Loempiaatjes met scherpe saus Voorgerecht voor 4 personen
1 pak filodeeg 20 g rijstmie 2 wortels, geschild 3 lente-/bosuitjes 100 g gekookte ham zonnebloemolie
Voor de saus: 100 ml zoete chilisaus 2 eetl. gehakte koriander 1 eelt. geraspte gember ½ rode peper bakpapier
Bereiden: Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel onder de koude kraan en laat goed uitlekken. Snijd de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en circa 10 cm lengte. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestrijk een deegvel met een kwastje olie en leg er een deegvel bovenop. Snijd dit door-midden en leg op elke helft een plukje mie en wat groenten en hamreepjes. Bestrijk de randen van het deeg lichtjes met olie, vouw de zijkanten naar binen en rol het deeg in de lengte strak op. Leg de loempia's met het naadje naar onder op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten goudbruin. Roer ondertussen de ingredienten voor de saus goed door elkaar en serveer de saus bij de loempia's.