Vermeng 4 eetlepels (olijf)olie met 1 theelepel geraspte citroenschil, 1 theelepel citroengraspoeder (sereh), wat grof zeezout en versgemalen peper en een halve bos fijngehakte koriander. Lekker met vis, kip en varkensvlees.
Gember en soja Schil een paar centimeter gemberwortel en rasp deze. Vermeng dit met twee teentjes geperste knoflook, twee eetlepels Japanse sojasaus en twee eetlepels (olijf)olie. Lekker met vis en alle soorten vlees.
Thijm en honing Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade.
Oregano en chilipeper Vermeng 4 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 theelepel gedroogde chilipepervlokken of-poeder, 1 theelepel grof zeezout en 1 geplet teentje knoflook. Lekker met kip, rund- en varkensvlees.
Yoghurt en knoflook Vermeng 200 ml yoghurt met 4 geplette teentjes knoflook, een half bosje fijngehakte peterselie en wat zout en versgemalen peper. Lekker met grote stukken rund-, lams-of varkensvlees.
Dat zien er lekkere marinades uit.Raar he,nu hoor je niemand klagen over het weer.
Na een heerlijke zonnige zondag,wens ik jullie een heel zonnige week toe.Veel avondgroetjes