Snelle Bami Vegetarisch hoofdgerecht - 4 personen
Benodigdheden 400 g mienestjes 4 el zonnebloemolie 1 teen knoflook, fijngesneden 1 cm gember, geraspt 3 el sojasaus 500 g nasi-bamigroenten 4 eieren 50 g zoute inda's 1 potje atjar tjampoer (350g, Conimex) sambal aluminiumfolie
Bereiding Kook de miesnestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 el sojasaus en de bamigroenten toe. Roerbak de groenten 4-6 min. tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus Houd de mie warm onder de folie. Verhit 1 el olie in een antiaanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak de 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.
|