Het zijn zelfgemaakte niveaus die na jaren sporadisch werk eindelijk voltooid zijn. Het speelt zich in Gent en toont plaatsen zoals de Kouter, het Justitie Paleis, de Opera en Sint-Barbara..
.....
Dit is een ontdekkingstocht door het station van Antwerpen. Gewoon ongelofelijk.
Je moet er wel je tijd voor nemen. Je kan het station helemaal bekijken. Maak een ventje aan, wordt aangegeven en stuur het met de muis naar de diamantjes.
Het loopt er naartoe, dan krijg je een uitleg met fotootjes die je kan vergroten.
Veel bewondering voor wie zoiets kan maken...
Veel pret en ontdekking, klik op onderstaande link. Druk op de website en neem er even de tijd voor, dit is echt iets buitengewoon knap.
Vergeet de diamantjes niet te rapen
We starten met een klassieker 'scampi diaboliques'. Jullie zullen het niet meteen verwachten, maar dit recept valt onder de categorie 'dieet'. Mits het respecteren van enkele basisregels: een minimum aan olijfolie en gebruikmaken van lichte room (max. 20%).
Nodig voor 2 personen:
2 sjalotten (fijn versnipperd)
1 wortel (in zeer kleine blokjes versneden)
1 rode parika (ontdaan van zaden en zaadlijsten) fijn versnipperd
400 cc gezeefde tomaten (passata)
1 groot glas droge witte wijn
1 blokje groentebouillon
1 eetlepel tomatenketchup
peper en zout
1 dl lichte room (max. 20%)
2 eetlepels olijfolie 'extra-vierge'
gedroogde dragon
piment d'espelette (Baskische Cayennepeper)
16 scampi (ontdaan van darmkanaal en staartje)
300 à 400 gr tagliatelle
een beetje bladpeterselie
***
Bereidingswijze:
Pel de scampi en kruid ze met peper en zout. Zet ze opzij.
Stoof de groentjes aan in een eetlepel olijfolie gedurende 3 minuten.
Blus met de passata en de witte wijn. Voeg het groentebouillonblokje toe, samen met de ketchup. Doe er finaal een eetlepel gedroogde dragon bij en kruid af met peper, zout en een eerste 'voorzichtige' 1/2 koffielepel piment d'espelette. Laat zachtjes pruttelen onder deksel gedurende 20 minuten. Regelmatig omroeren. Doe er tenslotte nog wat 'piment' bij en proef tot jullie de gewenste 'pikante' smaak hebben bereikt.
Mix het geheel zachtjes gedurende 30 seconden.
Bak in een anti-kleefpan de scampi in een eetlepel olijfolie gedurende 3 minuten per kant op een matig vuur . Kook de tagliatelle in gezouten water.
Leg de tagliatelle in een diep bord, schik er de scampi bovenop en oversaus. Werk af met wat bladpeterselie.
**
Wijntip:
Een frisse rosé maakt hier perfect de dienst uit. Momenteel is de Franse rosé (uit de Languedoc) SUMMERTIME in volle opmars!
Smakelijk eten,
HELI & ALEXIS ROMBAUT , mijn man en zoon
Aaibare egel met krulspelden promoot de Gentse Feesten
De stad Gent heeft vandaag een aaibare egel met krulspelden op zijn stekels - als campagnebeeld van de Gentse Feesten voorgesteld.
1. De Buddha Bar muziek serie is een compilatie van lounge , chill-out muziek en wereldmuziek, uitgebracht door George V Records .
De serie is gemaakt door DJ en Buddha Bar oprichter Claude Challe , die samengesteld en produceerde de eerste twee albums. De serie is doorgegaan met verschillende DJ's, waaronder DJ Ravin , Sam Popat en David Visan .
2. De Buddha Bar is ook vrijgegeven "Buddha Bar Natuur" en "Buddha-Bar Oceaan", gecomponeerd en geproduceerd door Arno Elias , de componist van "Amor Amor" van Buddha Bar .
Dit omvatte een DVD van de natuur beeldmateriaal geregisseerd door Allain Bougrain-Dubourg .
Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.