Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    20-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Homemade spicechips.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     


     

    Homemade spicechips

    voor 2-3 personen

    Benodigdheden:
    1 kg vastkomende aardappelen, geschild
    frituurolie
    zout

    voor de specerijenmelange:
    20 g paprikapoeder (mild)
    2 g knoflookpoeder
    2 g kerriepoeder
    2 g cayennepeper
    2 g korianderpoeder

    Voorbereiden:
    Weeg de specerijen voor de specerijenmelange af en meng ze door elkaar. Schaaf de aardappelen in zeer dunne plakjes. Was de plakjes, laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
    Verwarm de olie tot 160°C.

    Bereiden:
    Frituur de aardappelplakjes goudbruin en bestrooi ze daarna met de specerijen. Voeg eventueel naar eigen smaak zout toe.

    Lekker bij de borrel!

     

    20-03-2009 om 14:06 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilet gevuld met pesto en parmaham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     


     

    Kipfilet gevuld met pesto en parmaham.

    Hoofdgerecht voor 2 personen

    2 kipfilets
    1 tomaat, in dunne plakken
    1 bolletje mozzarella,in dunne plakjes
    1 eetl. groene pesto
    zout en versgemalen peper
    4 plakken parmaham
    olijfolie
    1 grote ovenschaal of 2 kleine

    Voorbereiden:
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Verwijder  eventuele peesjes uit de kipfilet. Snijd de kipfilet in de lengterichting open. Leg hier om en om wat plakjes tomaat en mozzarella tussen. Smeer de kipfilet in met pesto. Strooi er zout en peper over. Omwikkel het geheel met parmaham (steek er eventueel een prikkertje in om vast te zetten). Vet de ovenschaal (-tjes) in met olijfolie en leg de kip erin.

    Bereiden:
    Zet de ovenschaal(-tjes) circa 25 minuten in het midden van de oven tot de kip gaar is.

    Lekker met pasta en tomatensaus en een ovenschoteltje van gemengde groenten, knoflook en verse kruiden.

    Tips
    Vervang verse tomaat door reepjes gedroogde tomaat.
    Leg enkele blaadjes basilicum op de mozzarella en tomaat in de kipfilets.

     

    07-03-2009 om 16:02 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    27-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis over?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




     

    Vis over?

    Vis is er bederfelijk; dat geldt niet alleen voor verse vis maar ook voor gare. Heeft u vis over dan is er echter niets op tegen om deze 'even'in de koelkast te bewaren en er de volgende dag iets mee te doen. Want op basis van een restje gestoomde of gekookte vis kunt u in combinatie met wat overgeschoten, gekookte aardappelen allerlei smakelijke gerechten maken, zoals een visserspotje. Snijd de overgebleven aardappelen in plakjes en de vis in stukjes.
    Verhit boter en/of olie in een grote koekenpan en fruit hierin een fijngesnipperde ui goudbruin.
    Voeg er de aardappelen aan toe en laat ze, af en toe omscheppend, gedurende tien minuten meebakken. Schep de vis voorzichtig door de aardappelen. Breng op smaak met zout en peper, sprenkel er (witte) wijnazijn over en bestrooi met groene kruiden.

    27-02-2009 om 16:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vakantie Lesbos Griekenland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lesbos Griekenland:
    augustus 2006

    Vanmorgen om 03.05 uur opgehaald door de Vliegtaxi.
    Áankomst op Schiphol om 04.30 uur.
    Vertrek om 06.40 uur met de Transavia 737-800 naar Lesbos.
    De vlucht duurde 2 uur en 50 minuten.
    Wij vlogen op 11 km hoogte, veel turbulentie.
    Afstand, 2330 km naar Mitiliny op Lesbos.

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lesbos Diashow
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Click op foto voor een diashow                    


    Molyvos en omgeving:

            Dis
    tilleerbedrijfje in Pétra
              Geneeskrachtige bron,temp.43.6-45.5°C,
              Eftalou
              Haventje, Molyvos
              Uitzicht vanaf de burcht. 
              Kerkje op rots, Pétra
               
                   
                   
     

    20-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpje Petra Lesbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Op het dorpsplein is het kantoor van de vrouwencoöperatie gevestigd.
    De oprichting van deze coöperatie leverde het dorp begin jaren '80 veel publiciteit op.

    19-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Rotskerkje in Petra, Lesbos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Petra is op foto's altijd herkenbaar aan de op een 35 meter hoge rots gelegen kerk Panagia Glykofilousa uit 1747.
    Petra betekent in het Grieks dan ook steen of rots.
    Het verhaal gaat dat je in het kerkje een wens mag doen. Je moet dan wel tijdens de hele steile klim van 114 treden je mond houden.

    Boven aangekomen heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Pétra.


    19-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekende plaatsen op Lesbos:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Molyvos,ligt op 61 km ten noordwesten van Mytilini. Het is de populairste en schilderachtigste stad. Er is geen zandstrand in de directe omgeving.Wel heeft het een Kastro Byzanthijns fort,

    Eftalou,
    1 kilometer ten oosten van Molyvos, liggen prachtige stranden met kleine witgeslepen kiezeltjes en kristalhelder water.
    In Eftalou bevinden zich thermale baden met uitzonderlijke geneeskracht.

    Anaxos,Het gemoedelijke badplaatsje Anaxos heeft een zandstrand en ligt op ongeveer 2 kilometer van Petra.

    Plomari,is een dorp met fraaie huizen die tegen een heuvel zijn gebouwd. Plomari is bekend om zijn Ouzo. Het dorp heeft vijf distilleerderijen (Varganiannis is de bekendste).

    Skala Kalloni,op 40 km ten noordwesten van Mytilini ligt de populaire badplaats Skala Kalloni. Het dorp is vooral bekend om zijn heerlijke sardines. In de zomermaanden vindt hier het Sardinefeest plaats.

    Het versteende woud, ten westen van Ypsilou ligt de ingang van het versteende woud. Zo'n 20.000.000jaar geleden barstte de vulkaan Ordymnos uit, waarbij enorme wouden die bestonden uit  dennen, beuken, platanen, palmen en sequoia's werden bedolven onder de vulkanische as en deze versteenden. Het is een uniek gebied in Europa.Deze flora groeit nu niet meer, noch in Europese gebieden, noch rondom de Middellandse Zee. De regering heeft het de status van Nationaal Bos gegeven.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpen op KARPATHOS
    Karpathos heeft talloze lieflijke dorpjes die u kunt bezoeken.
    Dorpjes OLYMPUS en DIAFANI is werkelijk een bezoekje waard.

    OLYMPUS; is gebouwd boven op een steile berg en wordt gekenmerkt door haar kleurige huizen en een roodkoepelig kerkje. In het dorpje maakt u kennis met eeuwenoude tradities.De meisjes en vrouwen lopen hier nog in traditionele klederdracht. In de kleurige huizen wordt er soms zelf nog brood gebakken in authentieke steenovens.

    DIAFANI; is een havenplaatsje. Het dorpje is gebouwd rondom de kerk en er zijn enkele winkels en tavernen.
    Een prachtige wandeltocht naar het strand, langs steil naar zee afdalende rotsen, maar wandelt u ook door pijnboombossen en olijfboomgaarden.

    PIGADIA; is de hoofdplaats van het eiland. Volgens oude verhalen was Pigadia de thuishaven van Poseidon, de god van de zee.
    Pigadia wordt omgeven door een schitterende baai met een prachtig strand. In het centrum van Pigadia zijn smalle hellende straatjes waar u heerlijk kunt slenteren.
    Wilt u een dagje op ontdekkingstocht dan mogen de plaatsjes Mesochori, Othos en Volada niet ontbreken.

    STRANDEN EN BADPLAATSEN;
    In AMOOPI ligt een prachtig zandstrand bij het vissershaventje
    Het strand van KYRA PANAYIA is het beste met een boot te bereiken.
    APELLA; een zand en kiezelstrand wordt omgeven door hoge rotspartijen. Vlakbij staat het kerkje van Agios Loukas waarvan de wanden met Byzantijnse schilderingen zijn bedekt.
    VRONDI; heeft een kilometerslang zandstrand.
    LEFKOS; een stil en onbedorven strand. Dit door pijnbomen omzoomde strand ligt aan een prachtige baai.
    FINIKI; een vissersgehucht waar slechts 3 families wonen en waar u heerlijk vis kunt eten.


    10-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KARPATHOS ( Griekenland)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    KARPATHOS

    Karpathos is één van de twaalf eilanden van de Dodecanesos, gelegen tussen Rhodos en Kreta. Het eiland heeft zijn eigen karakter weten te behouden Dit komt tot uiting in Klederdrachten, volksdansen en plaatselijke dialecten.U vindt hier heerlijke, verlaten stranden, typische bergdorpjes en een unieke natuur.Prachtige strandstranden met helderblauw water. Schitterende baaien zijn Kyra Panagia of Apella met kiezelstranden.Het binnenland wordt overheerst door indrukwekkende bergtoppen met traditionele dorpen, die tegen een helling liggen.Van Noord naar Zuid loopt een grillig bergmassief waarvan de de hoogste top, de Kalilimni, 1215m is.
    Het eiland is door de eeuwen heen bezet geweest door diverse
    volken.In 42 v. Chr. behoort het tot het Romeinse rijk en 395 bij het Byzantijnse rijk. Tijdens de Middeleeuwen valt Karpathos in handen van de Genuanen en de Venetianen. Van 1538-1770 heersen de Turken op Karpathos, daarna van 1770-1774 is er een Russische interventie, maar de Russen nemen de macht toch weer over tot 1821. Van 1821-1829  vindt de Griekse vrijheidsoorlog plaats, zonder succes, de Turken nemen toch weer de macht over tot 1912.
    Van 1912-1943 heersen de Italianen op Karpathos en begin 1944 wordt Karpathos bezet door de Duitsers. Britse troepen bevrijden uiteindelijk Karpathos en  pas in 1948 wordt Karpathos na meer dan 600 jaren van vreemde overheersers weer met Griekenland verenigd.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kefalonia (Griekenland)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     


     

    Kefalonia

    Het grootste eiland in de Ionische Zee is polulair vanwege zijn azuurblauwe baaien, kilometers lange stranden en zijn charmante vissersplaatsjes.

    Toeristische hoogtepunten:
    Het ondergrootse meer van Melissana één van de meest indrukwekkende toeristische trekpleisters van Kefalonia.
    Het meer ligt drie kilometer ten noorden van Sami, in de richting van Agia Efimia.

    Fiskardo in het uiterste noorden is het duurste, maar volgens velen ook het fraaiste dorp van de hele Ionische Golf. Het heeft iets weg van Saint Tropez omstreeks 1920.

    Het prachtige havenstadje Assos ligt aan een klein baaitje in een rotsachtig landschap. De haven met zijn vissershuisjes heeft zonder meer allure.Het fort ertegenover stamt uit de 16de eeuw en diende om het volk te beschermen tegen zeerovers.
    Het wordt momenteel gerestaureerd. Assos ligt 30 km ten noorden van Argostoli.

    De burcht van Agios Georgios: dit enorme verdedigingswerk ter hoogte van Peratata heeft drie bastions en was tot 1757 de hoofdstad van het eiland.
    De burcht biedt een weids uitzicht dat reikt tot het eiland Zakinthos.

    In de omgeving van Poros staat het Atrios klooster, het oudste klooster van het eiland (13e eeuw).
    Het bouwwerk torent 535 meter boven de zeespiegel uit en vormt dan ook een fantastisch uitkijkpunt.
    De tocht ernaartoe is een belevenis! De 14,5 kilometer lange weg bestaat hoofdzakelijk uit keien en kuilen.

    Bij de archeologische vindplaats van Krani zie je resten van de 'cyclopische muren'. Deze bestaan uit enorme steenblokken uit de zevende eeuw. Ze danken hun naam aan het feit dat de stenen zulke enorme cyclopen (eenogige reuzen uit de Griekse mythologie) zulke muren hebben kunnen bouwen.

    In de zomer kun je in het fraaie plaatsje Poros aan de zuidoostkust concerten en kunsttentoonstellingen bezoeken.

    Aan de rechterkant van de weg van Argostoli naar Domata staat één van de oudeste olijfbomen van het eiland. De stam is zo dik dat 10 personen nodig zijn om hem te omarmen.

    Vele eilandbewoners spreken Engels.

    Klimaat:
    Kefalonia heeft een heerlijk klimaat.
    De zomers zijn voor Griekse begrippen relatief koel
    .


    Bron: ged. Kampioen.

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstgroet
    .

    24-12-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etiquette aan tafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Etiquette aan tafel:


    Als er een heleboel bestek op tafel ligt,hoe is dan de volgorde?
    Je werkt van buiten naar binnen.

    Waar staat het bordje voor het brood?
    Links naast het bord

    Waar plaats je het wijnglas voor het hoofdgerecht?
    Boven de punt van het grootste mes

    Waar ligt de lepel als soep het eerste gerecht is?
    Uiterst rechts van het bord

    Hoe leg je je bestek neer als je klaar bent met eten?
    Vork en mes naast elkaar rechts op het bord

    Op welke temperatuur serveer je Champagne?
    Tussen 8 en 10° C

    Welke Champagne kun je de hele dag schenken?
    Brut.

    Uit welk glas drink je Champagne?
    Flute

    Hoe maak je een fles Champagne open?
    Je laat de kurk zo zacht mogelijk ploppen.

    Van welke kant worden drankjes ingeschonken?
    Van rechts.

    In welke volgorde bedien je (uitgezonderd groot gezelschap)
    Eerst de vrouwen van oud naar jong, vervolgens mannen van oud naar jong

    Hoe houd je een wijnglas vast?
    Bij de steel

    Je krijgt een fles wijn cadeau voorafgaand aan een etentje. Wat doe je?
    Je bewaart hem om hem later op te drinken.

    Hoe eet je je laatste restje soep?
    Door de voorkant van je bord iets op te tillen en de soep van je af op te lepelen.

    Tijdens het eten ligt het servet op je schoot. Waar als je met eten
    klaar bent?
    Links naast je bord.


                                    ==============


    Bron: woonkrant Telegraaf





    19-11-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse ontbijtpannenkoeken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Amerikaanse ontbijtpannenkoeken.

    Benodigdheden:
    225 g bloem
    1 el bakpoeder
    snufje zout
    2 grote eieren, losgeklopt
    30 g boter, gesmolten en afgekoeld
    3 dl melk
    bakboter

    Bereiding:
    Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of gebruik een mixer. Laat het beslag zo'n twintig minuten staan.
    Giet het beslag in een koekenpan en draai de pannenkoek om zodra de bovenkant begint te blazen en er belletjes ontstaan. Na een minuutje is ook de andere kant klaar.
    Deze pannenkoeken worden origineel met ahornsiroop gegeten, maar gewone stroop of suiker mag natuurlijk ook.

    Tip
    Voor de lekkerste pancakes:
    strooi bosbessen op de ongebakken kant direct nadat u het beslag in de pan hebt gegoten.

    07-11-2008 om 15:28 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling aan mijn blogvrienden
    In verband met het overlijden van mijn moeder, neem ik even een  time-out om aan mijn blog te werken.

    Hartelijk bedankt voor alle bezoekjes aan mijn blog!

    Groetjes van Cates.

    30-08-2008 om 11:23 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Bami
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Snelle Bami
    Vegetarisch hoofdgerecht - 4 personen

    Benodigdheden
    400 g mienestjes
    4 el zonnebloemolie
    1 teen knoflook, fijngesneden
    1 cm gember, geraspt
    3 el sojasaus
    500 g nasi-bamigroenten
    4 eieren
    50 g zoute inda's
    1 potje atjar tjampoer (350g, Conimex)
    sambal
    aluminiumfolie

    Bereiding
    Kook de miesnestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 el sojasaus en de bamigroenten toe. Roerbak de groenten 4-6 min. tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus
    Houd de mie warm onder de folie.
    Verhit 1 el olie in een antiaanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak de 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur.
    Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak.
    Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.

    27-06-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische vliegtuigen







    Liefhebbers van Russische vliegtuigen kunnen hier op hun gemak alle details van MIG's en Mill's bestuderen.
    Verder een keur aan westerse en civiele vliegtuigen.

    24-05-2008 om 17:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgerecht voor 4 personen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Ontbijtgerecht:

    100 g havermout
    50 g pannenkoekenmix
    ½ theelepel kaneelpoeder
    2 scharreleieren
    2 dl melk
    4 el rozijnen
    4 th olie of boter
    300g halfvolle fruitkwark.

    Bereiding:
    Doe de havermout, de pannenkoekenmix en het kaneelpoeder in een kom en breek de eieren erboven. Voeg melk al kloppend met een mixer of garde toe tot een dik beslag ontstaat. Schep de rozijnen erdoor. Verhit 1 theelepel olie of boter in een koekenpan en schep met voldoende tussenruimte 3 eetlepels beslag in de pan. Bak de haverkoekjes aan beide kanten goudbruin. Bak de overige koekjes op dezelfde manier. Leg per persoon 3 haverkoekjes op een bord en schep er een lepel fruitkwark bij. Serveer direct.

    07-03-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met appel-frambozencompote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     


    Yoghurt met appel-frambozencompote
    voor 4 personen

     

    300 g frambozen (diepvries)
    4 el vloeibare honing
    400 ml Griekse yoghurt
    4 el krokante muesli
    2 appels, in blokjes

    Breng de appelblokjes in 4 eetlepels aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes doorkoken, roer de bevroren frambozen erdoor en draai het vuur uit. Schep de honing erdoor.Laat het mengsel afkoelen.
    Schep de yoghurt en de frambozen-appel-compote om en om in hoge glazen. Bestrooi de yoghurt tot slot met krokante muesli.

     

    01-03-2008 om 17:11 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Wijnen:

    Chablis:
    Een wijn met een rijke smaak.
    Chablis heeft een aangenaam aroma van bloemen en fruit.
    De smaak is subtiel, met een mooie afdronk.
    Serveer deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
    Heerlijk bij oesters of gegrilde vis.


    Eiswein Rheinhessen:
    Voor het maken van ijswijn zijn bevroren druiven nodig, en dan ook echt op natuurlijke wijze aan de wijnrank bevroren druiven. Die bij voorkeur laatrijpende druiven moeten in topconditie zijn, dus een goede zomer en herfst doorgemaakt hebben.
    Riesling is favoriet voor Eiswein. Deze wijn is krachtige en weelderig, met fruitaroma's van perzik en citrusfruit en met een fraaie balans van verfijnd zoet en mooie rijpe zuren.
    Serveer bij blauwschimmelkazen en nagerechten.


    Moscato Fiorelli:
    Zeer lichte wijn met een duidelijk kruidige muskaat-impressie.
    Verder geurt en smaakt de wijn naar bloemen en abrikozen.
    In de mond is de wijn bruisend en zoet, maar ook fris.

    26-02-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ekenit3
    blog.seniorennet.be/ekenit3
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cris
    blog.seniorennet.be/cris
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    berenjoske
    blog.seniorennet.be/berenjo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chamanouke
    blog.seniorennet.be/chamano
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!