Brabantse konijnenpaté
Ingrediënten voor personen
3 konijnenbillen
4 stronkjes witloof
300 g konijnenlevertjes
400 g gehakt (kalfsgehakt)
peper
zout
snufje nootmuskaat
10 dl water
65 g gelatinepoeder
2 cl muskaatwijn
75 g boter (bakboter)
Het witloof schoonmaken, wassen en gaarstoven in de boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Goed laten uitlekken en verder uitknijpen met de handen tot al het kookvocht eruit is. Het konijnenvlees gaarkoken in water. De levertjes zorgvuldig schoonmaken en verschillende keren wassen onder koud stromend water. De levertjes fijnmaken en het konijnenvlees in reepjes snijden.
Alles met de kruiden en het gehakt mengen en goed kneden.
Een pasteipot vullen met een laagje van het vleesmengsel, daarop witloof schikken en zo verder gaan tot alles opgebruikt is. Het bovenste laagje moet vlees zijn.
De vorm au bain-marie zetten met heet water in een op 175 graden voorverwarmde oven en een uur laten bakken.
Uit de oven nemen, laten afkoelen en overgieten met de gelei die is klaargemaakt door het gelatinepoeder en de wijn los te roeren in kokend water.
Versieren met olijven en augurkjes.
Daarbij drinken we een goeie Pinot Noir d' Alsace
|