CLEO
en mix van alles
Inhoud blog
  • hallo
  • Elvis Presley..
  • Mooie spectakel..
  • Chill out
  • Fleurs humaine.....
  • Leuk....ILHAMA feat. DJ OGB - Bei mir bist du scheen
  • Vrolijk Pasen
  • Alexis Rombaut
  • xxxx
  • CHRIS REA -
  • Mooie foto......
  • Mooie foto's van onze aarde
  • Nat Gonella - Hesitation Blues
  • Antwerpen station !!!
  • Scampi diabolique

    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog als favoriet !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Met hart en ziel
  • Castello

  • Beeld - dichters en Kunstschilders
    op Clementine's blog

    HenryLinkenPagina cleo2007
    HenryLinkenPagina
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi diabolique


    'SCAMPI DIABOLIQUES'

     We starten met een klassieker 'scampi diaboliques'.
    Jullie zullen het niet meteen verwachten, maar dit recept valt onder de categorie 'dieet'. Mits het respecteren van enkele basisregels: een minimum aan olijfolie en gebruikmaken van lichte room (max. 20%).

    Nodig voor 2 personen:

     2 sjalotten (fijn versnipperd)
    1 wortel (in zeer kleine blokjes versneden)
    1 rode parika (ontdaan van zaden en zaadlijsten) fijn versnipperd 400 cc gezeefde tomaten (passata)
    1 groot glas droge witte wijn
    1 blokje groentebouillon
    1 eetlepel tomatenketchup peper en zout
    1 dl lichte room (max. 20%) 2 eetlepels olijfolie 'extra-vierge' gedroogde dragon piment d'espelette (Baskische Cayennepeper)
    16 scampi (ontdaan van darmkanaal en staartje) 300 à 400 gr tagliatelle een beetje bladpeterselie ***

    Bereidingswijze:

     Pel de scampi en kruid ze met peper en zout. Zet ze opzij.
    Stoof de groentjes aan in een eetlepel olijfolie gedurende 3 minuten.
    Blus met de passata en de witte wijn.
    Voeg het groentebouillonblokje toe, samen met de ketchup.
    Doe er finaal een eetlepel gedroogde dragon bij en kruid af met peper, zout en een eerste 'voorzichtige' 1/2 koffielepel piment d'espelette.
     Laat zachtjes pruttelen onder deksel gedurende 20 minuten.
    Regelmatig omroeren.
    Doe er tenslotte nog wat 'piment' bij en proef tot jullie de gewenste 'pikante' smaak hebben bereikt.
    Mix het geheel zachtjes gedurende 30 seconden.
    Bak in een anti-kleefpan de scampi in een eetlepel olijfolie gedurende 3 minuten per kant op een matig vuur .
    Kook de tagliatelle in gezouten water.
    Leg de tagliatelle in een diep bord, schik er de scampi bovenop en oversaus. Werk af met wat bladpeterselie. **

    Wijntip:

    Een frisse rosé maakt hier perfect de dienst uit.
    Momenteel is de Franse rosé (uit de Languedoc) SUMMERTIME in volle opmars!

    Smakelijk eten, HELI & ALEXIS ROMBAUT , mijn man en zoon




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per maand
  • 08-2013
  • 12-2012
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 12-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Zoeken met MSN


    Over mijzelf
    Ik ben jeanine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam cleo.
    Ik ben een vrouw en woon in Gentbrugge () en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 16/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: franse boeken om de taal te onderhouden.
    Cleo is de naam van mijn kat die helaas weggelopen is bij de verhuis, het was een frivole framboos.


    Free Image Hosting at www.ImageShack.us

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!