NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten


30-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We wensen jullie een nieuw jaar

We wensen jullie een nieuw jaar

https://www.mupload.nl/img/fzukc7.jpg

We wensen jullie een nieuw jaar

bruisend en sprankelend

stralend en schitterend

gezond en gelukkig

zorgeloos en prachtig


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief zijn voor elkaar

Lief zijn voor elkaar

http://oi64.tinypic.com/2wg7zol.jpg

Lief zijn voor elkaar
dat is onze wens voor het nieuwe jaar


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik wens je het komende jaar

Ik wens je het komende jaar

http://oi65.tinypic.com/30syjq9.jpg

Ik wens je het komende jaar
veel vreugde en zonneschijn
zodat je elke dag opnieuw
tevreden en gelukkig kunt zijn


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Golven van vreugde

Golven van vreugde

https://www.mupload.nl/img/ta13ahyc.jpg

Golven van vreugde

vlagen van liefde

dagen van deugd en plezier dit jaar

dit is wat ik je wensen kan


» Reageer (0)
29-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste wensen

De beste wensen,
voor de liefste mensen

https://www.mupload.nl/img/zswrzsnv.jpg

De beste wensen,
voor de liefste mensen


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De traditie van kussen onder de mistletoe

De traditie van kussen onder de mistletoe

https://www.mupload.nl/img/6vr2lnda.jpg

We kennen allemaal de traditie van kussen onder de mistletoe. Maar wat zit hier nu eigenlijk achter?
De mistletoe traditie komt orgineel uit Scandinavië. Er was in Scandinavië een God Balder, die gedood werd door een pijl gemaakt van mistletoe. Zijn moeder Frigga huilde en haar tranen werden de witte besjes op de mistletoe. Er werd besloten dat dit plantje nooit meer als wapen mocht worden gebruikt. Frigga was de godin van de liefde en gaf aan iederéén een kus die onder de mistletoe doorliep.

Hier komt onze traditie van het kussen onder de mistletoe waarschijnlijk vandaan.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en nieuw in Spanje

Oud en nieuw in Spanje

https://www.mupload.nl/img/khhuyrualpwe.jpg

Op oudejaarsavond is het in Spanje gebruikelijk om middernacht 12 druiven te eten, die geluk moeten brengen in het nieuwe jaar. Veel families komen bij elkaar om deze nacht samen door te brengen. Er wordt dan op tv gekeken naar de klok Puerta del Sol in Madrid en wanneer die begint te slaan wordt er bij elke klokslag één druif gegeten. Het eten van de druiven is bedacht toen er aan het begin van de twintigste eeuw in Spanje een erg goede druivenoogst was. Ze begonnen met het eten van de druiven en zo is de jaarlijkse traditie geboren. Na het eten van de druiven wordt er met Spaanse champagne genaamd Cava geproost op het nieuwe jaar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en nieuw in Italie

Oud en nieuw in Italie

https://www.mupload.nl/img/u7qpllw.jpg

In Napoli had je vroeger de Lo Sciuscio, een groepje zangers dat zingend van huis naar huis ging. Met hun liedjes zorgden ze voor geluk in het nieuwe jaar en als je de deur niet open deed voor de zangers, betekende dat een jaar ongeluk. In steden wordt deze traditie niet meer gevierd, maar in sommige kleine dorpjes wil het nog wel eens voorkomen dat een groepje kinderen de deuren langsgaat. Ook draagt de Italiaanse vrouw op oudejaarsavond rood ondergoed dat ze van haar partner heeft gekregen, dit zou geluk brengen in het nieuwe jaar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en nieuw in Schotland

Oud en nieuw in Schotland

https://www.mupload.nl/img/l0m4ecb4gwmdf.jpg

In Schotland wordt oud en nieuw Hogmanay genoemd. Om 00:00 uur zingt iedereen het lied ‘Auld Lang Syne’ om het nieuwe jaar in te luiden. Bij het zingen van Auld Lang Syne gaat iedereen in een cirkel staan en houdt de handen vast van degene die naast je staat. Het is gebruikelijk om vrienden en vreemden een warm welkom te heten, om zo de restanten van het afgelopen jaar achter je te laten en het nieuwe jaar met een schone lij te beginnen. Ook wordt er gedacht dat de eerste persoon die na middernacht je huis binnenstapt, geluk brengt. Dit moet dan alleen wel een donkerharige man zijn die iets voor je mee heeft gebracht, anders wil het nog wel eens ongeluk brengen. Deze persoon wordt dan een First Footer genoemd.  


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en nieuw in Ecuador

Oud en nieuw in Ecuador

https://www.mupload.nl/img/amj302spdo.jpg

De belangrijkste gewoonte in Ecuador is het verbranden van de poppen, een aantal dagen voor het nieuwe jaar begint. Deze poppen worden verbrand om de kwade energie van het oude jaar te verdrijven of juist goede dingen te verbranden die mee het nieuwe jaar in kunnen. Deze pop is meestal mannelijk, waardoor er dus zogenaamd een weduwe overblijft. De mannen hullen zich dan in vrouwelijke zwarte kleding, en gaan op oudejaarsdag als een hysterische weduwe de straat op. Het is in Ecuador traditie om een bepaalde kleur ondergoed aan te hebben met oud en nieuw, namelijk geel. Dit gele ondergoed wordt zowel door mannen als door vrouwen gedragen en zou zorgen voor financieel voorspoed. Ook zijn er mensen die met oud en nieuw met een koffer in de hand rondjes rennen over straat, in de hoop dat dit ze een mooie reis zal bezorgen in het nieuwe jaar.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud en nieuw in Duitsland

Oud en nieuw in Duitsland

https://www.mupload.nl/img/ubru86tz30hv5.jpg

Op oudejaarsavond wordt er eerst gedineerd met familie of vrienden, waarna er wordt gekeken naar de komische sketch Dinner for One, wat al vijftig jaar lang een traditioneel onderdeel is van de televisieprogrammering op oudejaarsavond. Ook wordt er heet lood in een pot water gegoten. Dit heet Bleigießen en uit de vormen die er dan ontstaan wordt de toekomst gelezen. Om te proosten op het nieuwe jaar wordt er vaak een fles Sekt opengetrokken, een Duitse drank die wordt gemaakt volgens de methode waarop Champagne ook wordt gemaakt.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe viert men oud en nieuw in Europa

Hoe viert men oud en nieuw in Europa

http://oi68.tinypic.com/2lxwgnp.jpg


In Rome werd in 153 v. Chr. het begin van het jaar op 1 januari gezet, maar aanvankelijk werd deze dag niet gevierd en had alleen een administratieve functie. Het Midwinterfeest vond plaats tijdens de laatste 12 of 13 dagen van het oude jaar. Pas in de vierde eeuw, nadat het christendom zijn intrede had gedaan, werd de Kalendae Januariae ingesteld, een vijfdaags feest om de geboorte van het kindje Jezus op 6 januari in te luiden. Nog in dezelfde eeuw ging de kerk ertoe over de geboorte van Jezus op 25 december te plaatsen en deed men al het mogelijke om de snel gegroeide populariteit van de Kalendae Januariae in te dammen. De eerste drie dagen van januari werden door de Synode van Tours uitgeroepen tot vastendagen en het werd op straffe van excommunicatie verboden aan de 'heidense' nieuwjaarsviering deel te nemen.

Ook werden er diverse pogingen gedaan een andere datum als nieuwjaar te bestempelen. In de oosterse kerk rekent men vanaf de Middeleeuwen 1 september als begin van het jaar. In de westerse wereld werden diverse nieuwjaarsdata na elkaar en soms tegelijkertijd gehanteerd: 1 september, 24 september, Kerstmis, 1 maart, 25 maart, Pasen.

Het kerkelijk nieuwjaar werd, zoals gezegd, in 480 n. Chr. vastgesteld op het begin van de advent.

Gedurende de gehele Middeleeuwen bleef de nieuwjaarsdag afhankelijk van regionale gebruiken, waarbij op één plaats vaak twee of meer data tegelijkertijd als nieuwjaar golden. In de vijftiende en zestiende eeuw gingen de meeste staten in Europa er toe over het nieuwjaar op de eerste januari te vieren, maar de verwarring bleef nog lang doorwerken. Tussen 1660 en 1669 veranderde Samuel Pepys, bijvoorbeeld, in zijn dagboeken het jaartal op 25 maart en zette toch 'New Year' bij de eerste januari.

Voorzover 1 januari als nieuwjaar gevierd werd, ontstonden op deze datum gebruiken die vergelijkbaar zijn met die van andere dagen in de heidense midwintertijd. Het feest begon, zoals alle Germaanse en Keltische feesten, op de vooravond, die in het Engels nog steeds New Year's Eve heet. Naar de heilige aan wie deze dag gewijd is werd vroeger ook wel van Silvesteravond gesproken, een naam die in Duitsland nog steeds gebruikt wordt. Sylvester was een paus uit de vierde eeuw; zijn feest valt op 31 december, vandaar.

Toen de heiligenverering tijdens de Reformatie werd afgeschaft ontstond de gewoonte van Oudejaarsavond te spreken. Het knallen van vuurwerk bij het begin van het nieuwe jaar en allerlei gebruiken om de gevestigde orde op haar kop te zetten zijn een algemeen verschijnsel tijdens de heidense joel (midwinter)tijd.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel geluk en wijsheid in het nieuwe jaar

Veel geluk en wijsheid in het nieuwe jaar

https://www.mupload.nl/img/6y6zwl.jpg

Veel geluk en wijsheid in het nieuwe jaar


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar

Zalig uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar

https://www.mupload.nl/img/h7piih7kij.jpg

Zalig uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Best Wishes

Best Wishes

https://www.mupload.nl/img/qjzocj8z3.jpg

May Christmas Time
be full of pleasure
And santa bring you
many a treasure


» Reageer (0)
28-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We wensen je een vrolijk eind

We wensen je een vrolijk eind

https://www.mupload.nl/img/af86k2b6.jpg

We wensen je een vrolijk eind

een goed begin

en een jaar volkomen naar je zin.


» Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Best Wishes

Best Wishes

https://www.mupload.nl/img/6hkjzcppni.jpg

Ik wens jullie 365 zalige dagen


» Reageer (0)
27-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zit er in mijn Kerstsok

Wat zit er in mijn Kerstsok

https://www.mupload.nl/img/2fc5n1qya.jpg


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstsokken

Kerstsokken

https://www.mupload.nl/img/ssdf23k43.jpg


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christmas Stockings

Christmas Stockings

https://www.mupload.nl/img/wppxf1w225ho.jpg

Sinterklaas vult in Belgie en Nederland  het schoentje  en de Kerstman vult in het buitenland de kerstsok


» Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
 • 12-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 09-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!