibare honing
    2 eetlepels citroensap
    Keukenmachine
    vierkante bakvorm, 20x20 cm

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de amandelen en walnoten in de keukenmachine fijn en meng er 2 eetlepels suiker, kaneel en 2 eetlepels gesmolten boter door. Bestrijk de vorm met gesmolten boter. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk de bovenkant dun met boter. Leg hierop een tweede vel deeg en bestrijk ook dit vel met boter. Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg en leg hierop weer 2 met boter bestreken vellen filodeeg. Verdeel hierover de rest van de noten en dek het geheel af met de laatste vellen filodeeg, die u steeds bestrijkt met boter. Druk alles iets aan en snijd de lagen met een scherp mes helemaal tot onderaan in 12 vierkantjes. Schenk de rest van de gesmolten boter erover. Bak de baklava in de oven 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan 100 ml water met de honing en de resterende suiker en los al roerende de suiker en honing op.Kook dit mengsel in 4-6 minuten in tot een dunne siroop. Roer het citroensap erdoor. Laat de siroop in een bak koud water afkoelen tot het koud is. Neem de baklava uit de oven en schenk direct de koude siroop erover. Laat de baklava nog 1 uur staan, zodat de siroop goed kan intrekken Snijd de baklavablokjes los.

    Tip: Kan ook geserveerd worden met een bolletje ijs.
    Ook lekker met een kopje munt thee.

    01-11-2013 om 15:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispotje met verschillende vissoorten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Vispotje met verschillende vissoorten
    voor 2 personen

    Ingrediënten
    200 gram verschillende vissoorten
    (bijv. zalm, kabeljauw, koolvis)
    2 prei
    1 ui
    1 teentje knoflook
    verse dille naar smaak
    100 ml slankroom
    1 potje visfond
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels kerriepoeder
    100 gram zilvervliesrijst

    Bereiding:
    Olijfolie in de pan. De ui en prei fruiten.Kerriepoeder en knoflook erbij. Goed doorroeren. Daarna visfond, slankroom en de verschillende vissoorten toevoegen en alles doorroeren.
    Deksel op de pan doen en alles 15 minuten zachtjes door laten stoven. Voor het opdienen dille eroverheen strooien.
    Serveren met 125 gram gekookte rijst en een salade.

    Bron: Gezond genieten met Sonja.

    18-10-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    17-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is de pizza ontstaan?




    Duizenden jaren geleden werden er al ronde broden gebakken rond de Middellandse Zee.
    Deze gebruikten ze toen als borden. Pas vanaf de 17e eeuw maken Italianen pizza's.
    Zo werd in 1889 de beroemste pizzabakker van Napels uitgenodigd om zijn specialiteiten op het paleis te bereiden voor Koning Umberto en zijn vrouw Margheritha. Hij maakte daar een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum; de kleuren van de Italiaanse vlag. Dit was het begin van de beroemde pizza Margheritha. Pas toen veel Italianen gingen emigreren werd de pizza steeds populairder in de rest van de wereld.

    17-10-2013 om 15:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Mozzarella-tosti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Gebakken mozzarella-tosti

    2 bollen buffelmozzarella (à 125 g)
    1 boule beurre (brood) ongesneden
    ½ potje arrabbiata pesto (à 135 g)
    1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
    2 eieren, losgeklopt
    150 ml melk
    40 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
    4 el olijfolie

    Snijd de bollen mozzarella elk in 8 plakken.
    Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brod in 8 sneetjes.
    Bestrijk dun met pesto. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel met zout en leg de andere 4 sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.
    Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel.
    Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten.
    Halveer de tosti's en serveer direct. Lekker met een salade van rucola met tomaat.

    Bron: Allerhande

    04-10-2013 om 15:57 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Tarte Tatin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Franse Tarte Tatin
    Gebak- 6-8 personen

    Benodigdheden
    180 g koude boter
    150 g bloem
    150 g basterdsuiker + 1 el extra voor het deeg
    4 appels
    1 beker crème fraîche (200 ml)
    ronde ovenschaal/quichevorm 26 cm rond
    vershoudfolie

    Bereiding
    Doe 80 g van de boter en alle bloem in een beslagkom en snijd fijn met behulp van twee messen.
    Voeg 1 eetlepel basterdsuiker toe. Schenk er 50 ml ijskoud water bij. Kneed het geheel met de hand snel tot een soepel deeg (als het deeg te droog is, kun je nog wat water toevoegen), maak er een bal van, dek af met vershoudfolie en laat minimaal een halfuur in de koelkast rusten.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 195ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten. Snijd de rest van de boter in blokjes, doe deze in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Strooi er, zodra de boter is gesmolten, de rest van de basterdsuiker over. Verhit het geheel op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat.
    Neem de pan van het vuur, schenk de hete karamel voorzichtig in de quichevorm en leg de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 28 centimeter doorsnede en leg deze over de appels. Stop het deeg goed 'in'tussen de appels en de rand, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Zet de taart 50 minuten in het midden van de oven. 
    Laat de taart ca. 12 minuten afkoelen.
    Leg een bord omgekeerd op de vorm en keer het geheel om, zodat de taart op het bord komt te liggen. Serveer warm en schep op elk stuk een lepel crème fraîche. 

    Eet smakelijk!!

    Bron: Allerhande

    26-09-2013 om 16:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Knolselderij
    Weet u waar selleriesalade van gemaakt wordt? Juist! Van knolselderij. Maar knolselderij is ook erg lekker in een puree. En natuurlijk in de erwtensoep! Knolselderij heeft een mildere, zoetere smaak dan bleekselderij. Bijkomend voordeel: knolselderij is rijk aan ijzer en vitamine C en heeft een hoog natriumgehalte.
    Echt mooi is hij niet, deze knol. Hij lijkt lastig om schoon te maken. Maar dat is echt minder ingewikkeld dan u denkt. Snijd de knol gewoon in dikke plakken en schil ze. Klaar om te koken!

    15-09-2013 om 15:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fotospel_van_mailgroep_fotografie
    blog.seniorennet.be/fotospe
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claartje
    blog.seniorennet.be/claartj
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vivianne
    blog.seniorennet.be/viviann
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mooieteksten
    blog.seniorennet.be/mooiete
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!