CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregratineerde geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gegratineerde Geitenkaas




    Wat heb je nodig  voor 4 pers.

       




    1.   / 4 plakken verse geitenkaas

    2.      /125 gr. Verse spinazie

    3.      /100 gr. Rucola

    4.      / 2 peren of mangos

    5.      / 75 gr. walnoten

     

    Maak een dressing van :                           

    3 spl.olijfolie

    2 spl. Yoghurt mayonaise

    1 kfl. Mosterd

     kfl. Honing (liefst acacia )

                                                                                  Bereiding:


               

    Peren schillen , in vier snijden klokhuis verwijderen en in plakjes snijden. In hete pan droge koekenpan de walnoten  roosteren .De geitenkaas  op de bakplaat leggen  en laten grillen tot ze lichtjes beginnen te smelten.

    Verdeel de spinazie en de rucola over de 4 borden.Verdeel hierover de plakjes peer en de walnoten.Besprenkel vervolgens me de dressing. Leg de geitenkaasjes er boven op en serveer meteen.

     

                 Smakelijk        

     

     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (2)
    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Le Sidanier (2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Henri Le Sidanier (1862-1939)  

    Deze Franse kunstenaar bracht zijn jeugd door in West-Indië . Zijn ouders keerden in 1872 terug naar Frankrijk. Le Sidanier studeerde eerst bij de historieschilder Alexander Desmit in Duinkerke en vanaf 1882 aan de kunstacademie in Parijs.
    In 1887 exposeerde Henri Le Sidanier voor het eerst op de Salon des Artistes Français. Vooral landschappen in de omgeving van  Etaples .deze werken werden bekroond met een prijs .,waarmee hij zijn reizen naar Italië en Nederland financiërde.L Sidanier ging geïnspireerd door Monet en andere schilders met impressionistische stijl.Op de tentoonstelling van Société Nationale des Beaux-Arts in 1891 was hij met dergelijke werken vertegenwoordig .
    Aan het einde van 19° eeuw werkte hij vooral in een symbolistische stijl , maar werd vooral bekend dankzij zijn neo-impressionistische stijl.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    28-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Henri Le Sidanier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     La Table de L'Interieur

    Persoonlijk vind ik dit een zeer mooie oeuvre.Het zachte kleurenpalet geeft aan het schilderij een  prachtig uitzicht en een rustgevende stemming.De prachtige en tedere uitstraling  van dit meesterwerk.Dit is voornamelijk in de hand gewerkt door het pointillisme  van het oeuvre.Wonderlijk is dat alhoewel het schilderij opgebouwd is uit punten het geheel een verfijnde indruk geeft.Een ander positief  aspect is het mooie kleurenpalet .De eerdere koele tafel met blauwige tonen , contrasteert met de roze bloemen .Eveneens prachtig is de zachtheid die geheel het oeuvre uitstraalt.Het schilderij behoort tot het pointillisme ,ook neo-impressionisme of divisionisme genoemd.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    20-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaviaar van aubergines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    "KAVIAAR VAN AUBERGINES IN VINAIGRETTE"

    Ingrediënten (voor 2 personen) :

    4 kleine aubergines
    1 eetlepel fijngehakte korianderplukjes
    1 eetlepel gehakte cébette (witte jonge ajuin uit de Provence)
    het sap van een halve limoen
    1 eetlepel citroensap
    1/2 koffielepel komijnpoeder
    1 potje volle yoghurt
    6 eetlepels olijfolie
    peper en zout
    een mengeling van seizoengroenten : 4 radijzen, 2 groene asperges, 2 wortelen, 1 cébette, 1/2 kleine venkel en 2 à 3 grote bonen (Fr : fèves)

    Bereidingswijze :

    De oven voorverwarmen in grillstand.
    Was de aubergines en plaats ze op de ovenplaat, doorprik ze met een vork en plaats ze in de oven op middelhoogte. Laat ze dertig à veertig minuten bakken en draai ze regelmatig om.
    Neem de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte in twee. Neem een kom waar jullie het binnenste van de aubergines in opvangen.
    Meng onder deze auberginevulling (met een houten lepel) : de fijngehakte plukjes koriander, de fijngehakte cébette, het komijnpoeder, het limoensap, de yoghurt, de peper, het zout en finaal een drietal lepels olijfolie. Bedek de kom met plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast rusten. Dit kan ook een etmaal vroeger gebeuren (interessant als jullie gasten hebben).
    Neem de radijzen, de wortelen, de halve venkel, de asperges (geschild), de in vier gesneden cébette en de bonen.
    Maak een vinaigrette met de olijfolie en de citroen, voeg de groenten toe en meng.
    Verdeel de auberginekaviaar over twee kommetjes en leg er de groenten op.
    Jullie kunnen de auberginekaviaar ook opdienen op toast voor bij het aperitief. Ook uitstekend bij enkele bereidingen van lamsvlees (lamskroontje, lamsbout ...)

    Wijntip :

    Een droge wijn uit de Limoux als aperitief. Een degelijke Beaujolais zoals een Morgon maakt perfect de dienst uit bij lamsvlees.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    20-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iberisch varken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

                                                                                                                                     

                                                                                                 


    Pata negra
                                                                                                 
    Dit speciale ras is het laatste Europese
    varken dat wild rondtloopt onder de
    eiken in de Spaanse bergen van Andalusie
    en  Extramadura.Deze varkens vinden hun
    oorsprong in het oude wilde Mediterrane
    zwijn. Het milde microklimaat in de spaanse
    bergen is ideaal voor de eik waarvan de
    eikels het belangrijkste voedsel zijn voor de
    Iberische varkens.
    Een van de fijnste en duurste Iberisc ham ter
    wereld is de ' Pata Negra de bellota'   .
    Pata Negra is de populaire naam en verwijst
    naar de zwarte hoef van het dier.
    Is onderworpen aan strenge normen, niet
    meer dan 15 varkens lopen per hectare.
    Het geheim van de smaak is eikels die ze eten.
                                                                                   


                                                                                  

                                                                                       

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    17-05-2007, 13:12 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pata negra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor jullie getest en ... uitstekend bevonden :

     

    "GELAKT PATA NEGRA-GEBRAAD"

     

     

     

    Nodig voor 4 personen :

    ·                     750 gr Pata negra-gebraad

    ·                     8 middelgrote uien

    ·                     3 eetlepels boter

    ·                     2 koffielepels salie in poeder

    ·                     enkele eetlepels olijfolie

    ·                     3 eetlepels droge sherry

    ·                     1,5 dl kippenbouillon en 1,5 dl kalfsfond

    ·                     peper en zout

    ·                     voor het lakken : 3 eetlepels zoute soyasaus, 3 eetlepels zoete soyasaus, 2 eetlepels acacia-honing, 1 koffielepel gemberpoeder, 1 mespuntje pili-pili-poeder of enkele druppels 'Tabasco'

     

    Bereidingswijze :

    ·                     Maak de uien schoon en laat ze geheel. Meng het saliepoeder met de olijfolie en wrijf hiermee het gebraad langs alle kanten in. Verwerk het gemberpoeder, de honing en de pili-pili in de soyasauzen.

    ·                     Zet de oven ondertussen op 180°. Verwarm de boter in een ovenpan en bak het gebraad aan tot het aan alle kanten is dichtgeschroeid. Blus met de sherry en voeg 1 dl kippenbouillon-kalfsfond toe.

    ·                     Zet de schotel in de oven en laat een vijftiental minuten braden. Wrijf nu het gebraad in met het 'lakmengsel' (gebruik altijd een keukenpenseel !!!). Voeg de uien toe samen met een pollepeltje bouillon-fond. Ga zo nog driemaal door, telkens met een interval van een tiental minuten (vergeet vooral niet iedere keer een pollepeltje bouillon-fond toe te voegen !!!)

    ·                     Snijd het gebraad in redelijke plakken. Giet de saus door een zeef en bind ze eventueel met een beetje maïzena.

    ·                     Dien op met "verse" erwtjes en wortelen en met tijm bestrooide gebakken aardappeltjes.

     

    Wijntip :   alles van rond de Loire : Nicolas de Bourgueil, Saumur Champigny, Rosé d'Anjou (demi-sec) ...

     

    Smakelijk eten,

    HELI ROMBAUT


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2007, 00:00 geschreven door cleo
    Reacties (0)
    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!