Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembolvelden in Noord-Holland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                De bloembollen staan weer in bloei!









    29-03-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feestelijke hapje voor de Paasdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    Foto: Nationalebeeldbank
    Gerookte zalmrolletjes 12 stuks

    Bestrijk 2 wraptortilla's royaal met 50 g bieslookkaas en bedek de tortilla's met 200 g plakjes gerookte zalm. Rol de tortilla's stevig op en wikkel ze in plastic folie. Bewaar de rollen in de koelkast. Snijd de rollen vlak voor gebruik in stukken van 3-4 cm. Zet de zalmrolletjes rechtop in cupcake-cups (12) en garneer met 12 sprietjes bieslook.

    10-03-2015 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool

     

     

     

    Kramer en Zoon, Zuid Scharwoude. Noord-Holland

     

    Zuurkool

     

    Zuurkool wordt gemaakt van witte kool. Deze bladeren worden fijn gesneden en gezouten. Het gaat dan in grote voorraadputten die luchtdicht worden afgesloten. De kool gaat hierdoor gisten tot zuurkool. Dit gistingsproces duurt drie tot acht weken.

    14-01-2015 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    02-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarswens 2015!

     

     

    Nieuwjaar plaatjes 

     

    "We wensen u en hen die u omringen het allerbeste voor het nieuwe jaar geluk in grote en in kleine dingen maar bovenal: gelukkig met elkaar!"

    02-01-2015 om 11:51 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clafoutis met rood fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Clafoutis met rood fruit
    Nagerecht voor 4 personen

    boter of olie om in te vetten
    600 g gemengd rijp rood fruit zoals pruimen, frambozen, kersen en bramen
    50 g bloem, gezeefd
    snuf zout
    50 g poedersuiker + eetl. extra
    1 zakje vanillesuiker
    4 eieren
    1 eidooier
    500 ml melk

    platte aardewerken ovenschaal

    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 175°C. vet de schaal in met water boter of olie. Haal pitten uit het fruit en verdeel de vruchten over de bodem van de schaal. Vermeng de bloem, zout en suikers in een kom. Klop de eieren en de eidooier met de melk los en giet dit al roerende bij het bloemmengsel tot een glad beslag. Giet dit over het fruit en schuif de vorm in de oven. Bak de clafoutis in circa 50 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen tot lauw, bestrooi eventueel met poedersuiker en serveer direct.

    22-12-2014 om 16:27 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    26-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi ketjap met gebakken rijst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Babi ketjap met gebakken rijst
    Hoofdgerecht voor 4 personen

     

    250 g rijst
    500 g hamlappen, in blokjes
    1 theel. gemberpoeder (djahé)
    6 eetl. arachide- of zonnebloemolie
    1 ui, gesnipperd
    4 teentjes knoflool, fijngehakt
    8 eetl. ketjap manis
    1 bakje boemboe voor nasi goreng
    1 theel. sambal oelek
    1 bakje gebakken uitjes

    Bereiden
    Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven. Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal. Serveer gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, spercibonen of atjar tjampoer.

     

     

     

     

    26-10-2014 om 15:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goddelijk bier?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

    Goddelijk bier?

    Mogelijk wordt met de naam verwezen naar de god Donar, symbool van vruchtbaarheid, die met zijn bokkewagen langs de hemel rijdt. Vroeger werd de gerst- of tarweoogst in elk geval gevierd met het eerste nieuw gebrouwen bier: herfstbok.

    Het bier heeft een lange traditie en nogal wat veranderingen ondergaan. Doorgaans heeft het een alcoholpercentage van 6,5 % of meer, is het goud- tot amerkleurig en moutachtig en zoet van smaak. Ben je fan? Bezoek dan  eens een bokbier-evenement in ons land.

    22-10-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips bij het bakken! ( Heel Holland bakt)!

    Tips bij het bakken:

    Hoe zorg ik ervoor dat deeg niet aan mijn werkblad blijft plakken?

    Strooi altijd een beetje bloem op uw werkblad voor u begint met kneden. Pas er alleen wel op dat u niet veel te veel bloem gebruikt, anders wordt het deeg te droog. Als u met een deegroller werkt, bestrooi deze dan ook licht met bloem. U kunt de deegroller ook enige tijd in de koelkast leggen. Hierdoor blijft het deeg er minder aan plakken.

    Het deeg rijst niet, wat kan ik doen?

    Gist zorgt ervoor dat deeg rijst, maar het moet op de juiste manier gebruikt worden. Belangrijk is dat u gist oplost in lauw water en het deeg op een tochtvrije en warme plek laat rijzen. Gist en zout moeten bovendien van elkaar gescheiden blijven. Voeg het zout dus pas later aan het deeg toe.

    Het deeg is droog en brokkelig, wat moet ik nu doen?

    Als u tijdens het kneden voelt dat het deeg niet soepel en glad is, voeg dan een klein beetje water toe, maar niet meer dan een eetlepel. Ga door met kneden. Herhaal dit tot het deeg is zoals u wilt.

    Wat is het verschil tussen meel en bloem?

    Meel is gemalen graan en bestaat onder andere uit tarwemeel, maismeel en roggemeel. Bij bloem worden de zemelen en kiemen van de (tarwe) graankorrel verwijderd voor het wordt gemalen. Bloem heeft daardoor minder vezels, vitaminen en mineralen dan meel. Het bestaat voornamelijk uit zetmeel. Bloem wordt vooral gebruikt voor wit brood, cake, koekjes en taart.

    Bron: Joyce van Breda

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen-kokoscake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Bananen-Kokoscake

    Gebak 16 personen

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de boter en suiker met een
    mixer in 5 min. romig. Voeg beetje bij beetje het ei toe en daarna het zelfrijzend bakmeel, een mespunt zout en tot slot 100 g kokos. Houd 1 el kokos achter.

    Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 minuten gaar en goudbruin. Dek de cake af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

    Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker er in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de achtergehouden kokos en laat afkoelen. Snijd in plakken .

    Ook lekker met bijvoorbeeld vanille-ijs of pecan-karamelijs.

    Je kunt deze cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

    24-08-2014 om 14:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schloss Clemenswerth, Duitsland.

    Clemens August von Wittelsbach liet dit jachtslot en kapel bouwen in de jaren 1737 tot 1747.

    24-08-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Een snel hapje klaar maken:


    Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten voor 2 personen

    3 eetl. olijfloie
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    400 g Italiaanse roerbakgroenten
    1 blik (400 g) tomatenblokjes
    200 g spaghetti
    2 blikjes tonijn, uitgelekt
    1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
    2 eetl. gehakte (blad)peterselie of bladselderij

    Bereiden

    Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroenten erdoor.
    Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor. Kook de spaghetti beetgaar. Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentensaus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijn-groentensaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.

    Tip:

    Voeg 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden aan de saus toe.
    Gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroenten 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.

    31-07-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronitaart, mediterraan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Macaronitaart
    4 - personen-15 min.+ 25 min.oventijd

    Ingredienten:

    350 g macaroni
    2 el olijfolie
    200 g gesneden champignons
    400 g Italiaanse roerbakmix
    200 g gegrilde yorkhamreepjes
    4 eieren
    100 ml kookroom
    200 g geraspte kaas pittig 45+
    ½ courgette ( in dunne plakjes)
    3 tomaten ( in dunne plakjes)
    springvorm (Ø 24 cm)
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 ºC
    Bekleed de springvorm met bakpapier, zodat de binnenkant bedekt is. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel bovenop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca 25 min. in  het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel bovenop gestold is,

     

    15-07-2014 om 15:05 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangop met citroen en gemberhoning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Hangop met citroen en gemberhoning

    Voor 4 personen

    2 l volle yoghurt
    geraspte schil en sap van ½ citroen
    1 cm geraspte gemberwortel
    100 ml vloeibare honing

    Bereiden:

    Zet een fijne zeef in een hoge pan of schaal en leg een schone (thee)doek in de zeef.
    Giet de yoghurt in de doek en dek af met een bord. Zet het geheel in de koelkast en laatde yoghurt een nacht uitlekken. Roer de citroenrasp,-sap en gember door de honing. Laat de honing gedurende de uitlektijd op smaak komen. Schep de dikke yoghurt uit de doek in kopjes of schaaltjes en serveer met de gemberhoning.

    09-07-2014 om 15:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gazpacho: zomersoep
    Voor-lunchgerecht-4 personen

    Maal in de keukenmachine 8 ontvelde en in stukken gesneden tomaten fijn met ½ komkommer, 1 in stukken gesneden zoete puntpaprika en een handvol ijsblokjes. Breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn en peper en zout. Serveer met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

    19-05-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembollenvelden staan weer in bloei!

    .Een schouwspel aan kleuren!





    22-04-2014 om 13:59 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chips cookies

     

     Bron Nestlé

     

    Chocolate chips cookies
    30 stuks

    100 g zachte boter
    100 g suiker
    100 g donkere basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    2 eetlepels melk
    200 g zelfrijzend bakmeel
    100 g pure chocolade, in kleine stukjes
    50  g pecan- of walnoten, grofgehakt

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de suiker, bruine suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een romige massa. Klop het ei en de melk erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de stukjes chocolade en de noten erdoor. Schep van de helft van het zachte deeg met een eetlepel bergjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg rondom voor zo'n 5 cm tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier nog een bakplaat vol koekjes.

     

    Eet smakelijk!

     





     

    14-03-2014 om 15:47 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roti met kip

      

    Roti met kip (Surinaams gerecht)
    4 - 6 personen

    Benodigdheden
    750 gr. kipfilet
    500 g kousenband, in stukken
    750 gr aardappelen geschild en in blokjes
    1 grote ui, in stukken
    1 rode peper, in stukjes
    olie of boter
    4 el kerrie madras
    3 tl ketoembar
    2 tl djinten
    2 tenen knoflook, fijn gehakt
    1 blokje kippenbouillon
    1 blikje santen
    Surinaamse roti, vers of voorgebakken (verkrijgbaar bij de toko)

    Bereiding
    Brad de kipfilet bruin in een pan en laat hem een half uur afgedekt stoven.
    Verhit olie in een andere (grote) pan en fruit de ui, knoflook, kruiden en pepertje.
    Voeg de kip, kouseband, de aardappels, ½ l water en het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.
    Laat alles sudderen totdat de aardappels goed gaar zijn, voeg de santen toe en laat nog vijf minuten stoven.
    Bak de roti af en serveer met de kipstofoe.


    10-03-2014 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu.

    Tiramisu



    Tiramisu
    Benodigdheden:
    5 eierdooiers
    75 g suiker
    2 bakjes mascarpone (à 250 g, zachte roomkaas)
    1 beker slagroom (125 ml)
    8 el marsala, (zoete Italiaanse wijn).
    150 ml espresso of sterke zwarte koffie
    2 pakken lange vingers (à 175 g)
    cacaopoeder om te bestrooien
    (oven) schaal (20x20 cm)
    vershoudfolie

    Bereiding:
    Klop in een kom met een garde de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel.
    Doe de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer.Spatel dit door het mascarponemengsel.
    Roer in een diep bord de marsala door de koffie. Voeg suiker naar smaak toe.
    Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de koffie en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en bestrooi met cacao.
    Doop de resterende lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze op het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van het mengsel over en bestrooi met cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

    Je kunt tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken.

    Bron: Allerhande

    26-02-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponegebak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Mascarpone gebak
    Gebak - 6 personen

    Ingredienten

    250 g boter (gesmolten om in te vetten)
    250 g fijne kristalsuiker
    4 grote eieren (losgeklopt)
    1 tl vanille-extract
    225 g zelfrijzend bakmeel
    25 g maizena
    1 tl bakpoeder

    Voor erbij
    300 g mascarpone
    50 g fijne kristelsuiker
    enkele druppels vanille-extract
    3-4 el frambozenjam
    poedersuiker (om te bestuiven)

    Verhit de oven tot 180ºC. Bekleed een springvorm van 25 cm doorsnee met bakpapier en vet hem dun in met boter.
    Klop met een garde de boter en de suiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en de vanille door. Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig doorelkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in 20-25 min. gaar, hij moet terugveren als je op de bovenkant drukt.

    Stort het gebak op een taartrooster en snijd het horizontaal in twee lagen. Klop de mascarpone met de suiker en vanille luchtig. Smeer de jam over de taartbodem uit en bedek hem met de mascarpone. Zet de bovenlaag erop, bestuif met poedersuiker en serveer.

    Bron: Antonio Carluccio

    16-02-2014 om 14:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langedijker koolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     

    "Langedijker" koolschotel
    Langedijk is een plaatsje in Noord-Holland

    4 personen, Bereidingstijd 20 minuten,

    Ingrediënten

    • 1 kg witte kool
    • 1 pond gehakt
    • 1 ui
    • 2 tomaten
    • 1 prei
    • 1 mespunt zout
    • vleugje peper
    • 2 theelepels kerrie
    • 1 teentje knoflook
    • 150 gr kaas
    • 400 gr aardappelpuree

    Bereiden

    De kool in 4 stukken snijden,stronk verwijderen.Wassen,daarna in fijne reepjes snijden.De kool ,prei en ui licht aanbakken in olie met de kerrie,knoflook,peper en zout daarbij toegevoegd.Het mag best wat pittig smaken.De vooraf aangemaakte gehakt bakt u kruimelig.De puree maakt u spuitklaar.In een vuurvaste schaal legt u,laag om laag,te beginnen met gehakt,de kool en de gehakt.De schotel maakt u af met een aardappelpuree-rand.De tomaat garneert u over het gerecht,waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.De schotel plaatst u in een voorgewarmde oven van 200 graden.Na ca.20 minuten heeft u een overheerlijke koolschotel

     

    08-02-2014 om 16:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazette
    blog.seniorennet.be/gazette
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    madyfr
    blog.seniorennet.be/madyfr
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jozef1950
    blog.seniorennet.be/jozef19
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    myvideogamecollection
    blog.seniorennet.be/myvideo
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!