CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pata negra

    Voor jullie getest en ... uitstekend bevonden :

     

    "GELAKT PATA NEGRA-GEBRAAD"

     

     

     

    Nodig voor 4 personen :

    ·                     750 gr Pata negra-gebraad

    ·                     8 middelgrote uien

    ·                     3 eetlepels boter

    ·                     2 koffielepels salie in poeder

    ·                     enkele eetlepels olijfolie

    ·                     3 eetlepels droge sherry

    ·                     1,5 dl kippenbouillon en 1,5 dl kalfsfond

    ·                     peper en zout

    ·                     voor het lakken : 3 eetlepels zoute soyasaus, 3 eetlepels zoete soyasaus, 2 eetlepels acacia-honing, 1 koffielepel gemberpoeder, 1 mespuntje pili-pili-poeder of enkele druppels 'Tabasco'

     

    Bereidingswijze :

    ·                     Maak de uien schoon en laat ze geheel. Meng het saliepoeder met de olijfolie en wrijf hiermee het gebraad langs alle kanten in. Verwerk het gemberpoeder, de honing en de pili-pili in de soyasauzen.

    ·                     Zet de oven ondertussen op 180°. Verwarm de boter in een ovenpan en bak het gebraad aan tot het aan alle kanten is dichtgeschroeid. Blus met de sherry en voeg 1 dl kippenbouillon-kalfsfond toe.

    ·                     Zet de schotel in de oven en laat een vijftiental minuten braden. Wrijf nu het gebraad in met het 'lakmengsel' (gebruik altijd een keukenpenseel !!!). Voeg de uien toe samen met een pollepeltje bouillon-fond. Ga zo nog driemaal door, telkens met een interval van een tiental minuten (vergeet vooral niet iedere keer een pollepeltje bouillon-fond toe te voegen !!!)

    ·                     Snijd het gebraad in redelijke plakken. Giet de saus door een zeef en bind ze eventueel met een beetje maïzena.

    ·                     Dien op met "verse" erwtjes en wortelen en met tijm bestrooide gebakken aardappeltjes.

     

    Wijntip :   alles van rond de Loire : Nicolas de Bourgueil, Saumur Champigny, Rosé d'Anjou (demi-sec) ...

     

    Smakelijk eten,

    HELI ROMBAUT





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!