De voedselzandloperxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Vergeet
Montignac en alle andere dieetgoeroes.
Een nieuwe voedingsprofeet is opgestaan.
Hij luistert naar de naam Kris Verburgh, heeft het diploma van dokter en
werkt als arts in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. In zijn boek De voedselzandloper weerlegt
hij de theorieën van vroegere dieetgoeroes en -charlatans en geeft hij zijn eigen
gezonde voedseladviezen.
Een
opmerkelijke waarschuwing van hem is om aardappelen, brood, pasta, rijst en
melk te mijden.
Om gezond te
eten zouden we volgens hem minder zoetigheden moeten eten, minder aardappelen,
pasta en rijst, minder fastfood, rood vlees, gefrituurd voedsel, zoetigheden,
minder omega-6-rijke oliën, margarine, boter, vetrijke sauzen, minder zout,
suiker en minder medicatie. Daarbij zouden
we minder frisdranken, melk en niet-versgeperste fruitsappen moeten drinken.
Wat we
volgens hem wel meer zouden moeten eten zijn gezonde oliën zoals olijfolie,
ook meer zwarte chocolade, noten, sojapap, vette vis en gevogelte, eieren, kaas, tofou,
quorn, havermoutpap, peulvruchten, paddenstoelen, fruit en groenten. Eveneens zouden we meer water, groene thee,
witte thee, gemberthee, rode wijn, plantaardige melk, koffie en versgeperst
fruitsap moeten drinken.
Waarbij ik
van dit alles vooral onthoud dat we meer zwarte chocolade moeten eten en meer
rode wijn moeten drinken.
|