Tip voor een lekkere aardappelgratin. Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook deze een paar minuten in water met zout. U kunt natuurlijk ook kant-en-klare aardappelschijfjes uit het koelvak gebruiken.Leg de schijfjes dakpansgewijs in een schaal. Om te gratineren gebruik dan houdbare slagroom. De room klopt u stijf met peper en knoflook en dit smeert u uit over de aardappelen. Zo wordt alles veel beter verdeeld dan wanneer de room en de aardappelen van tevoren al door elkaar worden gemengd. Een halfuurtje in de oven en klaar!
Koude deegroller Deeg rollen gaat het best met een koude deegroller: zo blijft het deeg minder snel aan de roller kleven.Daarom bewaar de deegroller in de vriezer. Zo is hij altijd ijskoud als je hem nodig hebt.
4 eieren 100 ml zonnebloemolie 200 g Vruchtenkwark banaan of perzik 75 g suiker 225 g zelfrijzend bakmeel 75 g blanke rozijnen 1 pot ananasjam 2 eetl. marasquin of passievruchtenlikeur papieren cakevormpjes of muffinplaat ingevet
Bereiden Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los. Voeg de zonnebloemolie, de kwark en de suiker toe en klop dit mengsel glad. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de rozijnen toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.Schep 2-3 eetlepels beslag in de cakevormpjes of in de muffinplaat. Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten lichtbruin. Laat ze 5 minuten in de vormpjes of plaat op het rooster afkoelen. Verwarm intussen de ananasjam zonder te koken. Meng de marasquin erdoor en presenteer deze saus bij de muffins.
Tip: Vervang Vruchtenkwark door Vanillekwark of Milde kwark, en marasquin door appelsap.
.Deze foto is genomen in het Medisch Centrum Alkmaar. Als gastvrouw ben ik daar werkzaam geweest op de 1e hulp van het Hart/Longcentrum enz.
Tegenwoordig werk ik in het Diagnostisch Centrum Heerhugowaard, als gastvrouw. Het DCH is een centrum voor diagnostiek en medisch specialistische zorg.
Onze dienstverlening bestaat o.a. uit Radiodiagnostiek, Functieonderzoek, Fundusfotografie, Longfunctieonderzoek, Electrocardiogram (hartfilmpje), Bloedafname.
Tevens zijn hier diverse disciplines.
De gastvrouwen ontvangen de clienten en heten ze welkom. Verwijzen de clienten door, naar de afdeling. Eventueel verzorgen wij het vervoer (rolstoel) en ondersteunen de clienten bij de koffie/thee voorziening.
Kortom het is heel leuk en dankbaar werk om te doen.
Haring: menig buitenlander krijgt spontaan een draaiing in zijn maag bij het aanschouwen van deze glimmende vis. Per jaar laten wij er maar liefst 85 miljoen 'zakken' Uitjes en zuur erbij.
Koe: 1,5 miljoen zwart-witte 'melkfabriekjes'beeldbepalend voor onze oer-Hollandse weilanden.
Fietsen:met gemiddeld 2,6 fietsen per inwoner is Nederland het fietsland bij uitstek.
Kaas: is een van onze belangrijkste exportproducten.
Beschuit met muisjes: al in de Middeleeuwen was het gebruikelijk dat de moeder en de kraamvisite getrakteerd werden op iets lekkers. De vorm van het in suiker gehulde anijszaadje- met zijn staartje- heeft tot de naam 'muisjes'geleid.
Spruitjes (lucht): typische Hollands groente werd al gegeten door de Romeinen en staat op mummer 2 in de tot 10 van gezonde groenten. Dat de term 'spruitjeslucht'symbool staat voor alles dat als echt Hollands wordt ervaren, zegt eigenlijk al genoeg.
De middelvinger: het opsteken van de middelvinger wordt door velen gezien als hét symbool van de Hollandse hufterigheid. Het zogenaamde fuck-you- gebaar is echter pas in de jaren '70 'overgewaaid'uit Amerika.
Sinterklaas: al in 1427 mochten de armen in Utrecht op 5 december hun schoen zetten, waarna deze werden gevuld door de rijken van de stad. Het feest dat wij nu kennen, ontstond rond 1850. Het Sinterklaasfeest wordt in verschillende vormen in heel Europa gevierd, van Frankrijk tot Bulgarije en van Italië tot de Oekraïne. Toch is de Sinterklaastraditie nergens zo sterk als in Nederland.
Elfstedentocht: in Nederland is schaatsen een steunpilaar van de cultuur. Zodra het kwik onder nul gaat, breekt er spontaan een ijsgekte uit. Het hoogtepunt hiervan is de Elfstedentocht. De winnaar van deze heroïsche schaatstocht mag zich verheugen in eeuwige roem.
Rond het jaar 1839 spoelden na een schipbreuk vaten gevuld met harde bessen aan op het strand van Terschelling. De vaten werden in de duinvalleien leeggegooid en zo ontstond een unieke cranberrycultuur ver van de bakermat Amerika. Rond 1900 ontdekten de eilandbewoners dat deze vreemde bessen enorm veelzijdig zijn en begon ze te plukken en te verwerken in een keur van producten. De oogst vindt plaats in september en oktober. Een deel gaat vers naar de markt en de rest wordt verwerkt tot een groot aantal producten, zoals cranberrysap en-siroop, bodylotion en geurkaarsen. Meer weten over cranberry's? Bezoek dan eens de cranberryfabriek. Daar worden allerlei presentaties en proeverijen georganiseerd. Kom genieten van de sfeer, smaak en geur van verse cranberry's en bijzondere cranberryproducten.
Ontbijtkoek wordt vaak als broodbeleg of tussendoortje gegeten, maar zijn er nog andere toepassingen? Het wordt gemaakt van roggemeel, suiker, glucosestroop, fructosestroop, kandij en rijsmiddel. Verder kunnen er nootjes, rozijnen, kaneel, gember en/of nootmuskaat aan toegevoegd zijn. Omdat ontbijtkoek weinig calorieën, zout en verzadigde vetten bevat, kun je zeggen dat het een gezonde snack is. Wel bevat het redelijk veel suikers en daarom een advies: eet het met mate. Ontbijtkoek kan ook verwerkt worden in desserts, gebruikt worden als bindmiddel in sausen en smaakt heerlijk in stoofgerechten.
Bloemkoolflan met ham en kaas Dit eigenlijk een hartige taart zonder deegbodem Voor 4 personen
1 kleine bloemkook, in roosjes zout en peper 100 g gekookte ham, in reepjes 125 g geraspte lichtbelegen boerenkaas 4 eieren 1½ dl crème fraîche 1 kropsla, in stukken 3 el olijfolie 1 el zonnebloemolie 1 el balsamicoazijn
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in kokend water met zout. Laat ze uitlekken. Verdeel de bloemkool over de bodem van een ingevette lage taartvorm van circa 20 cm doorsnede of een ovenvaste koekenpan met dezelfde doorsnede. Strooi de reepjes ham erover en 50 g geraspte kaas. Klop de eieren los met zout en peper en de crème fraîche en roer de rest van de kaas erdoor. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 20-25 min. in een voorverwarde oven op 180ºC tot hij gestold is. Serveer de flan met een groene salade met een dressing van de beide oliesoorten, azijn en zout en peper naar smaak.
Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Roer het met 8 el suiker door 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g). Meng met 3 el fijngesneden vers basilicum. Verdeel de ricotta over een bodem van 6 fijngemaakte countrykoekjes ( rol 300 g) gemengd met 25 g boter. Serveer met aardbeien.
Benodigdheden 4 el olijfolie 1 rode ui 1 chorizo worst 250 gr. 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 zakje saffraan 0,05 g 2 blikken Spaanse reuzenbonen à 425 g 3 el platte peterselie
Bereiding Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Snijd ondertussen de chorizo in blokjes. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de safraan. Bak op laag vuur nog 2 min. Laast de reuzenbonen uitlekken en spoel ze af onder koud water. Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca 5 min. warm worden. Bestrooi met de peterselie. Serveer warm of koud.
U kunt het gerecht 1 dag van te voren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt.
Benodigdheden 6 el olijfolie 1 chorizoworst 250 g 1 grote ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, fijngesneden 250 g risottorijst 1 zakje saffraan 0,05 g 1 th cayennepeper 1 liter kippenbouillon, van 2 tabletten 100 ml droge witte wijn 250 g reuzengarnalen (zak 500 g, diepvries) ontdooid 200 g mosselen (zak 450 g, diepvries) ontdooid 150 g tuinerwten (pak 450 g, diepvries) 2 rode paprika's zaadlijsten verwijderd en in stukjes 1 citroen, schoongeboend en in parten paellapan of hapjespan
Bereiding Verhit de olie in de paella- of hapjespan en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 3 min. mee. Schep de rijst erbij en roer goed. Voeg desaffraan, de cayennepeper, de bouillon en de wijn toe. Breng aan de kook en laat zonder deksel op laag vuur 30 min. garen.
Dep de ongepelde garnalen en de mosselen droog. Schep de bevroren tuinerwten en de paprika door de rijst. Verdeel de garnalen en de mosselen erover en zet afgedekt nog 6 min. op het vuur tot de garnalen roze en gaar zijn. Serveer de citroen erbij.
Benodigdheden ½ pak witbroodmix 1 dl lauwwarme melk 25 g boter 1 eetl. suiker 1 ei bloem Voor de vulling 100 g dessertrijst 5 dl melk 1 zakje vanillesuiker mespuntje zout 2 eieren 50 g suiker 1 eetl. custardpoeder 50 g boter vlaaivorm Ø 28 cm
Voorbereiden Begin met de vulling. Kook de rijst in de melk met de vanillesuiker en een mespuntje zout in een pan met dikke bodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en roer er de suiker en de custardpoeder door.Roer dit mengsel met de boter door de rijst en laat de massa afkoelen. Kneed van de witbroodmix, de lauwwarme melk, de boter, de suiker en de helft van het losgeklopte ei een soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie, circa 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Bereiden Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van circa 30 cm en bekleed hiermee de ingevette vlaaivorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Bestrijk de rand van het deeg met de rest van het ei. Verdeel het rijstmengsel over de deegbodem en bak de vlaai in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Tips De vlaai is extra feestelijk als deze bestrooid wordt met geraspte of geschaafde pure chocolade. Bestrooi de rijstevlaai eens met geroosterde amandelen.
Onze eerste kennismaking met Turkije is ons goed bevallen. We hadden een appartement gehuurd in het plaatsje Bitez.Een gezellig badplaatsje gelegen in een mooie baai. Het heeft een uitgestrekt zandstrand, vooral rust en veel groen. Ook vindt u er goede restaurants en knusse barretjes. Op ca 10 kilometer afstand ligt het oude Halikarnassos het tegenwoordige Bodrum.Het is een zeer karakteristieke stad met witte huisjes met kleurrijke bougavilles. De historische St. Pietersburcht staat op een klein schiereiland in de haven, waar zeker 2000 houten boten, ook wel 'gülets' genoemd, te zien zijn. Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur zijn er tal van historische bezienswaardigheden. Vanuit Gümbet en Bodrum, kun je veel leuke excursies maken. Je kunt een tochtje maken, dwars door het Taurusgebergte, langs katoenvelden naar de plaats Pamukkale, vertaalt letterlijk in "katoenkasteel" dit zijn in werkelijkheid spectaculaire en grillige kalksteenterrassen.Dankzij het aanwezig calcium en de carbonaatrijke bronnen krijgt u hier een prachtig decor te zien. De dolmus is eeen veelgebruikt vervoermiddel in Turkije, ook door toeristen. Dolmussen zijn witte minibusjes die af en aan, door en naar het centrum rijden.U kunt overal in en uit stappen en u betaalt hier niet veel Lira's voor. Een hoogtepunt was ook het bezoek aan een plaatselijke moskee. De dames moesten zich omkleden,dwz een rok aantrekken en het hoofd bedekken. (zie dia's) In Bodrum is een keer per week een grote overdekte markt, alwaar je de mooiste, gekste en leukste dingen kunt kopen. Zelf heb ik een grote fles citroen eau de cologne gekocht, dat is heerlijk in de warmte.Ook leuke truitjes kun je daar voor een paar Lira's kopen. Dorpsbewoners proberen hun producten te verkopen, gehaakte kleedjes, katoenen kleden, kruiden en gedroogde vruchten.Het klimaat is heerlijk, de warmste maanden zijn juli en augustus met 30 graden Celsius, met 12/13 zonuren per dag. Het zeewater is 24/25 graden Celsius.(omgeving Bodrum). U kunt een onvergetelijke cruise beleven vanuit Bodrum, Marmaris of Kemer in een traditionele Turkse motersailer. De schepen zijn 17 tot 22 meter lang en hebben 6 tot 9 tweepersoonshutten aan boord. U kunt in één van de honderden mooie baaien snorkelen, zwemmen, zonnen en relaxen Enkele uitstapjes die u kunt maken zijn: een bezoekje aan het antieke Ephese, de modderbaden van Dalyan of de rotsgraven bij Kaunos.
Pamukkale necropolis
Als u parallel aan de antieke Zuilestraat naar het noordelijk gelegen terras rijdt, komt u buiten de muur bij een van de grootste dodensteden van Klein-Azië, met hellenistische tumulus-graven, sarcofagen met inscripties en huisgraven uit de Romeinse tijd. Met een lengte van 1 kilometer en 1200 gravenis ze één van de grotere en zeer goed bewaard gebleven necropolissen uit de antieke tijd. Verder naar boven ligt op een terras noordoostelijk van het theater de Graf van Philippus, de vroeg-christelijke martelaar die hier met zijn kinderen zou zijn gestorven. Volgens de apocriefe - de niet in het Nieuwe Testament opgenomen - handelingen van Philippus zou het hier de apostel Philippus betreffen. Maar ook de prediker Philippus, een van de zeven diakens van Petrus en stichter van het Ethiopische christendom, heeft hier in de omgeving gepredikt.
Vele van de vaste kuurgasten brachten hun levensavond in Heirapolis door en werden er begraven. In het verder noordelijk gelegen dorp Karahayit vormden de bronnen door het hoge ijzergehalte rode en bruine kalkafzettingen.
Spitskool met mozzarella Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden: 1 spitskool (ca 500 gram) 250 gram groene tagliatelle 1 citroen 2 eetl. olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 200 g mazzarella, in plakjes 2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden zout en versgemalen peper 50 g geraspte belegen kaas 1 bakje cherry/kersttomaten
Bereiden: Verwijder de stronk van de kool en snijd de bladeren in lange slierten of repen.Kook de tagliatelle samen met de kool in 8-10 minuten beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht. Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook. Schep de mozzarella, kruiden en citroenrasp en -sap erdoor en laat de mozzarella iets smelten.Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de tagliatelle en kool erdoor. Bestrooi het gerecht met de kaas en garneer met de tomaatjes die eventueel gehalveerd zijn.
Tips Vervang de Italiaanse kruiden door 1 eetlepel groene pesto en de mozzarella door roomkaas. Neem inplaats van kersttomaten trostomaten in partjes gesneden.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 160ºC. Laat de bladerdeeg ontdooien. Snijd de winterpeen, de ui en de courgette in kleine blokjes en de champignons in kleine partjes. Verhit de olie in de wok en doe de peen, de ui, courgette en de champignons erbij. Schep de groenten uit de wok en laat het afkoelen op een bord. Maak nu van de demi crème fraîche, eieren, kaas, bloem,zout en peper een beslag. Meng de groenten, de uitgeperste knoflook en de Italiaanse kruiden er door heen. Bekleed de taartvorm met de bladerdeeg plakjes en plak ze goed aan elkaar met een beetje water. Vul de vorm met het groenten mengsel en bak het in de oven in circa 45 minuten gaar.
Benodigdheden: 1 kg kruimige aardappelen 100 g boter 1kg rundergehakt 3 winterpenen in plakken 1 prei, in ringen 1 laurierblaadje 20 g platte peterselie, fijngesneden 200 ml runderbouillon (van tablet) 100 ml melk nootmuscaat 3el paneermeel pureestamper ovenvaste braadpan of ovenschaal (25 x 20 cm)
Bereiding: Kook de aardappelen 20 minuten. Verhit ondertussen 25 g boter in de pan en bak het gehakt in 5 minuten rul. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien in het braadvet in 6 minuten glazig, voeg dan de winterpeen en prei toe. Laat op laag vuur met de deksel op de pan 8 minuten stoven. Verwarm de oven voor op 190º C. Doe het gehakt bij de groenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg het laurierblaadje, de peterselie en de bouillon toe. Laat op laag vuur verder stoven. Giet de aardappelen af. Verwarm de melk met 50 g boter, schenk het bij de aardappelen en stamp tot puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de puree in de braadpan op het vlees en de groenten, of doe alles in de ovenschaal. Verdeel het paneermeel en het boterrestje erover. Zet 20 minuten in de oven en serveer direct.
Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel
Carpaccio van mandarijn met honingsiroop en amandel
Nagerecht voor 4 personen
8 mandarijnen zonder pit 6 eetl. honing 2 eetl. witte wijn 1 vanillestokje, opgesneden 4 eetl. geschaafde amandelen Voor garnering blaadje munt of basilicum
Bereiden: Pel de mandarijnen. Snijd ze met een scherp mes horizontaal in dunne plakjes en verwijder de eventuele pitjes. Leg de mandarijnplakken naast elkaar op grote borden. Verwarm de honing met de wijn en schraap daarboven het merg uit het vanillestokje. Kook dit iets in tot een siroop. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin. Giet de siroop over de mandarijn en strooi de amandelen erover. Garneer met blaadjes munt of basilicum.
Tips Vervang de witte wijn door 1 eetlepel sinaasappellikeur. Strooi over de geroosterde amandelen op de mandarijnen eens gehakte pure chocolade.
Griesmeelpudding met frambozensaus. Nagerecht-4-6 personen-15 min. + 3½ uur wachttijd.
1 vanillestokje 700 ml volle melk 1 bekertje slagroom (125 ml) 140 g suiker 100 g griesmeel 1 doosje frambozen (250 gr diepvries) 1 flesje rode bessensap puddingvorm, cakeblik of 4-6 vormpjes vershoudfolie staafmixer
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Breng de melk met het merg, de slagroom en 80 g suiker aan de kook. Snijd de rest van het vanillestokje fijn. Haal de pan van het vuur en strooi al roerend het griesmeel erin. Zet de pan terug op het vuur en laat de pap 5 minuten op laag vuur doorkoken en dik worden.Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Spoel de puddingvorm, het cakeblik of de vormpjes om met water (niet afdrogen). Giet de griesmeelpap in de vorm, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten afkoelen. Zet de vorm daarna in de koelkast en laat de pudding in ca. 3 uur opstijven. Doe de frambozen met het bessensap, het fijngesneden vanillestokje en 60 g suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken en pureer met de staafmixer. Zeef het mengsel en laat afkoelen. Keer de pudding op een diep bord en schenk de saus eroverheen.
1 pak zuurkool naturel (500 g) 6 el olijfolie ½ witte kool, in dunne reepjes 2 grote uien, gesnipperd 1 bakje champignons (250 g), gehalveerd 125 g pruimen zonder pit in stukjes 700 g rib/runderlappen, in stukjes van 2 cm 3 tenen knoflook, grof gesneden 1 flesje rode wijn (250 ml) 2 blikjes tomatenpuree à 70 g 2 laurierblaadjes 1 Gelderse rookworst in plakjes
Breng de zuurkool aan de kook met ½ liter water en laat 15 minuten koken. Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de witte kool, de ui, de champignons en de pruimen 10 minuten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees ,met peper en zout en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin. Schep het vlees om met de knoflook. Giet de zuurkool af en voeg deze toe aan het wittekoolmengsel. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, het vlees met de knoflook en de rookworst toe. Laat op laag vuur met het deksel op de pan minimaal 2 uur stoven. Roer af en toe. Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met stevig bruinbrood.
Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.
Benodigdheden 10 g boter, op kamertemperatuur 3 eieren 150 g fijne kristalsuiker 200 ml zonnebloemolie 200 ml schenkstroop 3 cm verse gember (geraspt) 275 g bloem 1 el bakpoeder 3 tl kardemompoeder 2 tl koek en speculaaskruiden 1 mespunt nootmuscaat cakevorm (lengte ca 30 cm) bakpapier satéstokje
Bereiding Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Klop in een grote kom de eieren met de suiker wit en luchtig met een mixer. Voeg al roerend de olie de stroop en de gember toe. Breng 150 ml water aan de kook. Voeg al roerend beetje bij beetje het kokende water toe aan het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen boven de kom en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een luchtig beslag. Shenk het beslag in de cakevorm en plaats deze in het midden van de oven. Bak de kruidkoek in 1 uur goudbruin en gaar. Steek het satéstokje erin, als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake minimaal 20 minuten afkoelen. Leg een groot bord op de cakevorm, draai de koek om en haal het bakpapier eraf. Laat verder afkoelen en snijd in plakken. De cake is na het bakken nog 3 dagen houdbaar.
Benodigdheden: 4 el citroensap 4 el olijfolie 1 zakje peen jullienne (150 g) 5 el verse munt, fijngesneden 1 mespunt cayennepeper 300 g bloem 1 zakje bakpoeder 600 g schelvisfilet 1 krop sla, in repen 1 bosje radijs, in plakjes keukenmachine frituurpan
Bereiding: Verwarm de oven voor op 120ºC. Meng het citroensap, de olie en 3 eetlepels munt tot een dressing. Meng de peen julienne erdoor. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Bak de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Houd ze warm in de oven. Laat de frituurpan aanstaan. Stel de frituurpan in op 175ºC. Roer in een kom de bloem met het bakpoeder en 350 ml ijskoud water tot een glad beslag. Snijd de vis in 8 stukken en wrijf deze in met zout en peper. Wentel de stukken vis door het beslag en frituur de vis in 2 porties in 6 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.
Meng de sla, radijsjes en resterende munt met de peen julienne met muntdressing. Bestrooi de frites met zout en serveer met de vis,geef de salade er apart bij. Lekker met mosterdmayonaise.