Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    24-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstgroet
    .

    24-12-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    19-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etiquette aan tafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Etiquette aan tafel:


    Als er een heleboel bestek op tafel ligt,hoe is dan de volgorde?
    Je werkt van buiten naar binnen.

    Waar staat het bordje voor het brood?
    Links naast het bord

    Waar plaats je het wijnglas voor het hoofdgerecht?
    Boven de punt van het grootste mes

    Waar ligt de lepel als soep het eerste gerecht is?
    Uiterst rechts van het bord

    Hoe leg je je bestek neer als je klaar bent met eten?
    Vork en mes naast elkaar rechts op het bord

    Op welke temperatuur serveer je Champagne?
    Tussen 8 en 10° C

    Welke Champagne kun je de hele dag schenken?
    Brut.

    Uit welk glas drink je Champagne?
    Flute

    Hoe maak je een fles Champagne open?
    Je laat de kurk zo zacht mogelijk ploppen.

    Van welke kant worden drankjes ingeschonken?
    Van rechts.

    In welke volgorde bedien je (uitgezonderd groot gezelschap)
    Eerst de vrouwen van oud naar jong, vervolgens mannen van oud naar jong

    Hoe houd je een wijnglas vast?
    Bij de steel

    Je krijgt een fles wijn cadeau voorafgaand aan een etentje. Wat doe je?
    Je bewaart hem om hem later op te drinken.

    Hoe eet je je laatste restje soep?
    Door de voorkant van je bord iets op te tillen en de soep van je af op te lepelen.

    Tijdens het eten ligt het servet op je schoot. Waar als je met eten
    klaar bent?
    Links naast je bord.


                                    ==============


    Bron: woonkrant Telegraaf





    19-11-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse ontbijtpannenkoeken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Amerikaanse ontbijtpannenkoeken.

    Benodigdheden:
    225 g bloem
    1 el bakpoeder
    snufje zout
    2 grote eieren, losgeklopt
    30 g boter, gesmolten en afgekoeld
    3 dl melk
    bakboter

    Bereiding:
    Meng alle ingrediënten door elkaar in een blender of gebruik een mixer. Laat het beslag zo'n twintig minuten staan.
    Giet het beslag in een koekenpan en draai de pannenkoek om zodra de bovenkant begint te blazen en er belletjes ontstaan. Na een minuutje is ook de andere kant klaar.
    Deze pannenkoeken worden origineel met ahornsiroop gegeten, maar gewone stroop of suiker mag natuurlijk ook.

    Tip
    Voor de lekkerste pancakes:
    strooi bosbessen op de ongebakken kant direct nadat u het beslag in de pan hebt gegoten.

    07-11-2008 om 15:28 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    30-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mededeling aan mijn blogvrienden
    In verband met het overlijden van mijn moeder, neem ik even een  time-out om aan mijn blog te werken.

    Hartelijk bedankt voor alle bezoekjes aan mijn blog!

    Groetjes van Cates.

    30-08-2008 om 11:23 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelle Bami
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Snelle Bami
    Vegetarisch hoofdgerecht - 4 personen

    Benodigdheden
    400 g mienestjes
    4 el zonnebloemolie
    1 teen knoflook, fijngesneden
    1 cm gember, geraspt
    3 el sojasaus
    500 g nasi-bamigroenten
    4 eieren
    50 g zoute inda's
    1 potje atjar tjampoer (350g, Conimex)
    sambal
    aluminiumfolie

    Bereiding
    Kook de miesnestjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit 3 el olie in een wok of hapjespan, laat hierin de knoflook en de gember licht kleuren, voeg 3 el sojasaus en de bamigroenten toe. Roerbak de groenten 4-6 min. tot ze slinken. Schep de bami door de groenten. Breng de bami eventueel verder op smaak met sojasaus
    Houd de mie warm onder de folie.
    Verhit 1 el olie in een antiaanbakpan, breek de eieren er naast elkaar boven en bak de 4 spiegeleieren tegelijk op hoog vuur.
    Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak.
    Serveer de porties bami met een gebakken ei, bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer en sambal naar smaak bij.

    27-06-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russische vliegtuigen







    Liefhebbers van Russische vliegtuigen kunnen hier op hun gemak alle details van MIG's en Mill's bestuderen.
    Verder een keur aan westerse en civiele vliegtuigen.

    24-05-2008 om 17:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontbijtgerecht voor 4 personen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Ontbijtgerecht:

    100 g havermout
    50 g pannenkoekenmix
    ½ theelepel kaneelpoeder
    2 scharreleieren
    2 dl melk
    4 el rozijnen
    4 th olie of boter
    300g halfvolle fruitkwark.

    Bereiding:
    Doe de havermout, de pannenkoekenmix en het kaneelpoeder in een kom en breek de eieren erboven. Voeg melk al kloppend met een mixer of garde toe tot een dik beslag ontstaat. Schep de rozijnen erdoor. Verhit 1 theelepel olie of boter in een koekenpan en schep met voldoende tussenruimte 3 eetlepels beslag in de pan. Bak de haverkoekjes aan beide kanten goudbruin. Bak de overige koekjes op dezelfde manier. Leg per persoon 3 haverkoekjes op een bord en schep er een lepel fruitkwark bij. Serveer direct.

    07-03-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt met appel-frambozencompote
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


     


    Yoghurt met appel-frambozencompote
    voor 4 personen

     

    300 g frambozen (diepvries)
    4 el vloeibare honing
    400 ml Griekse yoghurt
    4 el krokante muesli
    2 appels, in blokjes

    Breng de appelblokjes in 4 eetlepels aan de kook, laat ze 5 minuten zachtjes doorkoken, roer de bevroren frambozen erdoor en draai het vuur uit. Schep de honing erdoor.Laat het mengsel afkoelen.
    Schep de yoghurt en de frambozen-appel-compote om en om in hoge glazen. Bestrooi de yoghurt tot slot met krokante muesli.

     

    01-03-2008 om 17:11 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Wijnen:

    Chablis:
    Een wijn met een rijke smaak.
    Chablis heeft een aangenaam aroma van bloemen en fruit.
    De smaak is subtiel, met een mooie afdronk.
    Serveer deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
    Heerlijk bij oesters of gegrilde vis.


    Eiswein Rheinhessen:
    Voor het maken van ijswijn zijn bevroren druiven nodig, en dan ook echt op natuurlijke wijze aan de wijnrank bevroren druiven. Die bij voorkeur laatrijpende druiven moeten in topconditie zijn, dus een goede zomer en herfst doorgemaakt hebben.
    Riesling is favoriet voor Eiswein. Deze wijn is krachtige en weelderig, met fruitaroma's van perzik en citrusfruit en met een fraaie balans van verfijnd zoet en mooie rijpe zuren.
    Serveer bij blauwschimmelkazen en nagerechten.


    Moscato Fiorelli:
    Zeer lichte wijn met een duidelijk kruidige muskaat-impressie.
    Verder geurt en smaakt de wijn naar bloemen en abrikozen.
    In de mond is de wijn bruisend en zoet, maar ook fris.

    26-02-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor u gelezen in de Telegraaf!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Mannenbrein negeert vrouw


    De stem van een vrouw is veel te moeilijk voor de meeste mannen.Een man moet namelijk zijn hele brein aanspreken om een vrouwelijke stem te kunnen ontcijferen. Voor een mannelijke stem volstaat een hersenkwabje, hebben Britse onderzoekers ontdekt.

    De ontcijfering van een vrouwenstem is zelfs zo vermoeiend dat een man deze liever negeert. Het mannenbrein kan zich zonder problemen afsluiten voor hoge, schelle geluiden. Ze begrepen er toch al maar de helft van, dus voor hun gevoel missen ze weinig
    .

    27-01-2008 om 11:10 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    10-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Polen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Hoezo nooit naar Polen?

    Als er één land te maken heeft met roestige vooroordelen is het wel Polen. Nee Polen is niet saai en grijs, ouderwets, arm, Oostblokkerig of tobberig meer.
    Polen zit barstensvol kunstschatten die zijn opgepoetst en heeft uitgestrekte natuurgebieden waar we in Nederland alleen nog maar van kunnen dromen. Eén oud vooroordeel klopt gelukkig wel: Polen is nog steeds een supergoedkoop reisland!


    Gdansk
    Prachtige havenstad met een heus Dom Holenderski (Hollands huis) waar je pannenkoeken met spek kunt bestellen.

    Mazurische Meren
    Kronkelweggetjes door licht glooiende landschappen met honderden meren waar je kunt zeilen, fietsen en kajakken.

    Warschau
    Warschau Love or hate it. Doe mee aan de nationale hobby: jezelf
    afvragen of de stad nou mooi of lelijk is.

    Zakopane
    Aan de voet van het Tatra gebergte is dit het meest populaire wintersportoord van Polen.

    Krakau
    Met voorsprong de mooiste stad van Polen. Het zeer oude stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

    10-01-2008 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    21-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wondervruchtjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Wondervruchtjes

     

    Een pot kersen op sap komt met de feestdagen ongelofelijk goed van pas. Je maakt er heel veel gerechten lekkerder mee.

    Warme kersen over koud ijs is bijvoorbeeld om te smullen.

    Als je het sap van de kersen een beetje bindt met maizena, heb je chique kersensaus bij eend en kip. Varkenshaas met kersen is ook heerlijk. En je kunt kersen meebraden met vlees in de oven.

    Makkelijk toch?

     

    21-12-2007 om 15:36 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    12-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi ketjap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Babi ketjap
    Hoofdgerecht voor 4 peronen

    2 grote uien, fijngesneden
    4 el olie
    500 g hamlappen in stukjes
    1 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
    1 tl komijnzaad (djinten)
    1 tl gemberpoeder (djahé)
    1 teentje knoflook, geperst
    1 blikje  tomatenpuree (70g)
    3 el ketjap manis
    1 el azijn

    Fruit de ui goudbruin in de olie. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur bruin. Kruid het vlees met de ketoembar, djinten, djahé en knoflook. Roer de tomatenpuree, ketjap en azijn erdoor.
    Schenk er zoveel water bij dat het vlees onder staat en breng het geheel aan de kook. Laat het vlees 3-4 uur op laag vuur sudderen, breng het daarna op smaak met zout en peper. Lekker bij een rijsttafel van komkommer, kroepoek, sambal, seroendeng (geroosterde kokos en pinda's), gebakken uitjes, atjar (zoetzure groenten), rijst en hard gekookte eieren.

    Tip: in plaats van azijn kunt u ook citroensap gebruiken.

    12-11-2007 om 16:09 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supersnelle goulash
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Supersnelle goulash
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    1 zak pondje kriel, in de schil
    3 el olie
    300 g runderreepjes naturel
    2 grote uien, in ringen
    1 pot gegrilde paprika's (320ml), in grove repen
    4 romatomaten, in grove stukken
    1 el paprikapoeder
    2 el peterselie (zakje 30 g), fijngesneden

    Laat de krieltjes in de magnetron gaar worden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak de runderreepjes al omscheppend op hoog vuur in 2-3 minuten rondom bruin. Leg ze apart.
    Schenk 1 eetlepel olie in de pan en bak op middelhoog vuur de uienringen in 8-10 minuten goudbruin.Schep de paprika en de tomaten bij de uien en laat het groentemengsel nog 3 minuten op hoog vuur goed doorwarmen.
    Roer de runderreepjes door het groentemengsel en breng deze goulash op smaak met de paprikapoeder en peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de krieltjes. 

    06-11-2007 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Koffie drinken blijft gezond'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    'Koffie drinken blijft gezond'

    Koffiedrinkers blijven geestelijk langer jong. Cafeïne remt de achteruitgang van de hersenen. Dat blijkt uit een langdurig onderzoek onder 70-plussers.
    De bloeddruk voor vrouwen daalt juist door koffieconsumptie.
    Het bleek dat het geestelijk niveau van de koffiedrinkers minder snel achteruit ging dan dat van de anderen. Het bleef het best als de koffiedrinkers drie koppen koffie per dag dronken.

    Bloeddruk

    De onderzoekers gaan echter verder onderzoek verrichten om te kijken of het gunstig zou zijn cafeïne aan ouderen aan te bevelen om in de beste geestelijke conditie te blijven.
    In tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, heeft koffie ook geen negatieve invloed op de bloeddruk.
    Dr. Cuno Uiterwaal van het UMC Utrecht verrichte onderzoek.
    Uiterwaal constateerde dat vrouwen die meer dan zes koppen koffie per dag dronken een lagere bloeddruk hadden dan vrouwen die één tot drie koppen koffie dronken. Hoe meer koffie de vrouwen dronken, hoe lager de bloeddruk. Ieder extra kop koffie ging gepaard met een zichtbare verlaging van de bloeddruk.Merkwaardig genoeg vond dit fenomeen bij mannen niet plaats.
    De algemeen heersende gedachte dat koffie slecht voor de bloeddruk is, daarmee naar het rijk der fabelen verwezen.


    Bron ged. Telegraaf.

    01-11-2007 om 15:19 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde appeltjes uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Gevulde appeltjes uit de oven
    Nagerecht -  4 personen

    Benodigdheden:
    4 zoete appels
    6 el bosbessenjam (pot 450g)
    4 tl bruine basterdsuiker
    4 kaneelstokjes
    ½ zakje amandelschaafsel (à 45 g)
    ovenschaal, ingevet

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    verwijder met een appelboor het klokhuis van de appels. Zet de appels in de ovenschaal.
    Schep in iedere appel anderhalve eetlepel bosbessenjam en vervolgens de basterdsuiker. Steek de kaneelstokjes er als een steeltje in.
    Bestrooi de appels ruim met het amandelschaafsel.
    Bak de appels in 40 minuten gaar.
    Lekker met een schep zure room.

    Eet smakelijk!!

    19-10-2007 om 15:36 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerstand!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Goed voor je weerstand:

    Een goede conditie helpt je de koudere wintermaanden door. Beweeg regelmatig, liefst in de buitenlucht.
    De extra zuurstof die je dan binnenkrijgt, is goed voor je weerstand.
    Door voor het eten te bewegen, neemt je lichaam de voedingstoffen beter op en worden afvalstoffen juist afgevoerd.
    En zorg voor voldoende slaap. Tijdens je slaap maak je rode bloedlichaampjes aan, zodat je natuurlijke weerstand op peil blijft.

    18-10-2007 om 21:25 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    06-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde beschuitbollen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gevulde beschuitbollen
    een snel toetje

    Benodigdheden:
    8 beschuitbollen
    moes van 500 g appels
    50 g krenten
    50 g rozijnen
    suiker
    kaneel
    boter

    Snijd van de bollen het kapje af en hol ze uit.
    Roer de rozijnen en de krenten door de appelmoes en voeg suiker
    en kaneel naar smaak toe.
    Vul de bollen met dit mengsel en besmeer ze aan de buitenkant met boter. Besmeer het kapje aan de binnen-en buitenkant en leg het weer op de beschuitbol.
    Strooi wat suiker en kaneel over de bollen en bak ze een kwartiertje in een warme oven.

    06-09-2007 om 21:46 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardbeienmascarpone
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Romige aardbeienmascarpone:

    250 g mascarpone
    ½ tl kaneelpoeder
    ½ beker volle yoghurt aardbei á 500 ml
    4 tl 4 vruchten extra jam

    Bereiding:
    Klop de mascarpone met het kaneelpoeder los.
    Voeg al kloppend de yoghurt toe.
    Verdeel het mengsel over 4 glazen.
    Zet ze tot gebruik in de koelkast.
    Lepel vlak voor het serveren de jam erop.

    Eet smakelijk!

    31-05-2007 om 22:07 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Provencaals stoofpotje

     

    Dit recept is voor de bereiding in een gewone pan, maar het gerecht kan natuurlijk ook prima in een snelkookpan worden klaargemaakt.

     

    Hoofdgerecht voor 4-6 personen

     

    Bak 1 kg sucadelappen rondom bruin in 4el olijfolie.

    Schep het vlees uit de pan en bak 3 in partjes gesneden rode uien en 2 teentjes geperste knoflook gedurende 5-10 min. in het achtergebleven braadvet. Voeg 2 rode paprika’s en 4 ontvelde tomaten (alles in reepjes) en 2-3 takjes tijm, 15 fijn gesneden ontpitte zwarte olijven en wat zout en peper toe en bak alles nog 4-5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees met het deksel op de pan 2 - 2 ½ uur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er voor serveren 2-3 el grofgesneden basilicum of peterselie over. Serveer met pasta of rijst.

    25-05-2007 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ribbedebiereizen
    blog.seniorennet.be/ribbede
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    arthosteart
    blog.seniorennet.be/arthost
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vonneke
    blog.seniorennet.be/vonneke
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuurlijkgezond
    blog.seniorennet.be/natuurl
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!