Inhoud blog
  • Oma's havermoutkoekjes
  • Poire belle Helene
  • Tarte Tatin met abrikozen en vanille
  • Mediterrane auberginegratin
  • Hollandse bonenstoof met spek, prei en ui
  • Prettige feestdagen
  • Stracciatella espresso
  • Soesjes met ijs en warme chocoladesaus
  • Zalmrolletjes
  • Feestelijke hapjes.
  • Warme citroenpunch met kruiden
  • Merry Christmas 2018
  • Pot-au-feu van kip met aardappelpuree
  • Oma's jachtschotel
  • Speculaas Cheesecake
  • Zomerse hapjes en drankjes.
  • Snacktomaatjes met frisse yoghurtdip.
  • Warme wrap met mais en tonijn.
  • Moussaka
  • Mixdrankje
  • Zomerse drankjes 1
  • Zoetzuur van bloemkool
  • Witloffrittata met kaas uit de oven
  • Marokkaanse visstoof
  • Appel-jachtschotel
  • Ovenschotel Kabeljauw
  • Tarte tatin van bosvruchten
  • Kip uit het pannetje met spekjes, paprika en ananas
  • Zuurkool met gebakken appel
  • Shake that glass!
    Gastenboek
  • fijn je terug te ontmoeten...
  • Even op bezoek met een warme groet
  • Nu de drukte wat achter de rug is, kom ik U een fijne zondag en een mooie nieuwe week toewensen.
  • Fijne Kerstdagen
  • Aan alle Mama's en Oma's een Fijne Moederdag.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    REIZEN EN GERECHTEN


    29-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips bij het bakken! ( Heel Holland bakt)!

    Tips bij het bakken:

    Hoe zorg ik ervoor dat deeg niet aan mijn werkblad blijft plakken?

    Strooi altijd een beetje bloem op uw werkblad voor u begint met kneden. Pas er alleen wel op dat u niet veel te veel bloem gebruikt, anders wordt het deeg te droog. Als u met een deegroller werkt, bestrooi deze dan ook licht met bloem. U kunt de deegroller ook enige tijd in de koelkast leggen. Hierdoor blijft het deeg er minder aan plakken.

    Het deeg rijst niet, wat kan ik doen?

    Gist zorgt ervoor dat deeg rijst, maar het moet op de juiste manier gebruikt worden. Belangrijk is dat u gist oplost in lauw water en het deeg op een tochtvrije en warme plek laat rijzen. Gist en zout moeten bovendien van elkaar gescheiden blijven. Voeg het zout dus pas later aan het deeg toe.

    Het deeg is droog en brokkelig, wat moet ik nu doen?

    Als u tijdens het kneden voelt dat het deeg niet soepel en glad is, voeg dan een klein beetje water toe, maar niet meer dan een eetlepel. Ga door met kneden. Herhaal dit tot het deeg is zoals u wilt.

    Wat is het verschil tussen meel en bloem?

    Meel is gemalen graan en bestaat onder andere uit tarwemeel, maismeel en roggemeel. Bij bloem worden de zemelen en kiemen van de (tarwe) graankorrel verwijderd voor het wordt gemalen. Bloem heeft daardoor minder vezels, vitaminen en mineralen dan meel. Het bestaat voornamelijk uit zetmeel. Bloem wordt vooral gebruikt voor wit brood, cake, koekjes en taart.

    Bron: Joyce van Breda

    29-09-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananen-kokoscake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Bananen-Kokoscake

    Gebak 16 personen

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de boter en suiker met een
    mixer in 5 min. romig. Voeg beetje bij beetje het ei toe en daarna het zelfrijzend bakmeel, een mespunt zout en tot slot 100 g kokos. Houd 1 el kokos achter.

    Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag. Bestuif de cakevorm met het meel. Schud overtollig meel uit de vorm. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 minuten gaar en goudbruin. Dek de cake af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.

    Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker er in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen. Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster. Bestrooi met de achtergehouden kokos en laat afkoelen. Snijd in plakken .

    Ook lekker met bijvoorbeeld vanille-ijs of pecan-karamelijs.

    Je kunt deze cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

    24-08-2014 om 14:42 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schloss Clemenswerth, Duitsland.

    Clemens August von Wittelsbach liet dit jachtslot en kapel bouwen in de jaren 1737 tot 1747.

    24-08-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Een snel hapje klaar maken:


    Spaghetti met tonijn en roerbakgroenten voor 2 personen

    3 eetl. olijfloie
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    400 g Italiaanse roerbakgroenten
    1 blik (400 g) tomatenblokjes
    200 g spaghetti
    2 blikjes tonijn, uitgelekt
    1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
    2 eetl. gehakte (blad)peterselie of bladselderij

    Bereiden

    Verhit de olijfolie in een wok. Fruit hierin de knoflook en schep de roerbakgroenten erdoor.
    Roerbak circa 5 minuten en meng de tomatenblokjes met sap erdoor. Kook de spaghetti beetgaar. Schep de tonijn en Italiaanse kruiden door de groentensaus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijn-groentensaus met de spaghetti en bestrooi met de peterselie.

    Tip:

    Voeg 2 eetlepels kappertjes of 2 eetlepels olijven, in plakjes gesneden aan de saus toe.
    Gebruik in plaats van Italiaanse roerbakgroenten 1 in plakjes gesneden courgette, 1 in reepjes of plakjes gesneden winterwortel en 1 in ringen gesneden rode ui.

    31-07-2014 om 00:00 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Macaronitaart, mediterraan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

    Macaronitaart
    4 - personen-15 min.+ 25 min.oventijd

    Ingredienten:

    350 g macaroni
    2 el olijfolie
    200 g gesneden champignons
    400 g Italiaanse roerbakmix
    200 g gegrilde yorkhamreepjes
    4 eieren
    100 ml kookroom
    200 g geraspte kaas pittig 45+
    ½ courgette ( in dunne plakjes)
    3 tomaten ( in dunne plakjes)
    springvorm (Ø 24 cm)
    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 ºC
    Bekleed de springvorm met bakpapier, zodat de binnenkant bedekt is. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix en champignons 3 min. Voeg de ham toe en roerbak nog 1 min. Neem de wok van het vuur en schep de macaroni erdoor. Klop de eieren los met de room en kaas. Schep door het macaronimengsel.Schep het mengsel in de springvorm en druk een beetje aan. Leg de courgette en tomaat dakpansgewijs in een cirkel bovenop en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak de taart ca 25 min. in  het midden van de oven. De taart is gaar als het eimengsel bovenop gestold is,

     

    15-07-2014 om 15:05 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hangop met citroen en gemberhoning
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Hangop met citroen en gemberhoning

    Voor 4 personen

    2 l volle yoghurt
    geraspte schil en sap van ½ citroen
    1 cm geraspte gemberwortel
    100 ml vloeibare honing

    Bereiden:

    Zet een fijne zeef in een hoge pan of schaal en leg een schone (thee)doek in de zeef.
    Giet de yoghurt in de doek en dek af met een bord. Zet het geheel in de koelkast en laatde yoghurt een nacht uitlekken. Roer de citroenrasp,-sap en gember door de honing. Laat de honing gedurende de uitlektijd op smaak komen. Schep de dikke yoghurt uit de doek in kopjes of schaaltjes en serveer met de gemberhoning.

    09-07-2014 om 15:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gazpacho: zomersoep
    Voor-lunchgerecht-4 personen

    Maal in de keukenmachine 8 ontvelde en in stukken gesneden tomaten fijn met ½ komkommer, 1 in stukken gesneden zoete puntpaprika en een handvol ijsblokjes. Breng op smaak met olijfolie, rodewijnazijn en peper en zout. Serveer met kleingesneden bosui, tomaat, komkommer en een beetje olijfolie.

    19-05-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    22-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloembollenvelden staan weer in bloei!

    .Een schouwspel aan kleuren!





    22-04-2014 om 13:59 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolate chips cookies

     

     Bron Nestlé

     

    Chocolate chips cookies
    30 stuks

    100 g zachte boter
    100 g suiker
    100 g donkere basterdsuiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    2 eetlepels melk
    200 g zelfrijzend bakmeel
    100 g pure chocolade, in kleine stukjes
    50  g pecan- of walnoten, grofgehakt

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de suiker, bruine suiker en vanillesuiker met de handmixer tot een romige massa. Klop het ei en de melk erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout, de stukjes chocolade en de noten erdoor. Schep van de helft van het zachte deeg met een eetlepel bergjes op een met bakpapier bekleden bakplaat. Zorg rondom voor zo'n 5 cm tussenruimte. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen. Bak de rest van het deeg op dezelfde manier nog een bakplaat vol koekjes.

     

    Eet smakelijk!

     





     

    14-03-2014 om 15:47 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roti met kip

      

    Roti met kip (Surinaams gerecht)
    4 - 6 personen

    Benodigdheden
    750 gr. kipfilet
    500 g kousenband, in stukken
    750 gr aardappelen geschild en in blokjes
    1 grote ui, in stukken
    1 rode peper, in stukjes
    olie of boter
    4 el kerrie madras
    3 tl ketoembar
    2 tl djinten
    2 tenen knoflook, fijn gehakt
    1 blokje kippenbouillon
    1 blikje santen
    Surinaamse roti, vers of voorgebakken (verkrijgbaar bij de toko)

    Bereiding
    Brad de kipfilet bruin in een pan en laat hem een half uur afgedekt stoven.
    Verhit olie in een andere (grote) pan en fruit de ui, knoflook, kruiden en pepertje.
    Voeg de kip, kouseband, de aardappels, ½ l water en het bouillonblokje toe en breng alles aan de kook.
    Laat alles sudderen totdat de aardappels goed gaar zijn, voeg de santen toe en laat nog vijf minuten stoven.
    Bak de roti af en serveer met de kipstofoe.


    10-03-2014 om 16:21 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    26-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tiramisu.

    Tiramisu



    Tiramisu
    Benodigdheden:
    5 eierdooiers
    75 g suiker
    2 bakjes mascarpone (à 250 g, zachte roomkaas)
    1 beker slagroom (125 ml)
    8 el marsala, (zoete Italiaanse wijn).
    150 ml espresso of sterke zwarte koffie
    2 pakken lange vingers (à 175 g)
    cacaopoeder om te bestrooien
    (oven) schaal (20x20 cm)
    vershoudfolie

    Bereiding:
    Klop in een kom met een garde de eidooiers met 50 g suiker tot een luchtige crème. Roer de mascarpone los met een vork en meng dit met het eidooiermengsel.
    Doe de slagroom met de rest van de suiker in een andere kom en klop het mengsel stijf met een mixer.Spatel dit door het mascarponemengsel.
    Roer in een diep bord de marsala door de koffie. Voeg suiker naar smaak toe.
    Doop de helft van de lange vingers één voor één kort in de koffie en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en bestrooi met cacao.
    Doop de resterende lange vingers één voor één kort in de koffie en leg ze op het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van het mengsel over en bestrooi met cacao. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat de tiramisu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

    Je kunt tiramisu maximaal 1 dag van tevoren maken.

    Bron: Allerhande

    26-02-2014 om 16:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    16-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponegebak
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

    Mascarpone gebak
    Gebak - 6 personen

    Ingredienten

    250 g boter (gesmolten om in te vetten)
    250 g fijne kristalsuiker
    4 grote eieren (losgeklopt)
    1 tl vanille-extract
    225 g zelfrijzend bakmeel
    25 g maizena
    1 tl bakpoeder

    Voor erbij
    300 g mascarpone
    50 g fijne kristelsuiker
    enkele druppels vanille-extract
    3-4 el frambozenjam
    poedersuiker (om te bestuiven)

    Verhit de oven tot 180ºC. Bekleed een springvorm van 25 cm doorsnee met bakpapier en vet hem dun in met boter.
    Klop met een garde de boter en de suiker licht en luchtig en roer er rustig de eieren en de vanille door. Zeef het bakmeel met de maizena en het bakpoeder samen boven de botermassa en spatel alles met een garde luchtig doorelkaar. Giet dit in de voorbereide vorm en bak de cake in 20-25 min. gaar, hij moet terugveren als je op de bovenkant drukt.

    Stort het gebak op een taartrooster en snijd het horizontaal in twee lagen. Klop de mascarpone met de suiker en vanille luchtig. Smeer de jam over de taartbodem uit en bedek hem met de mascarpone. Zet de bovenlaag erop, bestuif met poedersuiker en serveer.

    Bron: Antonio Carluccio

    16-02-2014 om 14:37 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    08-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langedijker koolschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





     

    "Langedijker" koolschotel
    Langedijk is een plaatsje in Noord-Holland

    4 personen, Bereidingstijd 20 minuten,

    Ingrediënten

    • 1 kg witte kool
    • 1 pond gehakt
    • 1 ui
    • 2 tomaten
    • 1 prei
    • 1 mespunt zout
    • vleugje peper
    • 2 theelepels kerrie
    • 1 teentje knoflook
    • 150 gr kaas
    • 400 gr aardappelpuree

    Bereiden

    De kool in 4 stukken snijden,stronk verwijderen.Wassen,daarna in fijne reepjes snijden.De kool ,prei en ui licht aanbakken in olie met de kerrie,knoflook,peper en zout daarbij toegevoegd.Het mag best wat pittig smaken.De vooraf aangemaakte gehakt bakt u kruimelig.De puree maakt u spuitklaar.In een vuurvaste schaal legt u,laag om laag,te beginnen met gehakt,de kool en de gehakt.De schotel maakt u af met een aardappelpuree-rand.De tomaat garneert u over het gerecht,waarna de geraspte kaas alles moet afdekken.De schotel plaatst u in een voorgewarmde oven van 200 graden.Na ca.20 minuten heeft u een overheerlijke koolschotel

     

    08-02-2014 om 16:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones

    .





     

     

    Scones

    Deze  cakeachtige, van oorsprong Schotse broodjes zijn heerlijk met versgeklopte slagroom, mascarpone en/of jam.

    voor 8-10 stuks

    250 g zelfrijzend bakmeel
    2½ theelepel bakpoeder
    ½ theelepel zout
    50 g boter of margarine, in kleine stukjes
    1 zakje vanillesuiker
    2 eetlepels suiker
    ¾ dl melk
    1 ei

    Zeef het bakmeel met de bakpoeder en het zout boven een kom.
    Meng de vanillesuiker, de suiker en de boter erdoor
    Klop het ei los met de melk, voeg dit bij het mengsel en kneed het tot een bal.
    Rol de deegbal met een deegroller tot een lap van ongeveer twee centimeter dik.
    Steek met een koekjesvorm rondjes uit het deeg en leg ze op een ingevet bakblik.
    Bak de scones in ongeveer tien minuten in een op 225 graden voorverwarmde oven lichtbruin.

     

    Tip: Je kunt ook hartige scones maken door de suiker achterwege te laten en ingredienten als olijven of kaas toe te voegen.

     

     

    08-02-2014 om 11:17 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Utrechtse griesmeelpap

     

     

     

    Utrechtse griesmeelpap

    4 personen

    1 l melk
    1 mespunt zout
    60 g griesmeel
    40 g suiker
    ½ uitgeraspt vanillestokje
    30 g gekonfijte gember
    3 gelatineblaadjes
    4 vijgen
    ½ vanillestokje
    sap en zest van 1 sinaasappel
    1 glas rode wijn
    3 g suiker

    Zet de rode wijn met suiker, de vanille (ook de rasp van het andere stokje) met sap en zest van 1 sinaasappel op een laag vuur en laat pruttelen tot het stroop wordt.Breng de melk met het uitgeraspte vanillestokje en zout aan de kook.
    Meng de griesmeel, suiker en gekonfijte gember en voeg roerend aan de  kokende melk toe.Laat± 10 minuten zachtjes doorkoken. Blijf roeren.
    Wel de gelatineblaadjes in water en laat ze oplossen in 3 el klontvrije, warme melk.
    Klop dit goed door de griesmeel en stort de pap in een omgespoelde puddingvorm.Laat
    de griesmeelpap afkoelen en plaats minimaal 30 minuten in de koelkast.
    Snij de vijgen in plakjes.
    Stort de pudding op een bord en leg de vijgen er omheen.Giet de stroop over de pudding en de vijgen.

    Bron:Vrouw 

     

     

    01-02-2014 om 12:23 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witlofschotel met rauwe ham en nagelkaas

    .





    Witlofovenschotel met rauwe ham en nagelkaas

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    700 g witlof
    200 g kwark
    2 eieren
    200 g Friese (kruidnagelkaas of komijnekaas, in plakjes)
    200 g rauwe ham, in plakjes
    2 witte boterhammen, verkruimeld

    ronde ovenschaal, ingevet

    Bereiden

    Breng water met zout aan de kook. Blancheer hierin de witlofstronkjes circa 2 minuten. Schep ze eruit en laat uitlekken.Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de kwark los met de eieren, wat zout en versgemalen peper en giet in de ovenschaal.Snijd de witlof in de lengte door en verwijder de harde kern. Leg steeds een paar plakjes kaas tussen 2 helften witlof, druk ze weer tegen elkaar en rol ze op in een plak ham.Leg de witlof in het kwarkmengsel, bestrooi met de broodkruim en bak de schotel in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met gebakken aardappelen of aardappelpuree.

     

    30-01-2014 om 15:33 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met geroosterde beenham

    .

     

     

     

    Preisoep met geroosterde beenham
    voor 4 personen

    2 kruimige aardappelen, in blokjes
    300 g prei, panklaar
    800 ml kippenbouillon
    100 g beenham, in reepjes
    125 ml (demi) crème fraiche
    kerriepoeder

    Bereiden

    Kook de aardappels en de prei in de kippenbouillon in circa 15 min. gaar. Rooster intussen de hamreepjes in een droge, hete koekenpan. Pureer de soep en verdeel over warme soepkoppen of borden.Schep een lepel crème fraiche erop, bestrooi met kerriepoeder en maak het geheel af met de hamreepjes.

     

     

     

     





     

    23-01-2014 om 15:20 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige Parmarolletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

     

     

     

    Knapperige Parmarolletjes- feesthapje- 12 stuks

    5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid

    100g Gorgonzola, op kamertemperatuur

    200 g Parmaham, in dunne plakjes

    bakpapier

    Verwarm de oven voor op 200 graden C.Leg de plakjes bladerdeeg zo naast elkaar dat ze een lang lap vormen. Zorg dat de plakjes elkaar 1 cm overlappen. Druk de randen goed op elkaar. Bestrijk de deeglap helemaal met Gorgonzola en bedek het geheel met Parmaham. Rol de lap op, begin aan een korte kant met rollen. Snijd de rol in dunne plakjes en leg deze plat op een met bakpapaier beklede bakplaat. Bak de hamrolletjes in de oven 15-20 minuten knapperig bruin en gaar. Serveer de rolletjes warm of koud.

    13-12-2013 om 12:03 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe lo yuk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bron: foto AH





    Koe lo yuk
    Hoofdgerecht voor 4 personen

    300 g zilvervliesrijst
    1 schaal nasi-bamigroente (450 g)
    1 liter zonnebloemolie
    1 rode paprika, in reepjes
    2 tomaten, in stukjes
    1 pot Chinese zoetzure roerbaksaus (550 g)
    1 pakje tempuramix ( 150 g)
    300 g hamlappen, in blokjes van 1½ x 1½ cm

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de steeltjes van de rode peper uit de nasi-bamigroente. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Verhit 2 el olie in een hapjespan en
    fruit de rode peper 1 minuut. Doe de paprika erbij en bak 2 min. mee. Voeg de nasi-bamigroente toe en bak nog 3 min. Voeg de tomaten en roerbaksaus toe en verwarm op laag vuur 3 min.
    Verhit ondertussen in een ruime pan de rest van  de olie tot 180ºC, controleer dit met een keukenthermometer. Doe de tempuramix in een kom en voeg 200 ml ijskoud water toe. Klop met een vork snel tot een beslag, er mogen nog klontjes in zitten.
    Haal het vlees door het beslag en bak 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar in de olie. Neem ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de rijst, groenten en het vlees over 4 borden en kommen.

    Tip: Liever vis? U kunt de hamlappen vervangen door kabeljauwfilet.

    16-11-2013 om 13:34 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    01-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Foto: A.H.






    Baklava 12 stukjes

    500 g blanke amandelen
    100 g gepelde walnoten
    125 g suiker
    2 eetlepels kaneel
    75 g roomboter, gesmolten
    ½ pak diepvries filodeeg (225 g), ontdooid
    2 eetlepels vloeibare honing
    2 eetlepels citroensap
    Keukenmachine
    vierkante bakvorm, 20x20 cm

    Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de amandelen en walnoten in de keukenmachine fijn en meng er 2 eetlepels suiker, kaneel en 2 eetlepels gesmolten boter door. Bestrijk de vorm met gesmolten boter. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk de bovenkant dun met boter. Leg hierop een tweede vel deeg en bestrijk ook dit vel met boter. Verdeel de helft van het notenmengsel over het deeg en leg hierop weer 2 met boter bestreken vellen filodeeg. Verdeel hierover de rest van de noten en dek het geheel af met de laatste vellen filodeeg, die u steeds bestrijkt met boter. Druk alles iets aan en snijd de lagen met een scherp mes helemaal tot onderaan in 12 vierkantjes. Schenk de rest van de gesmolten boter erover. Bak de baklava in de oven 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm in een steelpan 100 ml water met de honing en de resterende suiker en los al roerende de suiker en honing op.Kook dit mengsel in 4-6 minuten in tot een dunne siroop. Roer het citroensap erdoor. Laat de siroop in een bak koud water afkoelen tot het koud is. Neem de baklava uit de oven en schenk direct de koude siroop erover. Laat de baklava nog 1 uur staan, zodat de siroop goed kan intrekken Snijd de baklavablokjes los.

    Tip: Kan ook geserveerd worden met een bolletje ijs.
    Ook lekker met een kopje munt thee.

    01-11-2013 om 15:08 geschreven door cates  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)

    Archief
  • Alle berichten


    Interessante websites
  • Windows 10 handige apps
  • fotografie Cora Unk
  • Diana Ross in concert 2009
  • Robert Stefano (Kerstsong)
  • Concert de Toppers, Amsterdam Arena

    Hoofdpunten blog cate
  • Hendrik Jan ten Cate 1867-1955, Bospaadje.
  • 'Mari' Henri ten Kate 1831-1910. Collectie Spaander Volendam
  • Hendrik.
  • Hendrik Gerrit ten Cate
  • Constantina ten Cate


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    joeltje
    blog.seniorennet.be/joeltje
    Foto

    Foto

    Foto

    Monument Frankenberg (Duitsland)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Midweekse groetjes ( ria)
        op Oma's havermoutkoekjes
  • Goedemiddag (Dirk)
        op Zalmrolletjes
  • Hallo (Robert Wilfried)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Een fijne namiddag en avond (tricia)
        op Warme wrap met mais en tonijn.
  • Lieve groetjes dikke knuffel lieverdje (Diana)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Zoetzuur van bloemkool
  • Lieve groetjes (Erwin)
        op Ovenschotel Kabeljauw
  • een vriendelijke groet op woensdag (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • namens de senioren webradio wensen we jullie een mooie dinsdag toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • op deze maandag morgen brengen we jullie een muzikale groet en wensen we u een mooie nieuwe week toe (seniorenwebradio)
        op Shake that glass!
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Kastro Byzanthijs fort Molyvos
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vergeet u niet in mijn gastenboek te schrijven! Hartelijk bedankt!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    womanfeelings
    blog.seniorennet.be/womanfe
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vonneke
    blog.seniorennet.be/vonneke
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tieke
    blog.seniorennet.be/tieke
    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!