CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KONIJNENPATE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     Brabantse konijnenpaté
     
    Ingrediënten voor personen
     
    3 konijnenbillen 4 stronkjes witloof 300 g konijnenlevertjes 400 g gehakt (kalfsgehakt) peper zout snufje nootmuskaat 10 dl water 65 g gelatinepoeder 2 cl muskaatwijn 75 g boter (bakboter)
    Het witloof schoonmaken, wassen en gaarstoven in de boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Goed laten uitlekken en verder uitknijpen met de handen tot al het kookvocht eruit is.
     Het konijnenvlees gaarkoken in water. De levertjes zorgvuldig schoonmaken en verschillende keren wassen onder koud stromend water. De levertjes fijnmaken en het konijnenvlees in reepjes snijden. Alles met de kruiden en het gehakt mengen en goed kneden.
    Een pasteipot vullen met een laagje van het vleesmengsel, daarop witloof schikken en zo verder gaan tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn. De vorm au bain-marie zetten met heet water in een op 175 graden voorverwarmde oven en een uur laten bakken.
    Uit de oven nemen, laten afkoelen en overgieten met de gelei die is klaargemaakt door het gelatinepoeder en de wijn los te roeren in kokend water. Versieren met olijven en augurkjes.

    Daarbij drinken we een goeie Pinot Noir d' Alsace

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    28-10-2007, 10:45 geschreven door cleo
    Reacties (5)
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WAARHEID
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Al is de waarheid nog zo snel, het gerucht achterhaalt haar wel
     
    Een gerucht speelt een belangrijker rol dan echte feiten in de beeldvorming over iemand, zelfs indien dit gerucht ingaat tegen hetgeen men met eigen ogen over die iemand heeft gezien, zo blijkt uit een studie die in het jongste nummer van het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences is gepubliceerd.
    Onderzoekers van het Duitse Max Planck Instituut onderzochten de manier waarop geruchten over de reputatie van iemand het gedrag van anderen ten opzichte van die persoon beïnvloeden.
    Zij gingen daarbij het gedrag na van 126 studenten die videospelletjes speelden met partners of anonieme tegenstanders. Elkeen kreeg een omslag met daarin 10 euro, te verdelen onder andere spelers. In de loop van het spel, kregen de spelers notaatjes over het gedrag van de andere spelers. Spelers die positieve dingen over hun partners hadden gelezen, hebben die financieel beloond, wat aangeeft dat het gerucht een belangrijke impact had op hun beslissingen.
    De vorsers gaven de spelers ook een lijst van daden die de partners in de eerste rondes van het spel daadwerkelijk hebben gesteld, samen met geruchten die de feiten tegenspraken.
    In dit geval leken de beslissingen van de studenten eerder gebaseerd op de geruchten in plaats van de echte feiten. (HOA)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-10-2007, 11:55 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hmmm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Stripteaseuses krijgen meeste fooien net voor eisprong

    Stripteaseuses verdienen het meest in de periodes vlak voor hun eisprong. Ze zenden dan meer erotische geursignalen uit, waarop mannen positief reageren met grotere fooien, blijkt uit een studie aan de universiteit van New Mexico. Vorige studies toonden al aan dat vrouwen zich anders gedragen en kleden net voor hun menstruatie. Volgens wetenschappers ligt het antwoord voor het fenomeen bij de hormonen die speciale geursignalen afgeven, meldt Sky News. (vsv)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-10-2007, 09:21 geschreven door cleo
    Reacties (3)
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oude poppen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen





    IN EEN OUDE DOOS GEVONDEN


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-10-2007, 11:37 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    11-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TATE MODERN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Drie bezoekers vallen in kunstwerk in Tate Modern in Londen LONDEN - (Belga)
     
    Drie bezoekers van het Tate Modern in Londen zijn woensdag in het nieuwste kunstwerk van het museum gevallen. Ze struikelden in een tot negentig centimeter diepe spleet, een installatie van de Colombiaanse kunstenares Doris Salecedo, zo bericht het Britse Press Association. Het project, dat op de kloof tussen Europa en de rest van de wereld wijst, is sinds dinsdag te bekijken in de hal van de galerij. Geen van de drie bezoekers raakte ernstig gewond, verzekert het museum. Er staat geen afsluiting rond het werk. Het museumpersoneel en opschriften waarschuwen de bezoekers er wel voor dat de 167 meter lange spleet diep is. Intussen hebben al 12.000 kunstliefhebbers het werk bezocht. De installatie is nog tot 6 april te bezichtigen. (SVR)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-10-2007, 10:29 geschreven door cleo
    Reacties (4)
    07-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUW BLOG
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    MIJN TWEEDE BLOG

    CLEMENTINE

    uitsluitend Kunst

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    07-10-2007, 16:03 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    04-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JULIEN CLERC

    Ce n'est rien
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    04-10-2007, 23:14 geschreven door cleo
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Croustilles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    CRÉMEUX-CROUSTILLES MET CIDERAZIJN EN NOTENOLIE

    Ingrediënten voor 4 personen -
    bereiding 25 minuten
    400g Crémeux de Carlsbourg 2 eieren 50g paneermeel 50g walnootsnippers 1 l arachideolie 4 flinke mespunten slamix 1 tomaat, gewassen en ontpit 1 appel, geschild en ontpit 8 nog niet rijpe noten 2 cl notenolie 1 cl ciderazijn 1 bosje kervel
     
    Voorbereiding
     
    Snij de kazen in 8 gelijke stukken. Klop de eieren met een lijntje olie, peper en zout. Voeg de kaaskwartjes aan deze bereiding toe en rol ze vervolgens door een mengsel van paneermeel en walnootsnippers. Bak ze hierna in de olie op 220°. Hou ze daarna warm op absorberend papier. Vermaal de noten (niet te fijn), snij de appel en de tomaat in dobbelsteentjes, meng ze met de notenolie en de ciderazijn en voeg peper en zout toe. Plaats de slamix in het midden van de borden en verstrooi het mengsel met een lepeltje over de salade. Verdeel de 4 beignets rond de salade en leg er telkens vier mooie blaadjes kervel tussen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-10-2007, 12:20 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    03-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GNOCCHI
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Gnocchi met ragout van wilde paddestoelen en rozemarijn
     
    Ingrediënten voor personen 600 g aardappelen 1 ei 450 g bloem zout peper (zwarte peper) olijfolie om te bakken 2 uien (fijngehakt) 2 wortelen 2 stengels bleekselderij 3 teentjes knoflook 300 g tomatenpuree 8.5 dl wijn (rood) 8.5 dl bouillon rozemarijn (verse blaadjes) 450 g portabello's parmezaanse kaas
    Voor de gnocchi:
    kook de kruimige, ongeschilde aardappelen circa 40 minuten tot ze zacht zijn. Giet ze af en wacht tot ze handwarm zijn. Pel ze met de hand en pureer ze met een pureestamper of knijper boven een kom. Maak een kuiltje in het midden van de puree, breek het ei erboven en meng het door de puree. Voeg de bloem toe en breng op smaak. Meng tot deeg en kneed enkele minuten tot het droog aanvoelt. Verdeel het deeg in drie rollen van 2 cm doorsnee en snijd ze in plakken van 2 cm. Maak groeven in de gnocchi met de bolle kant van een vork.
    Breng in een grote pan water aan de kook en laat de gnocchi in het water zakken. Schep ze eruit wanneer ze boven komen drijven. Spoel ze met ijskoud water af, giet ze goed af en dep ze droog. Schep ze door olie en zet ze tot gebruik in de koelkast.
    U kunt ze in deze fase ook invriezen.
    Voor de ragout:
    Hak de selderij, de wortelen en de uien fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de groenten in 5 minuten gaar met 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenpuree toe en bak 7-8 minuten. Voeg wijn, bouillon en rozemarijn toe, breng aan de kook en laat minstens 40 minuten maar het liefst 1 uur pruttelen.
    Voor het serveren: snijd de paddestoelen in stukken en bak ze samen met 1 teentje knoflook in olie tot ze zacht zijn. Breng ze goed op smaak. Verwarm de gnocchi in de ragout, schep op een bord en garneer met paddestoelen en versgeraspte parmezaan.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-10-2007, 22:24 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!