Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Oude prentkaarten






16-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen van de straat

De kinderen van de straat


http://img163.imageshack.us/img163/8950/zwavelstokjes.jpg


tijdens kerstmis lag een meisje
te kleumen in de sneeuw
het gebeurde heel lang geleden
zeker langer dan een eeuw

zij warmde zich op aan zwavelstokjes
in die ijzig koude nacht
droomde van een prachtig kerstfeest
niemand die toen aan haar dacht

ook nu zwerven er nog kinderen
zwavelstokjes verkopen ze niet
maar ze zijn net zo ontredderd
door armoede en door verdriet

handel volgens de kerstgedachte
wees goed en barmhartig...
schenk een gedeelte van uw rijkdom
aan de kinderen van de straat




» Reageer (0)
15-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwjaar



http://img43.imageshack.us/img43/2060/ster1.jpg


Een ster
schijnt helder en klaar
ik hoop dat ze de weg mag wijzen
naar een gelukkig nieuwjaar



» Reageer (0)
14-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.arme sneeuwman



http://img686.imageshack.us/img686/442/sneeuwman2.jpg


met jou heeft men dolle pret
jij wordt volledig opgezet
met een pijp in de mond
een dikke buik ... heel rond
twee oogjes en een neus
weet je wat er dan gebeurt
dan komt de zon
je smelt en je verdwijnt
arme sneeuwman





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunststof-kerstboom pas na 17 jaar groener dan echte spar

Kunststof-kerstboom pas na 17 jaar groener dan echte spar


http://img46.imageshack.us/img46/1076/kerstboom.jpg


Echte kerstbomen uit de natuur zijn milieuvriendelijker dan namaakvarianten van kunststof. Alleen als zeventien jaar lang dezelfde plastic boom wordt gebruikt is er minder schadelijke uitstoot dan als ieder jaar rond kerst een nieuwe den in huis wordt gehaald.

Dat hebben ze in Australië uitgerekend. Een echte boom veroorzaakt bij het proces van kweken, transporteren en uiteindelijk verbranden ongeveer 3 kilo CO2-uitstoot. Bij de productie van een plastic boom is dat 48 kilo. Om echt 'groen' te zijn koop je echter best een kerstboom met kluit aan, die na de feestdagen in de tuin geplant kan worden om het jaar erna weer gebruikt te worden. Tuincentra zouden op deze basis ook kerstbomen kunnen gaan verhuren. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe viert men Kerst in in Denemarken

Hoe viert men Kerst in  in Denemarken


http://img96.imageshack.us/img96/6830/denemarken.jpg


Kerst in Denemarken

In Denemarken wordt traditioneel kerstavond gevierd met een diner met gans of eend, en gerechten als "brunede kartofler" (gekarameliseerde aardappelen). Het diner wordt afgesloten met rijstpudding met gehakte amandelen en warme kersensaus (Riz à l'Amande, door de Denen verbasterd tot iets dat klinkt als "risalamang"). Het is traditie om een hele amandel in de pudding achter te laten, degene die de hele amandel vindt krijgt een prijs, een cadeautje. Er zijn verscheidene trucs om er voor te zorgen dat kinderen altijd een hele amandel vinden, en dus een prijs krijgen.


Na het eten wordt er rond de kerstboom gedanst terwijl er kerstliederen gezongen worden. Daarna is het tijd om de cadeautjes die onder de kerstboom liggen uit te pakken.


Eerder op de dag van kerstavond gaan Denen die een godsdienst belijden naar de kerk.


Op eerste en tweede kerstdag gaan veel Denen op familiebezoek en eten een kerstlunch ("Jule frokost") met onder andere gemarineerde haring samen met een glas akvavit en bier.




» Reageer (0)
13-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dennenboom



http://img380.imageshack.us/img380/9728/14huytrvb6.jpg



O dennenboom
't wordt zachtjes aan
weer tijd
dat ik u van 't zolder haal
en u versier
in vol ornaat
zodat u straks
te pronken staat
met alle pracht en praal



» Reageer (0)
12-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kerstsfeer is overal al voelbaar




http://img163.imageshack.us/img163/2610/wensen.jpg


De Kerstsfeer is overal al voelbaar.

Kerstgedachte ieder vormt een bepaald beeld bij dit woord.

Met veel gevoelens en gedachten, vrede, licht, warmte, gezelligheid, liefde,

romantiek, familie en vrienden.

Een vriendelijk woord,maar waarom niet het hele jaar van dit alles.

Wens iedereen sfeervolle kerstdagen toe.


 


» Reageer (0)
11-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstverhaal


Een kerstverhaal over een jongen die zijn wensen per ballon verstuurt



http://img19.imageshack.us/img19/1647/verhaaltje.jpg




Martijn en zijn moeder woonden in een dorpje hoog in de bergen. Ze waren arm. Martijn had geen vader. Martijns moeder was naaister, maar in zo'n klein dorp is er niet veel naaiwerk. Martijn ging elke dag na school naar het bos om hout te sprokkelen dat hij kon verkopen. Toch hadden ze maar net genoeg geld voor wat ze echt het allernodigst hadden.

Op een avond kwam de bakkersvrouw haar nieuwe rok halen. Ze legde drie geldstukken voor Martijns moeder op tafel en een boekje voor Martijn. "Het is maar een oude agenda. Maar er staan mooie plaatjes in."

"Dank u wel!" zei Martijn blij. Hij ging met het boekje bij het flakkerende lampje zitten en bekeek de plaatjes. Het plaatje bij de maand december vond hij het mooist. Elk jaar komt de kerstman met zijn rendierslee vanaf de noordpool naar ons toe. Hij brengt cadeautjes mee voor alle lieve kinderen, stond eronder. Voor alle lieve kinderen? Ben ik dan niet lief geweest? vroeg Martijn zich af. Ik heb nog nooit een cadeautje van de kerstman gekregen.

"Mama, wat voor cadeautjes brengt de kerstman?" vroeg hij.

"Ik geloof dat hij geeft wat de kinderen graag willen hebben," antwoordde zijn moeder. Ze wreef in haar ogen. "Ik zou best een nieuwe lamp willen hebben. Dan zou ik beter licht hebben om bij te naaien. Kom Martijn, we gaan slapen."

Maar Martijn sliep helemaal niet lekker. Hij moest de hele tijd aan de kerstman denken. Misschien had de kerstman hem nog nooit een cadeautje gebracht omdat hij niet wist wat Martijn wilde hebben. Dat kon toch? Maar hoe moest Martijn de kerstman laten weten wat hij graag wilde hebben? Ach, het had ook allemaal geen zin. Verdrietig trok Martijn de deken over zijn hoofd.

De volgende ochtend kwam Martijn Dirk, de voerman tegen. "Ik heb wat voor je meegebracht," fluisterde Dirk geheimzinnig. Hij hield iets achter zijn brede rug verstopt. "Wat dan? Een snoepje? Of een paardje van houtsnijwerk?" raadde Martijn. "Fout! Helemaal fout!" lachte Dirk. Op dat moment ging achter hem bol en rood de maan op. "Een ballon!"

"Die heb ik op de kermis in Urma voor je gekocht," vertelde Dirk. "En er zit speciale lucht in, waardoor hij kan vliegen."

Voorzichtig pakte Martijn het touwtje vast. Hij was er stil van. Dirk streek Martijn door zijn haar. Toen klom hij weer op zijn slee.

Dolblij met zijn mooie ballon liep Martijn weg. Die middag sprokkelde hij geen hout. Hij zat op het hek om de schapenwei en keek naar zijn ballon. Hij kon zijn ogen er niet van afhouden. Zo rood als de jas van de kerstman en zo rond als zijn buik. En hij danste zo mooi in de wind! Als Martijn het touwtje los zou laten, zou hij tot in de hemel vliegen. Of naar de noordpool. Opeens begon Martijns hart sneller te kloppen. Misschien kon de ballon zijn wensen naar de kerstman brengen! Martijn sprong van het hek en liep naar huis. Daar scheurde hij voorzichtig een blaadje uit zijn schoolschrift. Hij schreef een lange brief:


    Lieve kerstman,

    Ik heet Martijn en ik ben acht jaar.
    Ik heb een plaatje van u in een agenda gezien en ik heb een paar wensen. Wilt u alstublieft een lamp voor mijn moeder brengen? En ik zou graag warme laarzen willen hebben. Mijn schoenen zijn zo koud in de winter. En graag ook warme handschoenen. De mijne zijn zo dun geworden.
    Als ik maar één ding mag vragen, brengt u dan de lamp alstublieft.
    Ik hoop dat u mij kunt vinden.
    Ik woon in Strenca op de berg.
    Kom alstublieft!
    Uw Martijn.


Martijn vouwde de brief op en bond hem aan het touwtje van de ballon. Toen klom hij de berg achter het dorp op, helemaal tot de top.

Lang staarde Martijn in de verte. Waar zou de noordpool zijn? Moest hij zijn prachtige ballon nu echt laten gaan? Maar het was de enige manier om zijn brief bij de kerstman te krijgen. Martijn keek nog een keer of de knoopjes allemaal goed vast zaten. Toen drukte hij een kus op de dikke wang van de ballon en liet hem los.

Maar de koude bergwind blies niet naar het noorden. Hij kwam juist uit het noorden, en hij blies Martijns ballon naar het zuiden. Over bossen, bergen en dalen tot aan de zee. Aan de rand van een grote stad had de ballon niet genoeg kracht meer om verder te vliegen. Hij zweefde langs een dak naar beneden en kwam in een tuin terecht.

Even later kwam de oude Thijs uit zijn huisje. Hij zag de leeggelopen ballon. "Wat is dat voor rommel," bromde hij. Thijs was vaak brommerig sinds zijn vrouw gestorven was. Dat kwam doordat hij zich zo eenzaam voelde. Toen zag Thijs Martijns brief. Hij vouwde hem open en las hem. "Hij wil wat van de kerstman hebben," snoof de oude man. "Ha! Wat verbeeldt die verwende aap zich wel! Wensen heb ik ook!" Thijs verfrommelde de brief en gooide hem in de vuilnisbak.

Maar die nacht sliep Thijs niet goed. Hij moest steeds aan de kerstman denken. Hij had vroeger ook wensen gehad, kinderen, kleinkinderen - en toch was hij helemaal alleen. En die Martijn was misschien toch niet zo'n verwend kereltje. Laarzen, handschoenen en een lamp voor zijn moeder. Welk kind vroeg nou zulke dingen aan de kerstman?

Heel vroeg in de ochtend stond Thijs op. Hij haalde Martijns brief weer uit de vuilnisbak. Strenca. Waar lag dat eigenlijk?

Twee dagen later stond er een wonderlijke, oude man op het station van Urma. Hij had een rode jas aan en hij had een zak vol pakjes bij zich. Boven zijn hoofd danste een rode ballon. "Hoe kom ik in Strenca?" vroeg de wonderlijke oude man. "Daar kun je nu alleen met een paardenslee komen," antwoordde de stationschef. "Hé, Dirk, kom eens hier. Deze heer wil naar Strenca."

Een paar uur later werd er bij Martijn op de deur geklopt. En toen kwam de kerstman binnen. Echt, heus waar - de kerstman! Hij had met bont gevoerde laarzen en heerlijk warme wanten voor Martijn bij zich. En een lamp die veel licht gaf voor Martijns moeder. Fruit en snoepgoed. En de prachtige kerstballon had hij ook teruggebracht!

De kerstman bleef de hele nacht bij Martijn. Hij hield zijn hand vast tot hij in slaap gevallen was. Daarna praatte hij heel lang met Martijns moeder.

Toen het de volgende ochtend licht werd, laadden ze een bundel kleren, de nieuwe lamp en de naaimand op Dirks slee. Toen gingen ze naar het station van Urma.

Nu wonen Martijn en zijn moeder bij Thijs. Elke dag speelt Martijn na school in de tuin. De oude Thijs kan weer lachen en Martijn en zijn moeder noemen hem 'opa'.

Elk jaar als het Kerstmis wordt, kopen Martijn, zijn moeder en Thijs een rode ballon. Dan schrijven ze de kerstman een bedankbrief en binden hem aan het touwtje. Daarna laten ze de ballon vliegen - over dalen, bergen en bossen naar de noordpool.


Verhaal van Brigitte Weninger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik stuur deze kerstkaart




http://img22.imageshack.us/img22/2610/wensen.jpg


ik stuur deze kerstkaart
met fijne wensen
naar heel bijzondere mensen
wensen met bergen van geluk
een goede gezondheid
veel gezelligheid
een heel jaar aan een stuk




» Reageer (0)
10-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met ballen en slingers versieren wij de boom




http://img710.imageshack.us/img710/9241/kerstboomj.jpg



met ballen en slingers versieren wij de boom
het sparretje verandert in een kerstboom
met sterretjes en klokjes
een beetje engelenhaar
dan de lichtjes en de kerstboom is klaar
maar wacht eens...
er ontbreekt nog iets aan
wat dan...?
laat je ogen eens naar boven gaan... oh ja
een boom is niet af zondere iets aan de top
er ontbreekt nog een piek bovenop



» Reageer (0)
09-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst en nieuwjaarswensen in 16 talen

Kerst en nieuwjaarswensen in 16 talen


http://img706.imageshack.us/img706/3771/weihnachten.jpg



    * Afrikaans: Geseende Kerfees en 'n gelukkige nuwe jaar
    * Baskisch: Gabon Zoriontsuak eta urte berri on
    * Deens: God jul og godt nytår
    * Duits: Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr
    * Engels: Merry Christmas & a happy New Year
    * Ests: Häid jõule ja Head uut aastat
    * Fins: Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta
    * Frans: Joyeux Noël et Bonne Année
    * Italiaans: Buon Natale e Felice Anno Nuovo
    * Nieuwgrieks (Ελληνικά): Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο Καινούριος Χρόνος
    * Pools: Wesołych Świąt i Szczęsliwego Nowego Roku
    * Portugees: Boas Festas e um feliz Ano novo
    * Russisch: С Новым годом и с Рождеством Христовым!
    * Spaans: Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo
    * Vietnamees: Chúc mừng Giáng Sinh
    * Zweeds: God Jul och Gott Nytt År
Roemeens:  Craciun fericit si un An Nou fericit




» Reageer (0)
08-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dennenboom staat te geuren



http://img188.imageshack.us/img188/6061/koken1.jpg


De dennenboom staat te geuren
Het eten staat op het fornuis
Kom toch mijn kerstfeest kleuren
Ik ontvang je graag bij mij thuis




» Reageer (0)
07-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panettone



http://img530.imageshack.us/img530/6044/panettonekp4.jpg


Panettone

Panettone is een traditioneel Milanees kerstgebak




Benodigheden

Ronde taartvorm of charlottevorm, 15 cm doorsnee, ca. 8 cm diep, bakpapier, aluminiumfolie, plasticfolie, keukentouw



Ingrediënten

1 pak witbroodmix, 1,5 dl lauw water, 1,5 dl lauwe melk, 25 gram boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 sinaasappel, 75 gram bigarreaux ( gekonfijte kersen )  fijngehakt, 75 gram blanke rozijnen, 100 gram hazelnoten  fijngehakt, klontje boter



Voorbereiding

Bereid de bakvorm voor door de bodem te bekleden met bakpapier. Vet de binnenkant van de vorm licht in en bestrooi deze met bloem. Vorm rond de buitenkant van de vorm een kraag van aluminiumfolie die 7 cm. boven de rand van de vorm uitsteekt en bind deze goed vast met keukentouw.
Kneed een stevig deeg van witbroodmix, water, melk, boter en vanillesuiker. Laat het deeg, afgedekt met plasticfolie of een licht vochtige doek, 20 minuten rijzen op een warme plaats.
Voeg nu de overige ingrediënten toe. Boen nu de sinaasappel schoon en rasp 1 el. van de schil. Leg deze in de vorm en knip in de bovenkant van het deeg een kruis van 7 cm. Dek de vorm af met een ingevet stuk plasticfolie en laat het deeg nog 30 minuten op een warme plaats rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden.



Bereidingswijze

Verwijder de plasticfolie en knip opnieuw een kruis in het deeg. Leg het klontje boter in het midden. Zet de vorm iets onder het midden in de oven en bak 10 minuten. Schakel de oven terug naar 180 graden en laat de panettone nog 35-40 minuten bakken. Controleer de gaarheid met een metalen pen, deze moet er schoon uitkomen. Laat het brood in de vorm afkoelen, verwijder de kraag, leg de vorm op de zijkant en trek de panettone voorzichtig eruit.



Serveertips

Knoop een kerstlint om het midden van het brood ter versiering

Smakelijk





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoor de kinderen beneden zingen



http://oi60.tinypic.com/2u8c8xf.jpg




Op de hoge hoge daken
Zit Sint met zijn pieten
Hoor de kinderen beneden zingen
Piet zegt we moeten naar beneden springen
Dat is hoog zegt  de Sint
Ik breng mijn paardje eerst naar de stal
Piet begrijpt de hint
Jullie Pieten gaan de kinderen maar verwennen
Kijk wie lief is geweest
Pieten gluren door het raam
En zien daar kinderen zingend staan
Opeens een geroffel op het raam
Zou de deur nog open gaan
Piet gooit het snoepgoed in het rond
Kinderen vallen op de grond
Er wordt nog harder gezongen
Sinterklaasje kapoentje
Gooi wat in mijn schoentje
Gooi wat in mijn laarsje
Dank je Sinterklaasje



» Reageer (0)
05-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas maak je niet ongerust



http://oi59.tinypic.com/x5wkjk.jpg


Haast ieder jaar
maak ik mij zorgen
Er moet nog zoveel werk gedaan worden
krijg ik al die pakjes wel gebracht

Zeg, waar is nou mijn mijter weer
Wie heeft hem opgeborgen
en waar is mijn staf
Stel dat ik die vergeet

Sinterklaas maak je niet ongerust
Het komt ieder jaar altijd weer goed

Zeg pieten, hebben wij genoeg
cadeautjes meegenomen
voor al die lieve kinderen
Ze wachten al zo lang

Zeg rijmpiet, ben je bijna klaar
met rijmen te verzinnen
En strooipiet, staat het strooigoed klaar
En waar is het grote boek

Sinterklaas maak je niet ongerust
Het komt ieder jaar weer goed

Staat mijn paard al klaar
want pakjesavond gaat bijna beginnen
hebben jullie de zakken
met speelgoed en snoepjes klaar

Sinterklaas maak je niet ongerust
Het komt ieder jaar toch goed

Als het pakjesavond is geweest
en het feest is afgelopen
dan zucht de oude sint voldaan
Hoera...het is me weer gelukt

Sinterklaas rust nu maar uit
ook dit jaar kwam het allemaal weer goed



» Reageer (0)
03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Nicolaas en het pekelvat

Sint Nicolaas en het pekelvat


http://oi59.tinypic.com/168e9mg.jpg


De legende over Sint Nicolaas en het pekelvat


Volgens een Franse legende maakte Sint Nicolaas drie dode scholieren levend die in een pekelvat bewaard werden.


Drie scholieren van voorname afkomst waren op weg naar de stad waar zij zouden gaan studeren. Op hun tocht door een afgelegen streek vonden zij 's avonds onderdak in een herberg. De waard, die vermoedde dat zij veel geld aan gouden munten bij zich hadden, vatte het plan op hen die nacht te vermoorden. Zodra hij zijn sinistere plan ten uitvoer had gebracht, sneed hij de lichamen van de scholieren in stukken en legde de brokken vlees, net zoals men dat deed bij het slachten van varkens, in een pekelvat.


Door een engel gewaarschuwd klopte Sint Nicolaas daags daarop bij de herberg aan, vroeg om onderdak en bestelde een maaltijd. Bij de keuze van het vlees wees Nicolaas de waard op zijn misdaad en verlangde van de waard dat hij hem het pekelvat met de aan stukken gesneden jongelingen toonde. Staande bij het vat, gebood Nicolaas de waard de planken deksel eraf te halen. Daarop vouwde hij zijn handen, bad tot God, en zegende de drie jongelingen. Aldus wekte hij hen tot leven. De drie scholieren gingen rechtop staan en dankten God. De waard viel op zijn knieën, vroeg om vergiffenis en bekeerde zich ten goede.





» Reageer (0)
02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lieve Kinderen



http://i898.photobucket.com/albums/ac184/sint_nicolaas/sintgedicht.jpg?t=1259703258



Lieve Kinderen,

Jullie hebben ze misschien al eens gezien,
Mijn talloze hulpsinten, wel meer dan tien!
Wie weet zag je wel al een met sportschoenen,
Of een tweede, maar zonder witte handschoenen!
Je ziet het direct, die sint dat is niet de echte,
Maar ze zijn mijn hulpjes, dus ze zijn niet slecht!

Geef hen maar jouw brieven vol grootste verlangens
Een pop, auto, snoep of wat rouge voor je wangen
Ja jongens en meisjes, ze komen heus wel bij mij
Ze doen zo goed hun best, dat maakt me zo blij
Duizenden brieven hebben mijn pieten al gekregen
En honderdduizenden brieven moeten zij nog lezen

Enkele brieven zijn vrolijk, echt een ware pracht
Veroorzakend bij vele pieten een brede lach
Anderen bezorgen onze pieten dan weer een traan
droevige verhalen, het pakt ons allen zo aan
Maar op zes december, dan kom ik bij jullie langs
Oh was het maar zover, dat is wat mijn hart verlangt

Tot over een paar weken, lieve kinderen!!!

Sinterklaas en zijn trouwe Pieterbaas


Lonewolf

Met dank aan Lonewolf




» Reageer (0)
22-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stil liedje op papier



http://img4.imageshack.us/img4/4255/vrouwhoed.jpg


kriebels in je hoofd
even weg... precies verdoofd

een foto, een liedje, een zucht
gedachten, gedichten
gevangen in de lucht

woorden in m'n vingers
niet gelezen
niet geluisterd

gebroken pen
stil liedje op papier




» Reageer (0)
21-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dromen

Dromen


http://img24.imageshack.us/img24/382/hoed6.jpg


ooit geloofde ik in dromen
en lag de wereld voor mij open
dromen over zoveel dingen
die ik nu alleen nog maar kan hopen
 
en zag ik een vallende ster
kon ik over mijn wensen dromen
was er niemand die me vertelde
dat ze nooit uit zouden komen
 
het is niet dat ik niet in dromen geloof
en dromen zullen altijd in mijn leven blijven staan
het enige wat ik geleerd heb
is dat dromen alleen bestaan in mijn slaap




» Reageer (0)
20-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.echte vriendschap



http://img200.imageshack.us/img200/153/dameg.jpg


echte vriendschap gaat nooit stuk
vrienden die achter je staan
dat is een groot geluk

ook al gaan er wel eens dingen fout
zoals een ruzietje tussendoor
het zijn toch de mensen van wie je houdt

als jij er bent voor je vrienden
en zij zijn er voor jou
dan is dat echte vriendschap
eerlijk en trouw



» Reageer (0)


Foto

Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto


hobbytop kerst_en_nieuwjaar


Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U

Foto


bestblogs kerst_en_nieuwjaar

Lieve bezoekers
vind U mijn blog goed
dan kun je hier stemmen
door op de button te
drukken...Dank U


Foto

Foto

Archief per maand
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 09-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 08-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!