Eerst en vooral een aiguillette is een lange reep
vlees langs de wervelkolom. Het is een delicatesse en heel
mager. Hier wordt het ook demoiselles genoemd.
Het is een recept voor 2 personen. en de tijd is ongeveer 15 minuten.
Benodigheden: 400 gr aiguillettes de canard, peper en zout, 40 gr boter
Coulis de pomme(appelen): 1 appel, 1/2 likeurglaasje floc de gascogne,
1 snuifje muskaatnoot,25 gr boter, 1/2 koffielepel bouillon, room
De appel schillen, ontpitten en in stukken snijden.
De boter smelten. De appelen in de boter laten kleuren gedurende
2 minuten. De floc de gascogne toevoegen, mengen en laten sudderen
gedurende 2 minuten. Muskaatnoot, peper en zout en de bouillon
toevoegen en mengen. Alles wordt van het vuur af
gemixd. De coulis wegen en de helft van zijn
gewicht room toevoegen.(100gr coulis= 50gr room) Laten indikken.
De boter laten smelten en de aiguillettes bakken, op hoog vuur, en dit 3 minuten iedere kant. Altijd 'saignant' opdienen.