Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met geroosterde beenham

    .

     

     

     

    Preisoep met geroosterde beenham
    voor 4 personen

    2 kruimige aardappelen, in blokjes
    300 g prei, panklaar
    800 ml kippenbouillon
    100 g beenham, in reepjes
    125 ml (demi) crème fraiche
    kerriepoeder

    Bereiden

    Kook de aardappels en de prei in de kippenbouillon in circa 15 min. gaar. Rooster intussen de hamreepjes in een droge, hete koekenpan. Pureer de soep en verdeel over warme soepkoppen of borden.Schep een lepel crème fraiche erop, bestrooi met kerriepoeder en maak het geheel af met de hamreepjes.

     

     

     

     





     

    23-01-2014 om 15:20 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige Parmarolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

    Knapperige Parmarolletjes- feesthapje- 12 stuks

    5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid

    100g Gorgonzola, op kamertemperatuur

    200 g Parmaham, in dunne plakjes

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 200 graden C.Leg de plakjes bladerdeeg zo naast elkaar dat ze een lang lap vormen. Zorg dat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de deeglap helemaal met Gorgonzola en bedek het geheel met Parmaham. Rol de lap op, begin aan een korte kant met rollen. Snijd de rol in dunne plakjes en leg deze plat op een met bakpapaier beklede bakplaat. Bak de hamrolletjes in de oven 15-20 minuten knapperig bruin en gaar. Serveer de rolletjes warm of koud.

    13-12-2013 om 12:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe lo yuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bron: foto AH





    Koe lo yuk
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    300 g zilvervliesrijst
    1 schaal nasi-bamigroente (450 g)
    1 liter zonnebloemolie
    1 rode paprika, in reepjes
    2 tomaten, in stukjes
    1 pot Chinese zoetzure roerbaksaus (550 g)
    1 pakje tempuramix ( 150 g)
    300 g hamlappen, in blokjes van 1½ x 1½ cm

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de steeltjes van de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en
    fruit de rode peper 1 minuut. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de nasi-bamigroente toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten en roerbaksaus toe en verwarm op laag vuur 3 min.
    Verhit ondertussen in een ruime pan de rest van  de olie tot 180ºC, controleer dit met een keukenthermometer. Doe de tempuramix in een kom en voeg 200 ml ijskoud water toe. Klop met een vork snel tot een beslag, er mogen nog klontjes in zitten.
    Haal het vlees door het beslag en bak 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar in de olie. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden en kommen.

    Tip: Liever vis? U kunt de hamlappen vervangen door kabeljauwfilet.

    16-11-2013 om 13:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto: A.H.






    Baklava 12 stukjes

    500 g blanke amandelen
    100 g gepelde walnoten
    125 g suiker
    2 eetlepels kaneel
    75 g roomboter, gesmolten
    ½ pak diepvries filodeeg (225 g), ontdooid
    2 eetlepels vloeibare honing
    2 eetlepels citroensap
    Keukenmachine
    vierkante bakvorm, 20x20 cm

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de amandelen en walnoten in de keukenmachine fijn en meng er 2 eetlepels suiker, kaneel en 2 eetlepels gesmolten boter door. Bestrijk de vorm met gesmolten boter. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk de bovenkant dun met boter. Leg hierop een tweede vel deeg en bestrijk ook dit vel met boter. Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg en leg hierop weer 2 met boter bestreken vellen filodeeg. Verdeel hierover de rest van de noten en dek het geheel af met de laatste vellen filodeeg, die u steeds bestrijkt met boter. Druk alles iets aan en snijd de lagen met een scherp mes helemaal tot onderaan in 12 vierkantjes. Schenk de rest van de gesmolten boter erover. Bak de baklava in de oven 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan 100 ml water met de honing en de resterende suiker en los al roerende de suiker en honing op.Kook dit mengsel in 4-6 minuten in tot een dunne siroop. Roer het citroensap erdoor. Laat de siroop in een bak koud water afkoelen tot het koud is. Neem de baklava uit de oven en schenk direct de koude siroop erover. Laat de baklava nog 1 uur staan, zodat de siroop goed kan intrekken Snijd de baklavablokjes los.

    Tip: Kan ook geserveerd worden met een bolletje ijs.
    Ook lekker met een kopje munt thee.

    01-11-2013 om 15:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    18-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispotje met verschillende vissoorten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Vispotje met verschillende vissoorten
    voor 2 personen

    Ingrediënten
    200 gram verschillende vissoorten
    (bijv. zalm, kabeljauw, koolvis)
    2 prei
    1 ui
    1 teentje knoflook
    verse dille naar smaak
    100 ml slankroom
    1 potje visfond
    2 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels kerriepoeder
    100 gram zilvervliesrijst

    Bereiding:
    Olijfolie in de pan. De ui en prei fruiten.Kerriepoeder en knoflook erbij. Goed doorroeren. Daarna visfond, slankroom en de verschillende vissoorten toevoegen en alles doorroeren.
    Deksel op de pan doen en alles 15 minuten zachtjes door laten stoven. Voor het opdienen dille eroverheen strooien.
    Serveren met 125 gram gekookte rijst en een salade.

    Bron: Gezond genieten met Sonja.

    18-10-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    17-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is de pizza ontstaan?




    Duizenden jaren geleden werden er al ronde broden gebakken rond de Middellandse Zee.
    Deze gebruikten ze toen als borden. Pas vanaf de 17e eeuw maken Italianen pizza's.
    Zo werd in 1889 de beroemste pizzabakker van Napels uitgenodigd om zijn specialiteiten op het paleis te bereiden voor Koning Umberto en zijn vrouw Margheritha. Hij maakte daar een pizza met tomatensaus, mozzarella en basilicum; de kleuren van de Italiaanse vlag. Dit was het begin van de beroemde pizza Margheritha. Pas toen veel Italianen gingen emigreren werd de pizza steeds populairder in de rest van de wereld.

    17-10-2013 om 15:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken Mozzarella-tosti
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Gebakken mozzarella-tosti

    2 bollen buffelmozzarella (à 125 g)
    1 boule beurre (brood) ongesneden
    ½ potje arrabbiata pesto (à 135 g)
    1 bakje basilicum (15 g), alleen de blaadjes
    2 eieren, losgeklopt
    150 ml melk
    40 g Pecorino Romano (kaas), geraspt
    4 el olijfolie

    Snijd de bollen mozzarella elk in 8 plakken.
    Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brod in 8 sneetjes.
    Bestrijk dun met pesto. Beleg 4 sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel met zout en leg de andere 4 sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.
    Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel.
    Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten.
    Halveer de tosti's en serveer direct. Lekker met een salade van rucola met tomaat.

    Bron: Allerhande

    04-10-2013 om 15:57 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse Tarte Tatin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Franse Tarte Tatin
    Gebak- 6-8 personen

    Benodigdheden
    180 g koude boter
    150 g bloem
    150 g basterdsuiker + 1 el extra voor het deeg
    4 appels
    1 beker crème fraîche (200 ml)
    ronde ovenschaal/quichevorm 26 cm rond
    vershoudfolie

    Bereiding
    Doe 80 g van de boter en alle bloem in een beslagkom en snijd fijn met behulp van twee messen.
    Voeg 1 eetlepel basterdsuiker toe. Schenk er 50 ml ijskoud water bij. Kneed het geheel met de hand snel tot een soepel deeg (als het deeg te droog is, kun je nog wat water toevoegen), maak er een bal van, dek af met vershoudfolie en laat minimaal een halfuur in de koelkast rusten.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 195ºC. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in 4 parten. Snijd de rest van de boter in blokjes, doe deze in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Strooi er, zodra de boter is gesmolten, de rest van de basterdsuiker over. Verhit het geheel op halfhoog vuur zonder te roeren, tot een bruine karamel ontstaat.
    Neem de pan van het vuur, schenk de hete karamel voorzichtig in de quichevorm en leg de appels met de bolle kant naar beneden in de karamel. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 28 centimeter doorsnede en leg deze over de appels. Stop het deeg goed 'in'tussen de appels en de rand, zodat er geen appel meer zichtbaar is. Zet de taart 50 minuten in het midden van de oven. 
    Laat de taart ca. 12 minuten afkoelen.
    Leg een bord omgekeerd op de vorm en keer het geheel om, zodat de taart op het bord komt te liggen. Serveer warm en schep op elk stuk een lepel crème fraîche. 

    Eet smakelijk!!

    Bron: Allerhande

    26-09-2013 om 16:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knolselderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Knolselderij
    Weet u waar selleriesalade van gemaakt wordt? Juist! Van knolselderij. Maar knolselderij is ook erg lekker in een puree. En natuurlijk in de erwtensoep! Knolselderij heeft een mildere, zoetere smaak dan bleekselderij. Bijkomend voordeel: knolselderij is rijk aan ijzer en vitamine C en heeft een hoog natriumgehalte.
    Echt mooi is hij niet, deze knol. Hij lijkt lastig om schoon te maken. Maar dat is echt minder ingewikkeld dan u denkt. Snijd de knol gewoon in dikke plakken en schil ze. Klaar om te koken!

    15-09-2013 om 15:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    12-08-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Poffertjes met gebakken kaneelappeltjes
    Nagerecht - 4 personen

    3 friszoete appels (bijv. elstar) geschild
    100 g boter
    1 tl kaneel
    5 el poedersuiker
    75 g rozijnen
    300 ml halfvolle melk
    150 g zelfrijzend bakmeel
    1 ei
    1 el olie
    poffertjespan


    Snijd de appels in parten. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Voeg de appel, kaneel, 1 el poedersuiker en de rozijnen toe.Bak de appel ca. 5-8 min. gaar en goudbruin.
    Schep regelmatig om.
    Schenk de melk in een beslagkom. Voeg het bakmeel, het ei en 1 mespunt zout toe en klop met een mixer tot een glad beslag. Voeg de olie toe.
    Verhit de poffertjespan, bestrijk de kuiltjes met boter en schep het beslag erin. Bak de poffertjes tot de bovenkant net niet gestold en de onderkant goudbruin is. Keer ze met een vork en bak nog 1 min.
    Herhaal tot het beslag op is. Houd de poffertjes warm onder aluminiumfolie of een deksel. Serveer met de rest van de boter en de poedersuiker. 


    12-08-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    14-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie Rhodos 2013

    . 
                                 KOLYMBIA. Kolymbia ligt aan de noordoostkust van Rhodos, op een afstand van ongeveer 21 km. van Rhodos-stad en 7 km. van Faliraki en het dorpje ligt in de gemeente Afandou. Het strand van het badplaatsje Kolymbia is mooi en goed verzorgd. Het haventje en de vistaverna's aan het water zorgen ervoor dat het een geliefd vakantieoord is. De weg van het mooie badplaatsje Kolymbia naar de binnenlanden loopt door het bos langs het riviertje Loutani tot aan Archipoli, een pittoresk boerendorpje. De route is perfect om een wandeling of een fietstochtje te maken. Vlak voor het dorp staat in een dennenbos het Agios Nektarios klooster waar men even kan uitrusten en zijn dorst lessen met het koele bronwater. Leuke uitstapjes vanaf Kolymbia zijn o.a.: Rhodos-stad, Lindos, de Vlindervallei, Kamiros en Kalithea
    Bron: Griekse Gids

    14-06-2013 om 15:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gumuldur

    .
    Een kleine impressie van de vakantie 2012.
    Gulmudur Resort Hotel ligt tussen de plaatsen Kusadasi en Izmir in Turkije. De temperatuur was in de maand juni tussen de 30 en 40°C.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie Yalikavak, Turkije.

    .


    Diashow vakantie 2011 Yalikavak, Turkije.
          Druk op het startbalkje om de diashow te bekijken.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diashow (mannenklooster, Lesbos)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Click op foto voor een diashow.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhuldiging Koning Wilhelm-Alexander , 30 april 2013
    .















    Foto's van: radio.nl, AD.nl, Alexander.AD, Koninklijk huis, ANP

    03-05-2013 om 15:04 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Campert, Lente
                                                                               


    De lente nadert en daarmee de lieve dromen;
    het licht blinkt op het koel en vochtig gras.
    Ik meen hieraan kan toch geen sterveling ontkomen,
    alles wordt weer gelijk het altijd was.

    De paarlemoeren lucht, de broze wiegel-twijgen
    en na de regen het geuren van de grond,
    de luwe voorjaarswind en het verrukte stijgen
    der sterren aan het doorzichtig hemelrond.

    Men kan zich daaromtrent bezwaarlijk meer vergissen,
    want het ontvanklijk hart kent zijn bestemde tijd.
    Het heeft een winter lang de warmte moeten missen,
    waarnaar het hunkert, en het weet zich thans bereid.

    Jan Campert

    12-04-2013 om 16:30 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloembollen staan weer bijna in bloei!

    .


    Molens bij Oterleek, Noord-Holland




    09-04-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozentaartje met custardsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Abrikozentaartje met custardsaus
    Nagerecht voor 4 personen

    4 blakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
    2 eetl. sinaasappeljam
    8 halve abrikozen uit blik, in partjes
    2 eidooiers, losgeklopt
    300 ml volle melk
    50 g suiker
    1 vanillestokje, opengesneden

    bakplaat met bakpapier

    Bereiden:
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier. Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Breng ondertussen de melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.

    Eet smakelijk!

    20-03-2013 om 16:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delfts blauw is hip!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Delfts blauw is hip

    Veel Nederlanders vindt het kitscherig of oubollig, maar daar oordeelt de rest van de wereld anders over: die vindt Delfts blauw uniek. Royal Delft, een van de vijf producten van het blauw-witte porcelein, krijgt jaarlijks 140.000 toeristen over de vloer, van wie ruim driekwart buitenlanders. "Vooral Amerikanen, Japanners en Chinezen.
    De porceleingeschiedenis van Nederland en het Verre Oosten zijn nauw met elkaar verweven. In 1600 gingen VOC-schepen op pad.
    Ze namen niet alleen specerijen, maar ook blauw beschilderd porcelein mee terug. Op deze manier zijn wij ermee in aanraking gekomen".
    Vanaf de eerste import in de zeventiende eeuw heeft de populariteit van porselein een enorme vlucht genomen.

    Behalve op tegels, servies. potten en vazen is de blauw-witte print tegenwoordig ook terug te vinden op schoolspullen, kleding en fietstassen. Ook de showroom van Royal Delft telt trendy voorwerpen met de oer-Hollandse decoratie.

    20-03-2013 om 15:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denk hier eens over na!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto: Milieu centraal








    Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière aan een
    oudere vrouw voor, dat zij voortaan haar eigen boodschappentas
    meebrengt, in plaats van een plastic tas te kopen.

    "Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu", zo zegt ze.

    De vrouw verontschuldigt zich en legt uit: "Wij hadden dat groene
    gedoe niet toen ik jong was!"

    De caissière antwoordt:

    "Ja, en dat is nou juist ONS PROBLEEM vandaag-de-dag: JULLIE

    generatie maakte zich niet druk om het  milieu te sparen voor de

    toekomstige generaties!"

    Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen.

    Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in
    flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel.

    De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek
    werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij deden ècht
    aan recycling.

    Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!

    Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten
    in elk gebouw.

    Wij liepen naar de supermarkt en hesen onszelf niet iedere keer in een
    300 PK machine, elke keer als we 2 blokken verder moesten zijn.

    Maar ze heeft gelijk: wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

    Babyluiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.

    We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende
    machine die continu 220 volt verbruikt. Wind- en zonne energie
    droogden onze kleren echt - vroeger, in onze dagen.

    Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en

    kregen geen gloednieuwe kleren.

    Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in

    onze tijd.

    In die tijd hadden we -  misschien - 1 tv of radio in huis en niet 1
    op elke kamer.

    De tv had een klein schermpje, ter grootte van een zakdoek en niet een
    scherm ter  grootte van de bijenkorf.
    In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat

    we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.

    Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan
    verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in
    piepschuim of plastic bubbeltjes folie.

    In die tijd gebruikten we geen apparaat met een motor die op benzine
    het gazon maaide.

    We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op
    menselijke kracht.

    Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub
    hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die
    werken op elektriciteit.

    Maar ze heeft gelijk.

    Wij hadden dat groene gedoe toen niet.

    Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst  hadden, in plaats van uit
    een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf
    onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen.

    Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding
    weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.

    Maar..  wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

    Mensen namen de  trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar
    school in plaats van  hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te
    gebruiken.

    Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan
    stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te
    voorzien.

    En wij hadden geen geautomatiseerde gadgets nodig om een signaal op te
    vangen van een satelliet die 2.000 mijl verderop in de ruimte hing,
    zodat we contact konden leggen met anderen en uit te vinden waar de
    dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.

    Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over
    hoe verspillend wij 'oudere  mensen' waren, gewoon omdat wij 'dat
    groene gedoe' niet hadden in onze  tijd?


     

     

    23-02-2013 om 14:25 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lana1946
    blog.seniorennet.be/lana194
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rilatine
    blog.seniorennet.be/rilatin
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claartje
    blog.seniorennet.be/claartj
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    allerlei
    blog.seniorennet.be/allerle
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!