CRÉMEUX-CROUSTILLES MET CIDERAZIJN EN NOTENOLIE
Ingrediënten voor 4 personen - bereiding 25 minuten
400g Crémeux de Carlsbourg
2 eieren
50g paneermeel
50g walnootsnippers
1 l arachideolie
4 flinke mespunten slamix
1 tomaat, gewassen en ontpit
1 appel, geschild en ontpit
8 nog niet rijpe noten
2 cl notenolie
1 cl ciderazijn
1 bosje kervel Voorbereiding Snij de kazen in 8 gelijke stukken.
Klop de eieren met een lijntje olie, peper en zout.
Voeg de kaaskwartjes aan deze bereiding toe en rol ze vervolgens door een mengsel van paneermeel en walnootsnippers.
Bak ze hierna in de olie op 220°. Hou ze daarna warm op absorberend papier.
Vermaal de noten (niet te fijn), snij de appel en de tomaat in dobbelsteentjes, meng ze met de notenolie en de ciderazijn en voeg peper en zout toe. Plaats de slamix in het midden van de borden en verstrooi het mengsel met een lepeltje over de salade. Verdeel de 4 beignets rond de salade en leg er telkens vier mooie blaadjes kervel tussen.
|