Utrechtse griesmeelpap
4 personen
1 l melk 1 mespunt zout 60 g griesmeel 40 g suiker ½ uitgeraspt vanillestokje 30 g gekonfijte gember 3 gelatineblaadjes 4 vijgen ½ vanillestokje sap en zest van 1 sinaasappel 1 glas rode wijn 3 g suiker
Zet de rode wijn met suiker, de vanille (ook de rasp van het andere stokje) met sap en zest van 1 sinaasappel op een laag vuur en laat pruttelen tot het stroop wordt.Breng de melk met het uitgeraspte vanillestokje en zout aan de kook. Meng de griesmeel, suiker en gekonfijte gember en voeg roerend aan de kokende melk toe.Laat± 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf roeren. Wel de gelatineblaadjes in water en laat ze oplossen in 3 el klontvrije, warme melk. Klop dit goed door de griesmeel en stort de pap in een omgespoelde puddingvorm.Laat de griesmeelpap afkoelen en plaats minimaal 30 minuten in de koelkast. Snij de vijgen in plakjes. Stort de pudding op een bord en leg de vijgen er omheen.Giet de stroop over de pudding en de vijgen.
Bron:Vrouw
|