Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine bonen met paprika en paddenstoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Bruine bonen met paprika en paddenstoelen
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    4 eetl. arachide-of zonnebloemolie
    2 uien, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gehakt
    1 rode en 1 groene paprika, zonder zaadjes in repen
    200 g kastanjechampignons
    1 blik bruine bonen, uitgelekt
    1 blik gepelde tomaten op sap
    1 theel. chilipoeder of paprikapoeder
    2 eetl. gehakte peterselie

    Bereiden

    Verhit de olie en fruit hierin de uien en knoflook. Schep de paprikarepen erdoor en bak ze 5 minuten. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon, halveer eventueel de grotere exemplaren. Voeg ze bij het paprikamengsel en bak 3 minuten.Schep de bonen en tomaten met sap erdoor en verwarm zonder te koken zodat de tomaten heel blijven. Maak op smaak met chilipoeder. Bestrooi het gerecht met peterselie. Lekker met rijst of grof bruinbrood.

    Tips
    Vervang de bruine bonen door kapcijners, rode of witte bonen.
    Neem in plaats van chilipoeder een mespuntje kaneelpoeder.

    05-01-2012 om 10:49 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorsprong van Clafoutis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Oorsprong Clafoutis

    De échte'clafoutis komt van oorsprong uit de Franse streken Limousin en Auvergne en wordt daar altijd gemaakt met kersen.
    In andere delen van Frankrijk wordt ook wel ander fruit gebruikt.
    Een clafoutis wordt in een dichte vorm gebakken, gebruik geen springvorm, want daar 'lekt'het beslag uit.
    Een clafoutis lijkt nog het meest op een veredelde pannenkoek met veel fruit. De taart wordt lauwwarm gegeten en meestal geserveerd als dessert, maar 's ochtends bij de koffie mag natuurlijk ook.

    09-11-2011 om 15:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    09-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vernieuwde Diagnostisch Centrum Heerhugowaard
    .



    Zorgplein
    Wanneer je nu het Diagnostisch Centrum in het vernieuwde Forum 2 binnenloopt, voel je je direct op je gemak.
    Je wordt ontvangen door altijd vriendelijke gastvrouwen en zij wijzen bezoekers met zichtbaar plezier de weg.
    Sinds zaterdag heeft ook een kinderfysiotherapiepraktijk haar deuren geopend in gebouw Forum.

    09-10-2011 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    18-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladesouffleetje met vanillesaus en mango
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Chocoladesouffleetje met vanillesaus en mango
    voor 4 personen

    1 rijpe mango
    120 g boter + extra om in te vetten
    120 g pure chocolade, in stukjes
    2 scharreleieren+ 2 scharreleierdooiers
    4 el witte basterdsuiker
    2 el tarwebloem
    2 dl vanillevla
    1 dl slagroom
    poedersuiker
    4 ovenvaste schaaltjes of soufflébakjes

    Bereiding
    Schil de mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit.
    Smelt de boter met de chocolade op een laag vuur.
    Klop in een kom de eieren met de 2 dooiers en de suiker lichtgeel en dik romig. Roer de gesmolten chocolade en de gezeefde bloem erdoor. Doe het mengsel over in ingevette ovenschaaltjes (inhoud ± 1½ dlk) en bak de souffleetjes in een voorverwarmde oven (225ºC)
    in 10-12 minuten tot de buitenkant gestold is en de binnenkant nog zacht.
    Roer intussen de vla met de slagroom door elkaar. Keer de souffleetjes op de borden. Lepel de vanillesaus er omheen en leg de mango ernaast. Bestuif de souffleetjes met poedersuiker.
    Serveer direct.


    18-09-2011 om 14:01 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loempiaatjes met scherpe saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Loempiaatjes met scherpe saus
    Voorgerecht voor 4 personen

    1 pak filodeeg
    20 g rijstmie
    2 wortels, geschild
    3 lente-/bosuitjes
    100 g gekookte ham
    zonnebloemolie

    Voor de saus:
    100 ml zoete chilisaus
    2 eetl. gehakte koriander
    1 eelt. geraspte gember
    ½ rode peper
    bakpapier

    Bereiden:
    Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop. Snijd dit door-midden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes. Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binen en rol het deeg in de lengte strak op. Leg de loempia's met het naadje naar onder op een bakplaat met
    bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin.
    Roer ondertussen de ingredienten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia's.

    Tip
    Vervang rijstmie door gekookte rijst.

    21-08-2011 om 11:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    12-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Courgettebootjes gevuld met kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Courgettebootjes gevuld met kaas
    Hoofdgerecht voor 4 personen


    2 courgettes
    2 eetl olie of vloeibaar bakproduct
    1 uitje, fijngehakt
    100 g roomkaas met kruiden of naturel
    zout en versgemalen peper
    20 g pijnboompitjes
    8 plakjes ontbijtspek

    Bereiden
    Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees klein. Verwarm de olie en fruit de ui in circa 5 minuten goudbruin. Voeg het gourgettevruchtvlees toe en bak even mee. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC. schep het courgette-uimengsel in een schaaltje en vermeng het met de roomkaas. Breng op smaak met zout en peper. Vul de uitgeholde courgettes met dit mengsel en verdeel de pijnboompitjes en de plakjes spek erover. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bak de bootjes in circa 20 minuten bruin en gaar.

    Tip: Lekker met rijst en een salade.

    12-08-2011 om 11:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makreelcrostini
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Makreelcrostini
    voor 4 personen

    De Italiaanse keuken staat bekend om z'n eenvoud. Een erg gemakkelijk en typisch Italiaans voorgerecht zijn crostini's. Deze heerlijke hapjes kunt u ook heel goed bij een borrel serveren. U kunt voor veel soorten beleg kiezen. Deze met makreel zijn erg lekker en gezond vanwege de visvetzuren.


    Benodigdheden:
    1 stokbrood
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    3 bosuitjes
    2 blikjes makreelfilet in tomatensaus ( ca.100 g)

    Bereiden:
    Oven voorverwarmen op 225ºC of gasovenstand 5. Brood in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen, uitpersen en met olie vermengen. Plakje brood aan een zijde met olie besmeren. Plakken met oliezijde naar boven op de bakplaat leggen en ca. 5 minuten in oven bruin roosteren.Intussen bosui schoonmaken en in dunne ringetjes
    snijden. Makreel met bosui mengen. Warme crostini's met makreel besmeren. Direct serveren.

    Tip: de corstini's zijn ook erg lekker met in blokjes gesneden tomaten die u vermengt met een beetje zout, peper, wat olijfolie en een paar blaadjes basilicum.

    14-07-2011 om 11:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    24-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli-spinazietaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Broccoli-spinazietaart
    Hoofdgerecht voor 4 personen


    5 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 450 g) ontdooid
    1 zak spinazie (300 g)
    300 g broccoli, in kleine roosjes
    ½ zakje ongezouten cashewnoten (à 150 g)
    4 eieren
    1 beker slagroom (250 ml)
    1 zakje gemalen geitenkaas belegen 48+ ( 150 g)
    quichevorm (Ø 26 cm), ingevet

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak deze 10 min. in de oven.
    Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de spinazie
    onder in het kokende water en haal er direct weer uit met een schuimspaan.Laat uitlekken in een vergiet en duw er zo veel mogelijk overtollig vocht uit.
    Kook vervolgens in dezelfde pan de broccoli 2 min. Giet af in een vergiet. Laat afkoelen onder stromend water en laat uitlekken.
    Verdeel de groenten over de taartbodem en bestrooi met de noten.
    Klop de eieren los met de slagroom. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk over de groenten en bestrooi met de kaas.
    Bak de taart in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar. De taart is zowel warm als koud lekker.

    24-05-2011 om 10:28 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    01-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Hollandse Pesto

    Italiaanse (groene) pesto wordt gemaakt van verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaansekaas en olijfolie.Stuk voor stuk kostbare ingrediënten. Maak eens een Hollandse pesto van hazelnoten, verse peterselie, harde geitenkaas en olijfolie. Of van walnoten, rucola en oude Goudse kaas. Niet alleen voordelig, maar ook erg lekker. Bewaar restantjes pesto altijd onder een laagje olie in de koelkast, dat verlengt de houdbaarheid. Gebruik het restje op brood of in een tosti, in een dressing voor een groene salade, als topping op een pizza of om gehaktballetjes te kruiden.

    Bron: Booschappen

    01-04-2011 om 12:10 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    25-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Radijs
    Radijs wordt pittiger van smaak als de plantjes weinig water krijgen.

    Glans terug
    Witte kringen en vlekken op een granieten of hardstenen vloer of aanrechtblad kunt u het best nsmeren met olijfolie.
    Een dag laten inwerken en vervolgens navegen met een doek.
    De olie haalt de vlekken uit de steen, die na afloop weer zijn oude kleur en glans heeft


    Crapefruit
    De crapefruit is waarschijnlijk ergens in de negentiende eeuw ontstaan in het Caribisch gebied door kruising tussen een sinaasappel en pompelmoes. De smaak van de vrucht varieert van licht bitterzoet tot bitterzuur.U kunt ervan uitgaan dat hoe donkerder het vruchtvlees is des te bitterder de smaak. De crapefruit is zeer gezond, want hij bevat veel water, vitamine C en voedingsvezels.

    25-03-2011 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bloembollen staan bijna weer in bloei.
    .


    25-03-2011 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crepes Suzette




    Crêpes Suzette

    Benodigdheden:
    100 g zachte boter
    Sap van en geraspte schil van 1 mandarijn
    50 g suiker
    50 g bloem
    zout
    2 eieren
    2,5 dl melk
    3 el likeur naar wens

    Bereiding:
    Meng de boter, het mandarijnsap, de geraspte schil en de suiker goed door elkaar tot er een egale mandarijnboter ontstaat.
    Maak een beslag van alle ingrediënten, behalve de likeur en bak hiervan ± twaalf dunne flensjes. Bestrijk de flensjes met de mandarijnboter en vouw ze in vieren, leg ze vervolgens in een pan met gesmolten boter op matig vuur, schenk er de likeur overheen en steek deze aan.
    Brandend opdienen.

    11-03-2011 om 14:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet met ratatouille
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Kipfilet met ratatouille
    voor 4 personen

    Benodigdheden:
    1 kleine courgette
    1 kleine aubergine
    1 rode paprika
    250 gram champignons
    1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
    400 gram aardappelschijfjes
    4 kipfilets van 125 gram
    1 blikje tomatenblokjes
    1 eetlepel tomatenpuree
    1 ui
    1 teentje knoflook
    ½ bouillonblokje
    allesbinder
    zout en peper
    2 eetlepels olijfolie
    Ovenschaal

    Bereiding:
    Oven voorverwarmen op 140ºC. Snijd de courgette en de aubergine in plakken van een halve centimeter. Snijd de champigonons in dikke plakken. Snijd de paprika in blokjes van 2 bij 2 cm. Bak de plakken groenten in een anti-aanbakpan in de olijfolie halfgaar en voeg Provençaale kruiden, peper en zout toe. Bak de paprika apart en breng deze ook op smaak met Provençaalse kruiden en peper en zout. Bak de kipfilet en de aardappelschijfjes in een pan bijna gaar.Leg de groenten en aardappelplakjes om en om mooi in het rond neer in een ovenschaal.Leg de paprika in het midden. Maak vervolgens de saus door de ui fijn te snijden en in 1 eetlepel olijfoliezachtjes te bakken in een steelpan.Knijp hierop de knoflook uit en voeg een theelepel Provençaalse kruiden toe, een half bouillontabletje en doe de tomatenpuree en tomatenblokjes erbij. Laat dit zachtjes koken.De saus iets dikker maken (afbinden) met allesbinder. Leg de kipfilet op de groenten en doe de schaal 15 minuten in de oven van 140ºC. Haal de schaal eruit en schenk de saus langs de buitenkant.


    06-03-2011 om 15:57 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paprika met gehakt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Gevulde paprika met gehakt
    voor 4 personen - 25 minuten

    Ingrediënten
    2 grote rode paprika's
    500 g rundergehakt
    1 eetlepel chilipoeder
    1 eetlepel (verse) Italiaanse kruiden
    2 bosuitjes, in ringetjes
    4 eetlepels tomatenketchup
    2 eetlepels bruine suiker

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 175°C.
    Snijd de paprika's overlangs doormidden en kook de helften 3-4 minuten in een pan met ruim kokend water.
    Laat ze goed uitlekken. Meng het gehakt met 2 theelepels zout, het chilipoeder, de Italiaanse kruiden en de bosuitjes.
    Vul de paprika's hoog op met het gehakt en zet ze naast elkaar in een ingevette lage ovenschaal.
    Schenk wat water op de bodem.
    Bestrijk het gehakt met tomatenketchup en strooi de bruine suiker erover.
    Bak de paprika's in de oven in 25 minuten gaar.
    Lekker met rijst en frisse salade.

    25-02-2011 om 16:04 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. GEGRATINEERDE UIENSOEP MET CHAMPIGNONS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gegratineerde uiensoep met champignons

    1 kg uien
    4 eetlepels vloeibare margarine
    3 eetlepels bloem
    1 eetlepel gedroogde tijm
    2 liter vleesbouillon
    300 gr. champignons
    1 groot stokbrood, in plakjes
    150 g geraspte belegen kaas

    Pel de uien en snipper ze grof. Verhit 3 eetlepels margarine in een soeppan, schep de uien erdoor en smoor ze afgedekt in 10 minuten gaar. Schep de bloem en tijm erdoor en bak de uien op hoog vuur al roerende bruin. Voeg de bouillon toe en breng de soep al roerende aan de kook. Laat de uiensoep 20 minuten zachtjes koken. Voeg zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toe.Bak de champignons in een koekenpan met 1 eetlepel margarine op hoog vuur al omscheppend bruin. Strooi er zout en peper over. Rooster 8 sneetjes brood in grillpan. Schep de uiensoep in ovenvaste kommen en leg de sneetjes brood erin. Verdeel de champignons en kaas erover. Schuif de kommen in de oven en laat de kaas in 5 minuten smelten en iets kleuren. Geef de rest van het stokbrood erbij.

    30-01-2011 om 11:40 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de C van Citrus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    De C van Citrus

    Als er ergens veel vitamine C in zit dan is het wel in citrusfruit. In een sinaasappel, grapefruit of pomelo zit ongeveer de hoeveelheid vitamine C die een volwassene elke dag nodig heeft.
    En voor kinderen is de hoeveelheid vitamine C uit 2 mandarijnen al voldoende.Daarom is het zo goed om juist in deze koude wintermaanden regelmatig citrusfruit te eten. Vitamine C speelt namelijk een rol bij het in stand houden van de weerstand. En die weerstand heeft het nu zwaar te verduren.

    22-01-2011 om 12:10 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Knapperige frietjes

    Ovenfrites is minder vet en dus gezonder dan friet uit de frituur. Het nadeel is alleen dat de frietjes soms een beetje slap uit de oven komen. Zet daarom aan het eind van de baktijd de oven nog 10 minuten op de grillstand. Het resultaat: heerlijk knapperige, goudbruine frietjes.

    14-01-2011 om 15:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    06-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parfum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Weetje:

    Parfum is ontwikkeld in Egypte, waar kruiden en bloemen werden gebrand voor de goden. Later verwerkten ze deze geuren in olie waarmee ze doden insmeerden. Hierna volgde al snel bad en massageolie. De Grieken namen dit over, en maakten de stap naar parfums op waterbasis.
    Pas in de 12e eeuw voor Christus sloeg deze variant aan, waarna ook vrij snel de mooie parfumflesjes volgden.

    06-01-2011 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde koolrolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Gevulde koolrolletjes
    Hoofdgerecht -4 personen.

    700 g kruimige aardappelen, geschild
    300 g gehakt half om half
    1 ui, gesnipperd
    1 rode paprika, in stukjes
    1 blikje tomatenpuree (70 g)
    100 ml halfvolle melk
    50 g boter
    ½ Chinese kool (8 bladeren)
    pureestamper

    Bereiding
    Snijd de aardappelen in stukken en kook met wat zout in 20 min. gaar. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het gehakt zonder olie of boter in 8 min. rul en bruin. Voeg de ui en paprika toe en bak 4 min. mee. Roer de tomatenpuree erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    Verwarm de melk in een steelpan. Voeg met de boter toe aan de aardappelen. Stamp met de pureestamper tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
    Breng een pan water aan de kook. Haal de buitenste 8 bladeren van de kool los en snijd het dikste deel van de nerf eruit. Kook het blad 1 min.
    Spoel af met koud water.
    Spreid de puree uit over de bladeren, schep het gehakt erop en rol op. Verdeel over 4 borden.

    21-10-2010 om 16:06 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    15-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Tip
    voor een lekkere aardappelgratin.
    Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook deze een paar minuten in water met zout. U kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes uit het koelvak gebruiken.Leg de schijfjes dakpansgewijs in een schaal. Om te gratineren gebruik dan houdbare slagroom. De room klopt u stijf met peper en knoflook en dit smeert u uit over de aardappelen. Zo wordt alles veel beter verdeeld dan wanneer de room en de aardappelen van tevoren al door elkaar worden gemengd. Een halfuurtje in de oven en klaar!


    Koude deegroller
    Deeg rollen gaat het best met een koude deegroller: zo blijft het deeg minder snel aan de roller kleven.Daarom bewaar de deegroller in de vriezer. Zo is hij altijd ijskoud als je hem nodig hebt.

    15-10-2010 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stiffpersonsyndroom
    blog.seniorennet.be/stiffpe
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kombinnen
    blog.seniorennet.be/kombinn
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    benidorm
    blog.seniorennet.be/benidor
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    opoe1937
    blog.seniorennet.be/opoe193
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!