"KAVIAAR VAN AUBERGINES IN VINAIGRETTE"
Ingrediënten (voor 2 personen) :
4 kleine aubergines 1 eetlepel fijngehakte korianderplukjes 1 eetlepel gehakte cébette (witte jonge ajuin uit de Provence) het sap van een halve limoen 1 eetlepel citroensap 1/2 koffielepel komijnpoeder 1 potje volle yoghurt 6 eetlepels olijfolie peper en zout
een mengeling van seizoengroenten : 4 radijzen, 2 groene asperges, 2 wortelen, 1 cébette, 1/2 kleine venkel en 2 à 3 grote bonen (Fr : fèves)
Bereidingswijze :
De oven voorverwarmen in grillstand. Was de aubergines en plaats ze op de ovenplaat, doorprik ze met een vork en plaats ze in de oven op middelhoogte. Laat ze dertig à veertig minuten bakken en draai ze regelmatig om.
Neem de aubergines uit de oven en snijd ze in de lengte in twee. Neem een kom waar jullie het binnenste van de aubergines in opvangen. Meng onder deze auberginevulling (met een houten lepel) : de fijngehakte plukjes koriander, de fijngehakte cébette, het komijnpoeder, het limoensap, de yoghurt, de peper, het zout en finaal een drietal lepels olijfolie. Bedek de kom met plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast rusten. Dit kan ook een etmaal vroeger gebeuren (interessant als jullie gasten hebben). Neem de radijzen, de wortelen, de halve venkel, de asperges (geschild), de in vier gesneden cébette en de bonen. Maak een vinaigrette met de olijfolie en de citroen, voeg de groenten toe en meng. Verdeel de auberginekaviaar over twee kommetjes en leg er de groenten op. Jullie kunnen de auberginekaviaar ook opdienen op toast voor bij het aperitief. Ook uitstekend bij enkele bereidingen van lamsvlees (lamskroontje, lamsbout ...)
Wijntip :
Een droge wijn uit de Limoux als aperitief. Een degelijke Beaujolais zoals een Morgon maakt perfect de dienst uit bij lamsvlees.
|