Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    04-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poolse stoofschotel (bigos)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Poolse stoofschotel (bigos)
    4 personen-40 min.+ 2 uur wachttijd

    1 pak zuurkool naturel (500 g)
    6 el olijfolie
    ½ witte kool, in dunne reepjes
    2 grote uien, gesnipperd
    1 bakje champignons (250 g), gehalveerd
    125 g pruimen zonder pit in stukjes
    700 g rib/runderlappen, in stukjes van 2 cm
    3 tenen knoflook, grof gesneden
    1 flesje rode wijn (250 ml)
    2 blikjes tomatenpuree à 70 g
    2 laurierblaadjes
    1 Gelderse rookworst in plakjes

    Breng de zuurkool aan de kook met ½ liter water en laat 15 minuten koken.
    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en bak de witte kool, de ui, de champignons en de pruimen 10 minuten.
    Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bestrooi het vlees ,met peper en zout en bak het vlees in 4 minuten rondom bruin.
    Schep het vlees om met de knoflook.
    Giet de zuurkool af en voeg deze toe aan het wittekoolmengsel. Schenk de wijn erbij en voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, het vlees met de knoflook en de rookworst toe. Laat op laag vuur met het deksel op de pan minimaal 2 uur stoven. Roer af en toe.
    Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met stevig bruinbrood.

    Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken.
    De smaak is de volgende dag nóg intenser.
    Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur.

    Bron: Allerhande

    04-11-2009 om 15:18 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruidkoek

     

    Kruidkoek


    Benodigdheden
    10 g boter, op kamertemperatuur
    3 eieren
    150 g fijne kristalsuiker
    200 ml zonnebloemolie
    200 ml schenkstroop
    3 cm verse gember (geraspt)
    275 g bloem
    1 el bakpoeder
    3 tl kardemompoeder
    2 tl koek en speculaaskruiden
    1 mespunt nootmuscaat
    cakevorm (lengte ca 30 cm)
    bakpapier
    satéstokje

    Bereiding
    Verwarm de oven voor op 150°C. Vet de cakevorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
    Klop in een grote kom de eieren met de suiker wit en luchtig met een mixer. Voeg al roerend de olie de stroop en de gember toe.
    Breng 150 ml water aan de kook. Voeg al roerend beetje bij beetje het kokende water toe aan het eimengsel. Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen boven de kom en spatel alles voorzichtig door elkaar tot een luchtig beslag.
    Shenk het beslag in de cakevorm en plaats deze in het midden van de oven. Bak de kruidkoek in 1 uur goudbruin en gaar. Steek het satéstokje erin, als deze er schoon uitkomt, is de cake gaar.
    Laat de cake minimaal 20 minuten afkoelen. Leg een groot bord op de cakevorm, draai de koek om en haal het bakpapier eraf. Laat verder afkoelen en snijd in plakken. De cake is na het bakken
    nog 3 dagen houdbaar.

    01-11-2009 om 15:19 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fish & Chips
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    1zak verse Vlaamse frites ( 700 g)
    Fish & Chips

    Benodigdheden:
    4 el citroensap
    4 el olijfolie
    1 zakje peen jullienne (150 g)
    5 el verse munt, fijngesneden
    1 mespunt cayennepeper
     300 g bloem
    1 zakje bakpoeder
    600 g schelvisfilet
    1 krop sla, in repen
    1 bosje radijs, in plakjes
    keukenmachine
    frituurpan

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 120ºC. Meng het citroensap, de olie en 3 eetlepels munt tot een dressing. Meng de peen julienne erdoor.
    Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper.
    Bak de frites in de frituurpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet bekleed met keukenpapier. Houd ze warm in de oven. Laat de frituurpan aanstaan.
    Stel de frituurpan in op 175ºC. Roer in een kom de bloem met het bakpoeder en 350 ml ijskoud water tot een glad beslag. Snijd de vis in 8 stukken en wrijf deze in met zout en peper. Wentel de stukken vis door het beslag en frituur de vis in 2 porties in 6 minuten goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven.

    Meng de sla, radijsjes en resterende munt met de peen julienne met muntdressing. Bestrooi de frites met zout en serveer met de vis,geef de salade er apart bij. Lekker met mosterdmayonaise
    .

    21-10-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    18-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-roomsoep met broccoli.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Aardappel-roomsoep met broccoli
    Hoofdgerecht ( 4 personen)

    Benodigdheden:
    2 el kruidenboter
    100 g magere spekreepjes
    1 ui, gesnipperd
    1 prei, in ringen
    1 winterwortel, in blokjes
    500 g aardappelen, in blokjes
    ± 8 dl runderbouillon, ontvet
    zout, versgemalen peper
    1 dl slagroom
    4 el droge witte wijn
    200 g broccoli-roosjes
    50 g amandelschaafsel

    Bereiding:
    Spek in kruidenboter ± 5 min. bakken. Ui, prei en wortel toevoegen en ± 5 min. omscheppend meebakken.
    Aardappelblokjes en bouillon erbij doen, aan de kook brengen en ± 30 min. zachtjes koken. Soep pureren in foodprocessor of met staafmixer. Soep met zout en peper op smaak brengen. Slagroom en wijn met 2 el hete soep mengen en door soep roeren. Intussen broccoli in ruim water met zout ± 3 min. koken, afspoelen en laten uitlekken. Broccoli door soep roeren. Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren en over soep strooien.

    Bereiding ± 45 minuten.

    18-10-2009 om 15:12 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    13-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles is Rose.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Evelyn H. Lauder is directeur van cosmeticahuis The Estée Lauder Compagnies, oprichter en voorzitter van The Breast Cancer Research Foundation én medebedenker van het Pink Ribbon-symbool.

    13-10-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    09-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip voor rode pepers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Tip voor rode pepers.

    De zaden van de rode peper kun je heel eenvoudig verwijderen:
    snijd eerst de punt van de peper. Rol vervolgens de peper tussen je handen. De zaadjes vallen er dan vanzelf uit.


    Tip voor rijpheid van een meloen.

    Je kunt zelf testen of een meloen rijp is.
    Druk de bovenzijde, bij het steeltje, licht in. Als het steeltje meegeeft, is de meloen rijp. Werkt bij water én galiameloenen.

    09-10-2009 om 15:40 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    03-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met kip en paprika.




    Spaghetti met kip en paprika

    Benodigdheden:
    300 g spaghetti
    5 el olijfolie
    1 rode paprika, in stukken
    300 g kipfilet, in blokjes
    1 pot basilico (470 ml)
    1 bakje cherry tomaten, gehalveerd
    stukje Parmezaanse kaas

    Bereiding:
    Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit 3 eetlepels olie en bak de stukken paprika 5 minuten op laag vuur. Zet het vuur iets hoger, voeg de blokjes kipfilet toe en bak nog 5 minuten. Voeg de basilicumsaus toe en laat 5 minuten doorwarmen. Voeg als het te droog wordt een beetje water toe.
    Voeg de cherry tomaten toe aan de saus en laat 1 minuut doorwarmen. Meng de saus met de spaghetti en breng op smaak met peper en zout. Rasp er Parmezaanse kaas over naar smaak.



    Bron: Allerhande

    03-10-2009 om 11:56 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjap Tjoi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Tjap Tjoi
    Voor deze groenteschotel met kip bak je 150 gram kipfilet in kleine stukjes gesneden heel even licht bruin in de olie. Dan doe je er een pakje "Poesta" groenten uit de diepvries en ½ bakje doormidden gesneden champignons bij. Strooi nu de mix voor tjap tjoi erdoor en bak het nog 5 minuten op een laag vuurtje.


    Gebakken Tahoe
    Snijd een ½ blok Tahoe in kleine blokjes en laat ze 1 uur marineren in een marinade van: 3 eetlepels ketjap, 1 theelepel sambal, 1 eetlepel olie, paprikapoeder, koenjit.
    Bak in olie eerst in ringen gesneden ui bruin, schep de ui eruit en bak dan snel de tahoe bruin en krokant, Serveer dit samen met ui.

    21-08-2009 om 14:54 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    08-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruchetta met gemarineerde buffelmozzarella, citroen & basilicum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Bruchetta met gemarineerde buffelmozzarella.

    Voorafje voor 2 personen

    Ingrediënten:
    ½ citroen
    2 el olijfolie extra vierge
    1 el verse basilicum, in reepje
    1 bol buffelmozzarella
    2 sneden zuurdesembrood
    1 teen knoflook
    extra nodig: grillpan

    Boen de citroen schoon. Rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
    Meng de citroenrasp en het sap met de olijfolie en de basilicum.
    Pluk de buffelmozzarella in repen en schep de kaas door de marinade.
    Verhit de grillpan en rooster het brood aan beide kanten.
    Halveer de knoflookteen en wrijf het brood met het snijvlak in.
    Schep de mozzarella goed door de marinade en verdeel over de bruchetta. Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
     

    08-07-2009 om 16:04 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    30-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesto maken.





    Pesto kunt u zelf maken


    Pesto is een van de beroemste Italiaanse sauzen.Het is een dikke, smeuïge saus van fijngewreven verse basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitjes, pecorino, extra vergine olijfolie en zout.
    De ingrediënten alleen al doen je het water in de mond lopen.Pesto
    wordt traditioneel als een saus bij een pasta geserveerd, maar het combineert ook uitstekend met koud vlees, gegrilde vis, soepen of salades ( met wat extra olie en een drupje citroensap). U kunt pesto kopen, maar als u aan verse basilicum kunt komen is het echt de moeite waard om uw eigen saus te maken.

    Ingrediënten:

    50 g basilicumblaadjes
    1 teen knoflook
    20 g pijnboompitjes
    grof zeezout
    50 g versgeraspte pecorino
    1 dl extra vergine olijfolie

    Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en na een paar tellen heeft u een dikke, smeuïge, geurige pesto alla Genovese klaar voor gebruik. Hij is het lekkerst als u hem meteen gebruikt, maar onder een laagje olie is hij nog zeker een paar dagen te bewaren in de koelkast.
    Ook kunt u de overgebleven pesto invriezen in bakjes voor ijsklontjes.

    Bron: Ads recepten

    30-06-2009 om 19:15 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homemade spicechips.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     


     

    Homemade spicechips

    voor 2-3 personen

    Benodigdheden:
    1 kg vastkomende aardappelen, geschild
    frituurolie
    zout

    voor de specerijenmelange:
    20 g paprikapoeder (mild)
    2 g knoflookpoeder
    2 g kerriepoeder
    2 g cayennepeper
    2 g korianderpoeder

    Voorbereiden:
    Weeg de specerijen voor de specerijenmelange af en meng ze door elkaar. Schaaf de aardappelen in zeer dunne plakjes. Was de plakjes, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    Verwarm de olie tot 160°C.

    Bereiden:
    Frituur de aardappelplakjes goudbruin en bestrooi ze daarna met de specerijen. Voeg eventueel naar eigen smaak zout toe.

    Lekker bij de borrel!

     

    20-03-2009 om 14:06 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet gevuld met pesto en parmaham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     


     

    Kipfilet gevuld met pesto en parmaham.

    Hoofdgerecht voor 2 personen

    2 kipfilets
    1 tomaat, in dunne plakken
    1 bolletje mozzarella,in dunne plakjes
    1 eetl. groene pesto
    zout en versgemalen peper
    4 plakken parmaham
    olijfolie
    1 grote ovenschaal of 2 kleine

    Voorbereiden:
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Verwijder  eventuele peesjes uit de kipfilet. Snijd de kipfilet in de lengterichting open. Leg hier om en om wat plakjes tomaat en mozzarella tussen. Smeer de kipfilet in met pesto. Strooi er zout en peper over. Omwikkel het geheel met parmaham (steek er eventueel een prikkertje in om vast te zetten). Vet de ovenschaal (-tjes) in met olijfolie en leg de kip erin.

    Bereiden:
    Zet de ovenschaal(-tjes) circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.

    Lekker met pasta en tomatensaus en een ovenschoteltje van gemengde groenten, knoflook en verse kruiden.

    Tips
    Vervang verse tomaat door reepjes gedroogde tomaat.
    Leg enkele blaadjes basilicum op de mozzarella en tomaat in de kipfilets.

     

    07-03-2009 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis over?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




     

    Vis over?

    Vis is er bederfelijk; dat geldt niet alleen voor verse vis maar ook voor gare. Heeft u vis over dan is er echter niets op tegen om deze 'even'in de koelkast te bewaren en er de volgende dag iets mee te doen. Want op basis van een restje gestoomde of gekookte vis kunt u in combinatie met wat overgeschoten, gekookte aardappelen allerlei smakelijke gerechten maken, zoals een visserspotje. Snijd de overgebleven aardappelen in plakjes en de vis in stukjes.
    Verhit boter en/of olie in een grote koekenpan en fruit hierin een fijngesnipperde ui goudbruin.
    Voeg er de aardappelen aan toe en laat ze, af en toe omscheppend, gedurende tien minuten meebakken. Schep de vis voorzichtig door de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper, sprenkel er (witte) wijnazijn over en bestrooi met groene kruiden.

    27-02-2009 om 16:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vakantie Lesbos Griekenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lesbos Griekenland:
    augustus 2006

    Vanmorgen om 03.05 uur opgehaald door de Vliegtaxi.
    Áankomst op Schiphol om 04.30 uur.
    Vertrek om 06.40 uur met de Transavia 737-800 naar Lesbos.
    De vlucht duurde 2 uur en 50 minuten.
    Wij vlogen op 11 km hoogte, veel turbulentie.
    Afstand, 2330 km naar Mitiliny op Lesbos.

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbos Diashow
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Click op foto voor een diashow                    


    Molyvos en omgeving:

            Dis
    tilleerbedrijfje in Pétra
              Geneeskrachtige bron,temp.43.6-45.5°C,
              Eftalou
              Haventje, Molyvos
              Uitzicht vanaf de burcht. 
              Kerkje op rots, Pétra
               
                   
                   
     

    20-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpje Petra Lesbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op het dorpsplein is het kantoor van de vrouwencoöperatie gevestigd.
    De oprichting van deze coöperatie leverde het dorp begin jaren '80 veel publiciteit op.

    19-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rotskerkje in Petra, Lesbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Petra is op foto's altijd herkenbaar aan de op een 35 meter hoge rots gelegen kerk Panagia Glykofilousa uit 1747.
    Petra betekent in het Grieks dan ook steen of rots.
    Het verhaal gaat dat je in het kerkje een wens mag doen. Je moet dan wel tijdens de hele steile klim van 114 treden je mond houden.

    Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Pétra.


    19-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende plaatsen op Lesbos:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Molyvos,ligt op 61 km ten noordwesten van Mytilini. Het is de populairste en schilderachtigste stad. Er is geen zandstrand in de directe omgeving.Wel heeft het een Kastro Byzanthijns fort,

    Eftalou,
    1 kilometer ten oosten van Molyvos, liggen prachtige stranden met kleine witgeslepen kiezeltjes en kristalhelder water.
    In Eftalou bevinden zich thermale baden met uitzonderlijke geneeskracht.

    Anaxos,Het gemoedelijke badplaatsje Anaxos heeft een zandstrand en ligt op ongeveer 2 kilometer van Petra.

    Plomari,is een dorp met fraaie huizen die tegen een heuvel zijn gebouwd. Plomari is bekend om zijn Ouzo. Het dorp heeft vijf distilleerderijen (Varganiannis is de bekendste).

    Skala Kalloni,op 40 km ten noordwesten van Mytilini ligt de populaire badplaats Skala Kalloni. Het dorp is vooral bekend om zijn heerlijke sardines. In de zomermaanden vindt hier het Sardinefeest plaats.

    Het versteende woud, ten westen van Ypsilou ligt de ingang van het versteende woud. Zo'n 20.000.000jaar geleden barstte de vulkaan Ordymnos uit, waarbij enorme wouden die bestonden uit  dennen, beuken, platanen, palmen en sequoia's werden bedolven onder de vulkanische as en deze versteenden. Het is een uniek gebied in Europa.Deze flora groeit nu niet meer, noch in Europese gebieden, noch rondom de Middellandse Zee. De regering heeft het de status van Nationaal Bos gegeven.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpen op KARPATHOS
    Karpathos heeft talloze lieflijke dorpjes die u kunt bezoeken.
    Dorpjes OLYMPUS en DIAFANI is werkelijk een bezoekje waard.

    OLYMPUS; is gebouwd boven op een steile berg en wordt gekenmerkt door haar kleurige huizen en een roodkoepelig kerkje. In het dorpje maakt u kennis met eeuwenoude tradities.De meisjes en vrouwen lopen hier nog in traditionele klederdracht. In de kleurige huizen wordt er soms zelf nog brood gebakken in authentieke steenovens.

    DIAFANI; is een havenplaatsje. Het dorpje is gebouwd rondom de kerk en er zijn enkele winkels en tavernen.
    Een prachtige wandeltocht naar het strand, langs steil naar zee afdalende rotsen, maar wandelt u ook door pijnboombossen en olijfboomgaarden.

    PIGADIA; is de hoofdplaats van het eiland. Volgens oude verhalen was Pigadia de thuishaven van Poseidon, de god van de zee.
    Pigadia wordt omgeven door een schitterende baai met een prachtig strand. In het centrum van Pigadia zijn smalle hellende straatjes waar u heerlijk kunt slenteren.
    Wilt u een dagje op ontdekkingstocht dan mogen de plaatsjes Mesochori, Othos en Volada niet ontbreken.

    STRANDEN EN BADPLAATSEN;
    In AMOOPI ligt een prachtig zandstrand bij het vissershaventje
    Het strand van KYRA PANAYIA is het beste met een boot te bereiken.
    APELLA; een zand en kiezelstrand wordt omgeven door hoge rotspartijen. Vlakbij staat het kerkje van Agios Loukas waarvan de wanden met Byzantijnse schilderingen zijn bedekt.
    VRONDI; heeft een kilometerslang zandstrand.
    LEFKOS; een stil en onbedorven strand. Dit door pijnbomen omzoomde strand ligt aan een prachtige baai.
    FINIKI; een vissersgehucht waar slechts 3 families wonen en waar u heerlijk vis kunt eten.


    10-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARPATHOS ( Griekenland)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KARPATHOS

    Karpathos is één van de twaalf eilanden van de Dodecanesos, gelegen tussen Rhodos en Kreta. Het eiland heeft zijn eigen karakter weten te behouden Dit komt tot uiting in Klederdrachten, volksdansen en plaatselijke dialecten.U vindt hier heerlijke, verlaten stranden, typische bergdorpjes en een unieke natuur.Prachtige strandstranden met helderblauw water. Schitterende baaien zijn Kyra Panagia of Apella met kiezelstranden.Het binnenland wordt overheerst door indrukwekkende bergtoppen met traditionele dorpen, die tegen een helling liggen.Van Noord naar Zuid loopt een grillig bergmassief waarvan de de hoogste top, de Kalilimni, 1215m is.
    Het eiland is door de eeuwen heen bezet geweest door diverse
    volken.In 42 v. Chr. behoort het tot het Romeinse rijk en 395 bij het Byzantijnse rijk. Tijdens de Middeleeuwen valt Karpathos in handen van de Genuanen en de Venetianen. Van 1538-1770 heersen de Turken op Karpathos, daarna van 1770-1774 is er een Russische interventie, maar de Russen nemen de macht toch weer over tot 1821. Van 1821-1829  vindt de Griekse vrijheidsoorlog plaats, zonder succes, de Turken nemen toch weer de macht over tot 1912.
    Van 1912-1943 heersen de Italianen op Karpathos en begin 1944 wordt Karpathos bezet door de Duitsers. Britse troepen bevrijden uiteindelijk Karpathos en  pas in 1948 wordt Karpathos na meer dan 600 jaren van vreemde overheersers weer met Griekenland verenigd.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leonb
    blog.seniorennet.be/leonb
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    psplessen
    blog.seniorennet.be/pspless
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    leliestraat
    blog.seniorennet.be/leliest
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tjenneke
    blog.seniorennet.be/tjennek
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!