Inhoud blog
  • Varkenskoteletten met roquefort en pruimen
  • Escargots farcis à la périgourdine
  • Pruneaux au Sauternes
  • Le repas Savoyard
  • Salade van foie gras met peperkoek
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Colombientje
    de sud-ouest
    29-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse eendelever gestoomd met sauternes
    Benodigheden: 250 gr verse eendelever, 20 cl Sauternes, 3gr fijn zeezout(12gr per kg), 1 gr peper(4 gr per kg)
    Voorbereiding: 1 uur en 48 uur(bij het lezen van het recept zul je wel begrijpen waarom)
    Kooktijd: 20 minuten

    Bereiding:
    De eendelever ontzenuwen met een heel scherp keukenmes.  Een insnijding maken in de lever en je zult een ader zien zitten die je er voorzichtjes uittrekt.
    De eendelever kruiden met peper en zout . 
    De eendelever bedruipen met de sauternes wijn en deze laten marineren gedurende 24 uur.
    De volgende dag, de eendelever afdrogen.  Daarna de eendelever goed verpakken in doorzichtige folie( plastiekfolie) en de uiteinden vastbinden.
    Dit alles in het mandje van de stoomkoker en gedurende 20 minuten laten stomen.
    De eendelever laten afkoelen in de folie en je plaatst deze in de frigo voor minimum 24 uur.

    In plaats van de sauternes kun je ook andere alcoholische dranken gebruiken zoals: cognac, madeira, champagne, porto of whisky.

    Indien de eendelever het dubbel weegt, wat normaal het geval is verdubbel je de hoeveelheden van alcohol en peper en zout.

    In schijven snijden, heel lekker met stokbrood en sauternes.
    Kan gebruikt worden als voorgerecht, maar dan de schijven fijner snijden.





    29-11-2005 om 18:07 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magret de canard(eendeborstfilet)met groene pepersaus
    Recept voor 4 personen
    Voorbereiding: 5 minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten
    Ingrediënten:  2 magrets de canard(eendeborstfilet), 10 cl kippebouillon, 2 soeplepels lichte room, 2 soeplepels groene peperbolletjes, 1 glas rode wijn, peper & zout

    Eerst en vooral de groene peperbolletjes in een kom doen samen met de rode wijn doen en laten rusten.
    Je legt de eendeborstfilets in een pan met het vetgedeelte tegen de pan.  Dit laat je zo totdat het vet bijna volledig gesmolten is.  Daarna draai je de eendeborstfilet om zodat deze kant ook kan bruinen. Zeker een 10-tal minuten. Daarna giet je het grootste deel van het vet je af en houd het aan de kant om de aardappelen te bakken.
    De peperbolletjes laten uitlekken.  Deze samen met de kippebouillon bij de eendeborstfilets doen en samen laten sudderen gedurende ongeveer 5 minuten.
    De room toevoegen en de saus laten indikken.  Peper en zout toevoegen.
    Het vlees van eendeborstfilet moet altijd roze blijven vanbinnen.

    Tip:
    Opdienen met gebakken aardappelen à la sarladaise.
    De aardappelen schillen en in schijfjes snijden en deze bakken  in het eendevet. Regelmatig opschudden en dit gedurende ongeveer 15 minuten.  Ondertussen een teentje look fijnpersen en mengen met een beetje peterselie.  Dit mengsel 5 minuten voor het einde bij de aardappelen doen.

    29-11-2005 om 16:20 geschreven door Colombine

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!