Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Avocado

    Er valt veel te vertellen over avocado's! Hoe meer je van deze vrucht weet, hoe bijzonderder hij wordt.
    Wist u bijvoorbeeld dat.. avocadotelers wachten met het plukken van de avocado's tot het oliegehalte in de vrucht perfect is?. Dit geeft de vrucht zijn romigheid en volle smaak.
    Avocado's rijk zijn aan onverzadigde vetzuren en vezels.?
    Avocado's van nature een bron van vitamine E & B6 zijn?

    Tip: Bewaar rijpe avocado's in de koelkast voor langere houdbaarheid.

    Bereiding:
    1.Snijd de avocado rondom de pit door.
    2.Draai de twee helften van elkaar af.
    3.Verwijder de pit met een lepel.
    4.Schil de avocado of lepel de vrucht uit.

    08-12-2012 om 11:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anna Sachertorte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sacher-taart
    Benodigdheden:

    8 eieren
    suiker
    125 g couverture of gewone chocolade
    100 g amandelen
    125 g patentbloem

    Bereiding:
    Roer de boter zacht en meng er acht eetlepels suiker en een voor een de eidooiers door.
    Smelt de chocolade zonder deze te veel te verhitten en roer ze door het mengsel.Dan volgen de fijngemalen amandelen.
    Schep de stijfgeslagen eiwitten er nu luchtig door en voeg als laatste de bloem toe.
    Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven bakvorm en bak de taart anderhalf uur in een matig warme oven.
    Neem de taart uit de oven en laat haar afkoelen.
    Snijd de taart dan horizontaal doormidden, bestrijk de onderste helf met abrikozenmoes, leg de andere helft er weer op,bestrijk de bovenkant hiervan eveneens met abrikozenmoes en dek het geheel af met chocoladeglazuur.

    Eet smakelijk!!

    30-11-2012 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vruchtenbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Vruchtenbeignets
    4 - personen

    150 g zelfrijzend bakmeel
    snufje zout
    1 theelepel koekkruiden
    1 ei, losgeklopt
    150 ml koolzuurhoudend mineraalwater
    zonnebloem- of arachideolie om te frituren
    plakjes of stukjes fruit zoals appel, peer, ananas, banaan

    Bereiden
    Roer het bakmeel door met het zout, de koekkruiden en het ei en giet het mineraalwater er al roerend bij. Klop met een garde tot een luchtig beslag zonder klontjes. Verwarm een laagje olie in een hoge pan of frituurpan tot 180°C. Haal met behulp van twee vorken steeds een paar stukjes fruit door het beslag en laat die voorzichtig in de olie glijden.
    Frituur maximaal 4 beignets tegelijk in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schep ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Tip
    Lekker met kaneelsuiker

    28-11-2012 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bisschopswijn met kersen en cranberry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Bisschopsswijn met kersen en cranberry
    Drankje voor 4 personen

    1 l volle rode wijn
    6 eetl. bruine suiker
    4 kruidnagels
    schil van ½ schoongeboende sinaasappel
    1 vanillestokje, opengesneden
    200 g kersen op sap
    50 g gedroogde cranberries

    Bereiden

    Verwarm de wijn met de rest van de ingrediënten in een pan en laat circa 20 minuten trekken, maar niet koken.
    Laat iets afkoelen en verwijder de kruidnagels en het vanillestokje. Serveer warm in hittebestendige glazen.

    15-11-2012 om 14:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    10-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaans experiment
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Een bitterbal is toch niet bitter?

    Het gepaneerde ragoutballetje kreeg zijn naam omdat de bal in beginsel bij een kruidenbitterje werd geserveerd. De voorloper van de bitterbal komt waarschijnlijk uit de tijd van de Batavieren die overgebleven vlees samen met wat brood en water tot balletjes draaiden om daarna in vet te bakken.
    De ons bekende gefrituurde bitterbal werd door de Spanjaarden bedacht. Tijdens de tachtigjarig oorlog experimenteerden de Spanjolen met Hollands voedsel, omdat het eten van thuis niet voorhanden was, in eigen land werd veel van hun voedsel gefrituurd. Samen met ei, bloem en de kruimels van geroosterd brood, kreeg de bal zijn knapperige buitenkant.

    Bron: Telegraaf

    10-10-2012 om 11:45 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasar Malam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Pasar Malam

    De echte Indische sfeer met heerlijke Oosterse gerechten.

    Een gezellige markt daar waar je je even in Oosterse sferen waant.
    Speciale optredens van de Indische Muzikanten collectief, Sway, Sandra Mooy, Dansgroep Arena Budaya Indonesia e.a.
    Leuke Oosterse snuisterijen, kleding en food.
    Wil je in de toekomst laten kijken dan kan dat door een waarzegster die in haar glazen bol de toekomst voor jou ziet.






    29-09-2012 om 12:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    16-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgette-hamrolletjes uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Courgette-hamrolletjes uit de oven
    met aardappeltjes en komijnekaassaus
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    Benodigdheden
    700 g voorgekookte aardappelschijfjes
    6 plakken komijnekaas
    2 uien
    1 zakje bechamelsaus
    250 ml melk
    2 flinke courgettes
    150 g achterham

    Verwarm de oven voor op 200ºC. Snij de komijnekaas klein. Pel en snijd de uien in ringen. Maak de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg de melk toe. Roer tot een gladde saus. Smelt de komijnekaas in de saus. Snijd de courgettes in lange parten. Wikkel ze in plakken achterham. Verdeel de aardappelschijfjes en uiringen over een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout. Leg daarop de courgettes met ham. Schenk de saus eroverheen. Bak de ovenschotel in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Zet de ovenschotel op tafel en verdeel de inhoud over 4 borden.

    16-09-2012 om 15:06 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    04-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin met tomaat en worst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Aardappelgratin met tomaat en worst
    Hoofdgerecht voor 4 personen ca. 60 minuten

    1 eetl. olie, margarine of boter
    600 g vastkokende aardappels, geschild en in zeer dunne plakken
    400 g rijpe trostomaten, in dunne plakken
    zout en versgemalen peper
    1 eetl. gedroogde oregano
    4 varkenssaucijsjes
    150 ml kookroom
    1 ei
    ovenschaal(tjes)

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 175ºC. Vet de ovenschaal(tjes) royaal in met de olie of boter en verdeel de plakjes aardappel en tomaat gelijkmatig en dakpansgewijs over de schaal. Bestrooi tussendoor met zout, peper en oregano. Snijd het vel van de saucijzen in en verwijder het. Snijd het worstvlees in plakjes en verdeel dit over de aardappel-en tomaatplakjes.Klop de kookroom met het ei, een snuf zout en wat peper los en giet dit gelijkmatig over de schotel. Bak de gratin in circa 40 minuten gaar en bruin.

     

    04-09-2012 om 10:39 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piri piri drumsticks met tzatziki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Piri piri drumsticks met tzatziki
    Lunchgerecht voor 4 personen, ook handig mee te nemen voor de picknick.

    1 rode peper
    4 el olijfolie
    2 tenen knoflook
    2 tl paprikapoeder
    1 tl zout
    2 schalen kipdrumsticks (à 575 g)
    1 potje tzatziki (190 g)
    1 bakje munt (15 g), blaadjes in reepjes
    staafmixer
    ovenschaal (20 x 30 cm)

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper en snijd de peper in stukjes. Doe de olie, knoflook, rode peper, het paprikapoeder en zout in een kom en pureer met de staafmixer tot een glad mengsel (piri piri). Doe de kip in de ovenschaal en verdeel het mengsel erover. Wrijf in met de bolle kant van een lepel. Bak de kip in ca. 45 min. gaar in de oven. Keer halverwege. Laat buiten de oven op keukenpapier afkoelen tot kamertemperatuur.
    Doe ondertussen de tzatziki in een schaaltje en meng de munt erdoor.
    Neem de kip en tzatziki mee in goed afsluitbare bakken. Eet de kip met de hand en serveer de tzatziki als dipsaus erbij. Lekker met coucoussalade.

    U kunt de kipdrumsticks 1 dag tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

    08-08-2012 om 11:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    15-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marinades
    Citroen en koriander

    Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 theelepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakte koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.

    Gember en soja
    Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetlepels Japanse sojasaus en twee eetlepels (olijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees.

    Thijm en honing
    Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade.

    Oregano en chilipeper
    Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken of-poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplet teentje knoflook. Lekker met kip, rund- en varkensvlees.

    Yoghurt en knoflook
    Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half
    bosje fijngehakte peterselie en wat zout en versgemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams-of varkensvlees.

    15-07-2012 om 15:18 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    20-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozensmoothie




    Frambozensmoothie
    Een lekker en snel ontbijt voor 4 personen.

    Schenk 1 liter magere yoghurt in een blender of keukenmachine. Voeg 2 bakjes frambozen à 125 g toe en houd 4 stuks achter voor garnering. Doe er 2 el vloeibare honing en 5 el havermout bij en mix in 30 sec. tot een gladde smoothie. Verdeel over 4 glazen en garneer met de achtergehouden frambozen.

    20-05-2012 om 14:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    01-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met stroganoffgehakt en tomaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Lasagne met stroganoffgehakt en tomaat.

    Ingrediënten

    4 eetlepels olijfolie
    3 grote uien, grof gesnipperd
    400 g stroganoffgehakt
    3 blikken tomatenblokjes ( à 400 g)
    1½ eetlepel gedroogde tijm
    1 theelepel kaneelpoeder
    12 vellen lasagne
    75 g geraspte belegen kaas
    rechthoekige ovenschaal ingevet

    Bereiden
    Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 3 minuten op heel laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak met behulp van een vork rul.
    Voeg de tomatenblokjes, tijm en kaneelpoeder toe. Breng de saus aan de kook en stoof 10 minuten op laag vuur. Proef en voeg eventueel naar smaak zout en peper toe.
    Verwarm intussen de oven voor op 200°.
    Schenk een kwart van de gehaktsaus in de ovenschaal. Leg daarop een laag van 4 lasagnevellen. Herhaal de lagen en eindig met een laagje saus.
    Strooi de geraspte kaas erover.
    Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de lasagne voor het serveren 5 minuten afkoelen.

    01-05-2012 om 15:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse gehaktballetjes in verse tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Turkse gehaktballetjes in verse tomatensaus.
    (Köfte)
    4 sneetjes oud brood, zonder korst
    500 g mager rundergehakt
    3 theelepels pikant paprikapoeder
    3 theelepels gedroogde oregano
    2 theelepels kaneel
    3 eetlepels olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    750 g vleestomaten, in kleine stukjes
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Bereiden:
    Week de sneetjes brood 3 minuten in een beetje water. Knijp het overtollige water uit het brood.
    Kneed het gehakt met het brood, de helft van het paprikapoeder, de helft van de oregano, de helft van de kaneel en 1 theelepel zout tot een stevig, compact mengsel.
    Vorm er 20 stevige balletjes van.
    Verhit de olie in een ruime braad-hapjespan en bak de balletjes op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak op laag vuur 3 minuten mee,
    Voeg de tomaten, de rest van het paprikapoede, de oregano, kaneel  en naar smaak zout en peper toe en breng aan de kook.
    Stoof de gehaktballetjes op laag vuur in ca. 15 minuten gaar.

    14-04-2012 om 15:59 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    30-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trifle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Trifle

    Ingrediënten

    500 g aardbeien
    ½ theelepel citroensap
    1 eetlepel suiker
    1 bakje mascarpone (250 g)
    150 ml (vers geperst) sinaasappelsap
    200 ml advocaat
    ½ roombotercake, in plakken
    handmixer
    hoge glazen schaal ca. 1½ liter

    Bereiden

    Houd enkele kleine aardbeien apart voor garnering. Verwijder van de rest de kroontjes en snijd ze in plakjes. Meng de plakjes aardbei met het citroensap en de suiker.
    Klop in een kom met de handmixer de mascarpone met de helft van het sinaasappelsap luchtig. Schep de advocaat erdoor. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken cake en druppel er wat van het resterende sinaasappelsap over.Verdeel de helft van de aardbeien over de cake.
    Schep hierop 1/3 van het advocaatmengsel.
    Leg hierop de resterende cake, resterende aardbeien en dek af met het resterende 2/3 deel van het advocaat-mascarponemengsel. Bewaar afgedekt in de koelkast.
    Neem de schaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast.
    Garneer de bovenkant met de achtergehouden aardbeien.

    Tip
    Vervang de advocaat door vanillevla.

    30-03-2012 om 16:16 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    23-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loempia's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Foto: Madelon Risakotta
    Loempia's
    Bijgerecht-12-stuks

    300 g bloem
    3 eieren
    500 ml zonnebloemolie
    200 g kipfilet, fijngesneden
    500 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries), ontdooid
    1 blikje bamboescheuten (225 g), uitgelekt
    3 tenen knoflook, fijngesneden
    1 prei, gewassen en in halve ringen
    3 el ketjap manis
    2 takjes selderij, fijngesneden
    1 bakje taugé (125 g)

    Bereiding
    Klop met een garde 500 ml water door de bloem.Klop de eieren en 1 mespunt zout erdoor. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak een zo dun mogelijk flensje. Bak er nog 11.
    Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en zijn de garnalen fijn.
    Snijd de bamboescheuten in heel dunne reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de kip en garnalen toe en roerbak 2 min. Bak de prei en ketjap 1 min. mee. Voeg de bamboe, selderij en taugé toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken.
    Schep 1½ el vulling op de onderkant van elk flensje. Laat 2 cm van de rand vrij. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol strak op. Verhit de rest van de olie in een pan op 180ºC. Frituur telkens 2 loempia's 4-6 min. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met chilisaus.

    Bron: Allerhande

    23-02-2012 om 15:28 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    19-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.As the world turns Event





    As The world Turns Event.

    Na 54 jaar komt er een einde van de Amerikaanse langstlopende soapserie As the World Turns.

    De eerste aflevingen werden in zwart wit uitgezonden in 1956.
    Als de serie stopt zijn er ongeveer 13.000 afleveringen uitgezonden.

    Zaterdag 18 februari, hebben wij in Studio 21 te Hilversum, afscheid kunnen nemen van 6 acteurs, onder de leiding van Peter van der Vorst.

    Het zal voor vele fans wel afkicken zijn, na vele jaren de perikelen rond Oakdale te hebben gevolgd.


    19-02-2012 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    15-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosterse paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Oosterse paddenstoelen

    De oesterzwam dankt zijn naam aan zijn vorm, die lijkt op die van een oesterschelp. De zachte smaak is heerlijk. Deze past ook prima in een roomsaus bij een fijne vlees-vissoort. Een andere-echte oosterse- paddenstoel is de shiitake. Oorspronkelijk groeit deze op bomen in Japan. In Nederland wordt hij op een mengsel van zaagsel, stro en water geteeld. De smaak van de shiitake is kruidig en daarom zijn shiitakes een prima variant in de soep.
    Maar ze zijn ook niet te versmaden in roerbakgerechten en in reepjes in een omelet.

    15-02-2012 om 11:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige preischotel met runderworstjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Pittige preischotel met runderworstjes
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    4 rundersaucijsjes
    zout en versgemalen peper
    2 eetl. wok-of arachideolie
    2 teentjes knoflook, gehakt
    750 g prei in stukjes
    1 theel. sambal oelek
    2 eetl. sojasaus of ketjap manis
    100 g pinda's gehakt

    Bereiden
    Bestrooi de saucijsjes met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg een scheutje water toe en gaar 12-15 minuten. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de knoflook.
    Schep de prei erdoor en roerbak 5 minuten. Meng de sambal en sojasaus erdoor. Serveer de preischotel bestrooid met de pinda's en de rundersaucijsjes erbij. Lekker met gekookte aardappelen of rijst.

    Bron: Booschappen

    28-01-2012 om 16:17 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    19-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelpizza
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Aardappelpizza
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    1 kg aardappelen, geschild en gehalveerd
    zout en versgemalen peper
    100 ml olijfolie
    500 g tomaten, ontveld in blokjes
    1 teentje knoflook
    125 g bloem
    3 eieren
    1 ui, geraspt
    100 g salami, fijngehakt
    1 blikje ansjovisfilets
    150 g zwarte olijven, in plakjes gesneden
    1 theel. oregano of tijm, gedroogd
    100 g geraspte belegen kaas
    quichevorm Ø 24 cm, ingevet

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappelen met zout gaar. Verwarm 50 ml van de olijfolie en laat daarin de tomaten met peper, zout en geperste knoflook langzaam inkoken tot een dikke saus. Pureer de gare aardappelen en roer er de bloem, losgeklopte eieren en een snufje zout door. Maak er een luchtige puree van. Druk de puree in de quichevorm en strijk ze met de achterkant van een natte lepel glad. Bestrijk de pureebodem met de tomatensaus en leg daarop de ui, salami, reepjes ansjovis en olijven. Strooi daarover de oregano of tijm en de geraspte kaas. Sprenkel de rest van de olijfolie over de pizza. Bak de aardappelpizza 30-35 minuten in het midden van de oven.

    19-01-2012 om 11:38 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine bonen met paprika en paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Bruine bonen met paprika en paddenstoelen
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    4 eetl. arachide-of zonnebloemolie
    2 uien, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gehakt
    1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes in repen
    200 g kastanjechampignons
    1 blik bruine bonen, uitgelekt
    1 blik gepelde tomaten op sap
    1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
    2 eetl. gehakte peterselie

    Bereiden

    Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprikarepen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grotere exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten.Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

    Tips
    Vervang de bruine bonen door kapcijners, rode of witte bonen.
    Neem in plaats van chilipoeder een mespuntje kaneelpoeder.

    05-01-2012 om 10:49 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lucie1952
    blog.seniorennet.be/lucie19
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hopeloos
    blog.seniorennet.be/hopeloo
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jacobs1948
    blog.seniorennet.be/jacobs1
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rudy
    blog.seniorennet.be/rudy
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!