Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    29-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gumuldur

    .
    Een kleine impressie van de vakantie 2012.
    Gulmudur Resort Hotel ligt tussen de plaatsen Kusadasi en Izmir in Turkije. De temperatuur was in de maand juni tussen de 30 en 40°C.

    29-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie Yalikavak, Turkije.

    .


    Diashow vakantie 2011 Yalikavak, Turkije.
          Druk op het startbalkje om de diashow te bekijken.

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diashow (mannenklooster, Lesbos)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Click op foto voor een diashow.

    19-05-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhuldiging Koning Wilhelm-Alexander , 30 april 2013
    .















    Foto's van: radio.nl, AD.nl, Alexander.AD, Koninklijk huis, ANP

    03-05-2013 om 15:04 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Campert, Lente
                                                                               


    De lente nadert en daarmee de lieve dromen;
    het licht blinkt op het koel en vochtig gras.
    Ik meen hieraan kan toch geen sterveling ontkomen,
    alles wordt weer gelijk het altijd was.

    De paarlemoeren lucht, de broze wiegel-twijgen
    en na de regen het geuren van de grond,
    de luwe voorjaarswind en het verrukte stijgen
    der sterren aan het doorzichtig hemelrond.

    Men kan zich daaromtrent bezwaarlijk meer vergissen,
    want het ontvanklijk hart kent zijn bestemde tijd.
    Het heeft een winter lang de warmte moeten missen,
    waarnaar het hunkert, en het weet zich thans bereid.

    Jan Campert

    12-04-2013 om 16:30 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloembollen staan weer bijna in bloei!

    .


    Molens bij Oterleek, Noord-Holland




    09-04-2013 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    20-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozentaartje met custardsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Abrikozentaartje met custardsaus
    Nagerecht voor 4 personen

    4 blakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
    2 eetl. sinaasappeljam
    8 halve abrikozen uit blik, in partjes
    2 eidooiers, losgeklopt
    300 ml volle melk
    50 g suiker
    1 vanillestokje, opengesneden

    bakplaat met bakpapier

    Bereiden:
    Verwarm de oven voor op 200ºC. Steek zo groot mogelijke rondjes uit het bladerdeeg en leg ze op de bakplaat. Schep in het midden van elk rondje een beetje sinaasappeljam. Maak hierop een waaier van de partjes abrikoos en bestrijk de randjes van het deeg met een beetje van de eidooier. Bak de taartjes in circa 15 minuten onder in de oven gaar en goudbruin voor een krokante bodem. Laat op een rooster afkoelen tot lauwwarm. Breng ondertussen de melk met de suiker en het vanillestokje langzaam aan de kook en laat een paar minuten trekken. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de melk langzaam al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug in de pan en blijf op de laagste stand over de bodem van de pan roeren tot een gebonden vla ontstaat. Leg de abrikozentaartjes op borden en giet er een paar lepels van de custardsaus bij.

    Eet smakelijk!

    20-03-2013 om 16:13 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Delfts blauw is hip!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Delfts blauw is hip

    Veel Nederlanders vindt het kitscherig of oubollig, maar daar oordeelt de rest van de wereld anders over: die vindt Delfts blauw uniek. Royal Delft, een van de vijf producten van het blauw-witte porcelein, krijgt jaarlijks 140.000 toeristen over de vloer, van wie ruim driekwart buitenlanders. "Vooral Amerikanen, Japanners en Chinezen.
    De porceleingeschiedenis van Nederland en het Verre Oosten zijn nauw met elkaar verweven. In 1600 gingen VOC-schepen op pad.
    Ze namen niet alleen specerijen, maar ook blauw beschilderd porcelein mee terug. Op deze manier zijn wij ermee in aanraking gekomen".
    Vanaf de eerste import in de zeventiende eeuw heeft de populariteit van porselein een enorme vlucht genomen.

    Behalve op tegels, servies. potten en vazen is de blauw-witte print tegenwoordig ook terug te vinden op schoolspullen, kleding en fietstassen. Ook de showroom van Royal Delft telt trendy voorwerpen met de oer-Hollandse decoratie.

    20-03-2013 om 15:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denk hier eens over na!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto: Milieu centraal








    Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière aan een
    oudere vrouw voor, dat zij voortaan haar eigen boodschappentas
    meebrengt, in plaats van een plastic tas te kopen.

    "Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu", zo zegt ze.

    De vrouw verontschuldigt zich en legt uit: "Wij hadden dat groene
    gedoe niet toen ik jong was!"

    De caissière antwoordt:

    "Ja, en dat is nou juist ONS PROBLEEM vandaag-de-dag: JULLIE

    generatie maakte zich niet druk om het  milieu te sparen voor de

    toekomstige generaties!"

    Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen.

    Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in
    flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel.

    De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek
    werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld. Wij deden ècht
    aan recycling.

    Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!

    Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten
    in elk gebouw.

    Wij liepen naar de supermarkt en hesen onszelf niet iedere keer in een
    300 PK machine, elke keer als we 2 blokken verder moesten zijn.

    Maar ze heeft gelijk: wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

    Babyluiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden.

    We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende
    machine die continu 220 volt verbruikt. Wind- en zonne energie
    droogden onze kleren echt - vroeger, in onze dagen.

    Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en

    kregen geen gloednieuwe kleren.

    Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in

    onze tijd.

    In die tijd hadden we -  misschien - 1 tv of radio in huis en niet 1
    op elke kamer.

    De tv had een klein schermpje, ter grootte van een zakdoek en niet een
    scherm ter  grootte van de bijenkorf.
    In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat

    we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.

    Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan
    verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in
    piepschuim of plastic bubbeltjes folie.

    In die tijd gebruikten we geen apparaat met een motor die op benzine
    het gazon maaide.

    We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op
    menselijke kracht.

    Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub
    hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die
    werken op elektriciteit.

    Maar ze heeft gelijk.

    Wij hadden dat groene gedoe toen niet.

    Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst  hadden, in plaats van uit
    een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf
    onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen.

    Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding
    weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.

    Maar..  wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

    Mensen namen de  trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar
    school in plaats van  hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te
    gebruiken.

    Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan
    stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te
    voorzien.

    En wij hadden geen geautomatiseerde gadgets nodig om een signaal op te
    vangen van een satelliet die 2.000 mijl verderop in de ruimte hing,
    zodat we contact konden leggen met anderen en uit te vinden waar de
    dichtstbijzijnde pizzatent zich bevindt.

    Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over
    hoe verspillend wij 'oudere  mensen' waren, gewoon omdat wij 'dat
    groene gedoe' niet hadden in onze  tijd?


     

     

    23-02-2013 om 14:25 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse uiensoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Franse uiensoep

    Bak 4 dun gesneden uien lichtbruin in een grote braadpan.
    Bestrooi ze met wat bloem en roer alles goed om.
    Voeg dan vleesbouillon toe en zout en peper. Laat dit nog even pruttelen en schep dan alles bij 8 dl bouillon.
    Nog 20 minuten laten doorsudderen en er dan twee theelepels suiker doorroeren.
    Doe in vier ovenvaste soepkoppen een dl soep, daarop een eetlepel Gruyèrekaas, een snuifje komijnzaad en een snee beboterd stokbrood. Daarop weer komijn, dl soep, eetlepel kaas en zet de koppen dan in een hete oven of onder de grill tot het plafond van de soep mooi bruin is.

    Eet smakelijk!

    24-01-2013 om 14:32 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    04-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip in het pannetje, Oma's recept.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto: Smulweb



    Kip in het pannetje, Oma's recept.

    Bereidingstijd 30-60 minuten

    Ingrediënten voor 8 personen

    Kipfilet 1000 gr.
    Mini krieltjes, 2 pak à 450 gr.
    Champignons, 2 doosjes à 250 gr.
    Uien 3 stuks
    Paprika's 1 rode en 1 groene
    Knoflook 3 teentjes
    Doperwten extra fijn, 1 pot van 700 gr.
    Wortelen, 1 potje van 330 gr.
    Ketjap Manis, 4 eetlepels
    Katenspek, 100 gr.
    Roomboter, 50 gr.
    Peper en zout
    Wokpan of electrische wokpan

    Bereiding
    Kipfilet in blokjes snijden en peper en zout toevoegen naar behoefte
    Krieltjes halveren
    Uien fijnsnipperen
    Paprika's ontdoen van pitten en fijnsnipperen
    Champignons in schijfjes snijden
    Katenspek in kleine stukjes snijden
    Knoflook fijnsnipperen
    Dopererwten en wortelen laten uitlekken

    Doe de boter in de warme wokpan en bak de stukjes kipfilet tot ze gaar zijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat dit alles nog zo'n 20-25 minuten doorbakken tot alles lekker gaar is. Nu bent u klaar om dit heerlijke gerecht te serveren.

    Eet smakelijk!!!

    Bron: Oma

    04-01-2013 om 16:45 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Avocado

    Er valt veel te vertellen over avocado's! Hoe meer je van deze vrucht weet, hoe bijzonderder hij wordt.
    Wist u bijvoorbeeld dat.. avocadotelers wachten met het plukken van de avocado's tot het oliegehalte in de vrucht perfect is?. Dit geeft de vrucht zijn romigheid en volle smaak.
    Avocado's rijk zijn aan onverzadigde vetzuren en vezels.?
    Avocado's van nature een bron van vitamine E & B6 zijn?

    Tip: Bewaar rijpe avocado's in de koelkast voor langere houdbaarheid.

    Bereiding:
    1.Snijd de avocado rondom de pit door.
    2.Draai de twee helften van elkaar af.
    3.Verwijder de pit met een lepel.
    4.Schil de avocado of lepel de vrucht uit.

    08-12-2012 om 11:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna Sachertorte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sacher-taart
    Benodigdheden:

    8 eieren
    suiker
    125 g couverture of gewone chocolade
    100 g amandelen
    125 g patentbloem

    Bereiding:
    Roer de boter zacht en meng er acht eetlepels suiker en een voor een de eidooiers door.
    Smelt de chocolade zonder deze te veel te verhitten en roer ze door het mengsel.Dan volgen de fijngemalen amandelen.
    Schep de stijfgeslagen eiwitten er nu luchtig door en voeg als laatste de bloem toe.
    Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm en bak de taart anderhalf uur in een matig warme oven.
    Neem de taart uit de oven en laat haar afkoelen.
    Snijd de taart dan horizontaal doormidden, bestrijk de onderste helf met abrikozenmoes, leg de andere helft er weer op,bestrijk de bovenkant hiervan eveneens met abrikozenmoes en dek het geheel af met chocoladeglazuur.

    Eet smakelijk!!

    30-11-2012 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Vruchtenbeignets
    4 - personen

    150 g zelfrijzend bakmeel
    snufje zout
    1 theelepel koekkruiden
    1 ei, losgeklopt
    150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
    zonnebloem- of arachideolie om te frituren
    plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan

    Bereiden
    Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes. Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
    Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Tip
    Lekker met kaneelsuiker

    28-11-2012 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschopswijn met kersen en cranberry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Bisschopsswijn met kersen en cranberry
    Drankje voor 4 personen

    1 l volle rode wijn
    6 eetl. bruine suiker
    4 kruidnagels
    schil van ½ schoongeboende sinaasappel
    1 vanillestokje, opengesneden
    200 g kersen op sap
    50 g gedroogde cranberries

    Bereiden

    Verwarm de wijn met de rest van de ingrediënten in een pan en laat circa 20 minuten trekken, maar niet koken.
    Laat iets afkoelen en verwijder de kruidnagels en het vanillestokje. Serveer warm in hittebestendige glazen.

    15-11-2012 om 14:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaans experiment
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Een bitterbal is toch niet bitter?

    Het gepaneerde ragoutballetje kreeg zijn naam omdat de bal in beginsel bij een kruidenbitterje werd geserveerd. De voorloper van de bitterbal komt waarschijnlijk uit de tijd van de Batavieren die overgebleven vlees samen met wat brood en water tot balletjes draaiden om daarna in vet te bakken.
    De ons bekende gefrituurde bitterbal werd door de Spanjaarden bedacht. Tijdens de tachtigjarig oorlog experimenteerden de Spanjolen met Hollands voedsel, omdat het eten van thuis niet voorhanden was, in eigen land werd veel van hun voedsel gefrituurd. Samen met ei, bloem en de kruimels van geroosterd brood, kreeg de bal zijn knapperige buitenkant.

    Bron: Telegraaf

    10-10-2012 om 11:45 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasar Malam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Pasar Malam

    De echte Indische sfeer met heerlijke Oosterse gerechten.

    Een gezellige markt daar waar je je even in Oosterse sferen waant.
    Speciale optredens van de Indische Muzikanten collectief, Sway, Sandra Mooy, Dansgroep Arena Budaya Indonesia e.a.
    Leuke Oosterse snuisterijen, kleding en food.
    Wil je in de toekomst laten kijken dan kan dat door een waarzegster die in haar glazen bol de toekomst voor jou ziet.






    29-09-2012 om 12:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette-hamrolletjes uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Courgette-hamrolletjes uit de oven
    met aardappeltjes en komijnekaassaus
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    Benodigdheden
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes
    6 plakken komijnekaas
    2 uien
    1 zakje bechamelsaus
    250 ml melk
    2 flinke courgettes
    150 g achterham

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de komijnekaas klein. Pel en snijd de uien in ringen. Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de melk toe. Roer tot een gladde saus. Smelt de komijnekaas in de saus. Snijd de courgettes in lange parten. Wikkel ze in plakken achterham. Verdeel de aardappelschijfjes en uiringen over een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Leg daarop de courgettes met ham. Schenk de saus eroverheen. Bak de ovenschotel in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Zet de ovenschotel op tafel en verdeel de inhoud over 4 borden.

    16-09-2012 om 15:06 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met tomaat en worst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Aardappelgratin met tomaat en worst
    Hoofdgerecht voor 4 personen ca. 60 minuten

    1 eetl. olie, margarine of boter
    600 g vastkokende aardappels, geschild en in zeer dunne plakken
    400 g rijpe trostomaten, in dunne plakken
    zout en versgemalen peper
    1 eetl. gedroogde oregano
    4 varkenssaucijsjes
    150 ml kookroom
    1 ei
    ovenschaal(tjes)

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano. Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel-en tomaatplakjes.Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.

     

    04-09-2012 om 10:39 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piri piri drumsticks met tzatziki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Piri piri drumsticks met tzatziki
    Lunchgerecht voor 4 personen, ook handig mee te nemen voor de picknick.

    1 rode peper
    4 el olijfolie
    2 tenen knoflook
    2 tl paprikapoeder
    1 tl zout
    2 schalen kipdrumsticks (à 575 g)
    1 potje tzatziki (190 g)
    1 bakje munt (15 g), blaadjes in reepjes
    staafmixer
    ovenschaal (20 x 30 cm)

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Doe de olie, knoflook, rode peper, het paprikapoeder en zout in een kom en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel (piri piri). Doe de kip in de ovenschaal en verdeel het mengsel erover. Wrijf in met de bolle kant van een lepel. Bak de kip in ca. 45 min. gaar in de oven. Keer halverwege. Laat buiten de oven op keukenpapier afkoelen tot kamertemperatuur.
    Doe ondertussen de tzatziki in een schaaltje en meng de munt erdoor.
    Neem de kip en tzatziki mee in goed afsluitbare bakken. Eet de kip met de hand en serveer de tzatziki als dipsaus erbij. Lekker met coucoussalade.

    U kunt de kipdrumsticks 1 dag tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

    08-08-2012 om 11:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    thrillers
    blog.seniorennet.be/thrille
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gille
    blog.seniorennet.be/gille
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    andre1
    blog.seniorennet.be/andre1
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    opoe1937
    blog.seniorennet.be/opoe193
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!