Courgette-hamrolletjes uit de oven met aardappeltjes en komijnekaassaus Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden 700 g voorgekookte aardappelschijfjes 6 plakken komijnekaas 2 uien 1 zakje bechamelsaus 250 ml melk 2 flinke courgettes 150 g achterham
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de komijnekaas klein. Pel en snijd de uien in ringen. Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de melk toe. Roer tot een gladde saus. Smelt de komijnekaas in de saus. Snijd de courgettes in lange parten. Wikkel ze in plakken achterham. Verdeel de aardappelschijfjes en uiringen over een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Leg daarop de courgettes met ham. Schenk de saus eroverheen. Bak de ovenschotel in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Zet de ovenschotel op tafel en verdeel de inhoud over 4 borden.
We zijn vandaag maandag 17 september en we beginnen alweer met een gloednieuwe week.Het wordt vandaag een bewolkte dag en hopelijk blijft het droog en blijft de zon de ganse dag geen verstoppertje spelen.Ik wens Jullie een mooie en aangename dag en een héél goede start van weerom een kersverse nieuwe week toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.
17-09-2012 om 14:16
geschreven door Jos Vande Ghinste