Tonijnspiesjes met spek en sinaasappelsaus
Tonijnspiesjes

Ingrediënten voor 4 personen gesnipperde sjalot(ten) 2
verse geraspte gember 1 koffielepel(s)
gehakte lookteentje(s) 2
sinaasappelsap 250 ml
vloeibare honing 2 soeplepel(s)
peper en zout
rozemarijn 8 takje(s)
soja 2 soeplepel(s)
tonijn 600 gram
bacon 8 sneetje(s)
sinaasappelen 1
Tonijnspiesjes met spek en sinaasappelsaus Saus kook in een steelpan het sinaasappelsap met de sojasaus, de sjalotten, de look, de gember en de honing. Laat de saus gedurende 10 minuten inkoken.
Rol de tonijnblokjes in het ontbijtspek.
Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes, behalve op de topjes.
Steek de tonijnblokjes op de rozemarijntakjes Verwarm de grill voor Gril 2 minuten aan elke kant.
Verdeel de spiesjes over de borden. Garneer met de sinaasappelstukjes en overgiet de spiesjes met de saus.
Lekker met een aardappel in de schil en een gemengde salade met notenolie.
Tip : Haal de rozemarijnblaadjes van de takjes, behalve op de topjes. Leuk heerlijk aromatisch.
|