Een verbetering van de culinaire mogelijkheden in de streek zou ook een goede zaak zijn, meent Straatman. "Een sterrenrestaurant in de streek zegt een Vlaming meer dan welke campagne ook."
Wilt u reserveren in mijn appartement?
Snel even mailen of bellen.0031 640366399 of zend een mail via het blog.
Het appartement grenst aan de Meeuweduinen, onder de vuurtoren, vlak bij strand en en heeft een restaurant met groot terras op het terrein " De Torenhoeve"
'Goed restaurant trekt Belg'
door Martijn de Koning. PZC vrijdag 25 april 2008
BURGH-HAAMSTEDE - Een sterrenrestaurant zou het aantal Belgische toeristen flink doen toenemen.
Die (wat prikkelend bedoelde) opmerking komt van Bram Straatman, die bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen onderzoek doet naar het vakantiegedrag van onze zuiderburen.
Straatman vertelde woensdagavond tijdens een bijeenkomst van participanten van de VVV Schouwen-Duiveland over het gedrag van de Vlaamse toerist. "Je kunt in een campagne nog zo duidelijk maken dat het eten hier best goed is, dat valt in het niet bij de uitstraling van een sterrenrestaurant", gaf hij aan. Zeeland staat in België goed bekend om de kreeft en de mossel, maar daarvoor gaan Vlamingen specifiek naar Philipine en Yerseke. "Voor de rest is een Belg niet zo tevreden over ons culinaire aanbod."
Naast de minder positieve kanten verbeteren, is het natuurlijk ook zaak om de goede uit te buiten. En dat moet bijvoorbeeld op Schouwen-Duiveland geen probleem zijn. "Belgen zoeken naar gebieden om te fietsen en naar een stille kust", zegt Straatman. "In Vlaanderen wordt je zo van de weg gefietst. En de kust is er helemaal vol gebouwd."
Zeeland kent ieder jaar een paar miljoen Belgische bezoekers. Van hen is het overgrote deel (zo'n 96 procent) Vlaming. Ongeveer 130.000 van hen overnachten ook in de provincie. "Belgen zijn niet zo reislustig, maar áls ze komen, besteden ze goed", gaf Straatman nog een 'positieve' eigenschap van de zuiderburen aan.
Reden én aanbod genoeg dus om meer Belgen naar het eiland te halen, vindt ook VVV-directeur Jurgen Klapwijk. Die trend is overigens al bezig, geeft hij aan. "De komst van de Westerscheldetunnel heeft wat dat betreft een goede invloed gehad, maar ook los daarvan zien we een stijging van het aantal gasten uit dat land." De VVV werft actief onder Vlamingen, Op de regionale zender in Antwerpen, via advertenties en op beurzen."
Straatman vertelde woensdagavond tijdens een bijeenkomst van participanten van de VVV Schouwen-Duiveland over het gedrag van de Vlaamse toerist. "Je kunt in een campagne nog zo duidelijk maken dat het eten hier best goed is, dat valt in het niet bij de uitstraling van een sterrenrestaurant", gaf hij aan. Zeeland staat in België goed bekend om de kreeft en de mossel, maar daarvoor gaan Vlamingen specifiek naar Philipine en Yerseke. "Voor de rest is een Belg niet zo tevreden over ons culinaire aanbod."
Naast de minder positieve kanten verbeteren, is het natuurlijk ook zaak om de goede uit te buiten. En dat moet bijvoorbeeld op Schouwen-Duiveland geen probleem zijn. "Belgen zoeken naar gebieden om te fietsen en naar een stille kust", zegt Straatman. "In Vlaanderen wordt je zo van de weg gefietst. En de kust is er helemaal vol gebouwd."
Zeeland kent ieder jaar een paar miljoen Belgische bezoekers. Van hen is het overgrote deel (zo'n 96 procent) Vlaming. Ongeveer 130.000 van hen overnachten ook in de provincie. "Belgen zijn niet zo reislustig, maar áls ze komen, besteden ze goed", gaf Straatman nog een 'positieve' eigenschap van de zuiderburen aan.
Reden én aanbod genoeg dus om meer Belgen naar het eiland te halen, vindt ook VVV-directeur Jurgen Klapwijk. Die trend is overigens al bezig, geeft hij aan. "De komst van de Westerscheldetunnel heeft wat dat betreft een goede invloed gehad, maar ook los daarvan zien we een stijging van het aantal gasten uit dat land." De VVV werft actief onder Vlamingen, Op de regionale zender in Antwerpen, via advertenties en op beurzen."