Nordic Walking&Wandelen
Inhoud blog
  • Gezondheidswandeling 12 mei 2023 Domein Roosendael
  • Sint Bernardusabdij Hemiksem 12 juni 2022
  • Wandeling te Herenthout 24 oktober 2021
  • Indian Summer Sunday 19/09/2021
  • Sunny Sunday Walking 4 oktober 2020

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    A.T.B.de Natuurvrienden afd:Edegem-Mortsel
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boomkruin-Pad te Hainich
    P8220181.jpg picture by Edit_LazloPICT0605.jpg picture by Edit_Lazlo
    Nationaal park Hainich
    Mariette

    01-09-2008, 21:00 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boomkruin-Pad te Hainich
    Dit bevindt zich in het Thüringenwald westelijk van Bad Langensalza ongeveer 10 km daar vandaan.
    Dit Nationaal park Hainich is 76 km² groot,was vroeger een militair domein en is nu opengesteld als nationaal park(natuurgebied).
    Men kan talloze wandelingen ondernemen zoals Nachtegaalpad verder Wildekat-pad ook het Sperwer-pad zoveel mogelijkheden vind men binnen dit natuurgebied,voor de wandelaars alsook voor de fietsers.PICT0602.jpg Boomkroon pad Hainich picture by Edit_Lazlo
    Dit project is tot stand gekomen dank zij de tussenkomst van"UNESCO" die zijn medewerking heeft verleent,dit is uniek in Europa.
    Boomkruinen-pad is voor groot en klein een echte ontdekking,leerzaam en waaghalzend beklimt men de toren voor de toegang te krijgen tot d ehouten wandelbrug die op een hoogte van 44 meter staat en kijkt op de kruinen van de bomen.
    Men begint op een hoogte van 23 meter met als merkteken de"Wilde-Kat",vervolgens gaat deze constructie verder door het bos en steeds oplopend tot 44 meter.
    Er zijn drie merktekens op deze brug,de Specht en de Vleermuis ook staan er verschillende banken waar men kan genieten van dit panoramisch overzicht,heel dit spektakel heeft een totale lengte van 310 meter.
    Het Nationaal park is gans het jaar geopend.P8220180.jpg picture by Edit_Lazlo

    Sportieve groeten
    Mariette

    01-09-2008, 20:57 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conditietraining Nordic Walking 31/08/08
    Het was zondag voormiddag,schitterend weer afspraak was voorzien om 10 uur op onze bekende plaats Den Brandt.
    Gingen het park in en begaven ons naar de openvlakte om daar onze warming-up oefeningen te doen,kwestie van alle spierenmassa in onze body optimaal op te warmen.
    Na onze traditionele oefeningen gingen wij over op nieuwe schema's die wij in het verleden nog niet hadden gedaan,kwam tevoorschijn"de swing" benen en armen zwaaien alsook het hoofd,zo gaan wij spieren in actieve werking stellen die anders nooit in werking waren.
    Ook de huppel pas en rond de as gaan zonder uw poles,men moet echter wel op letten dat men niet valt geeft een duizeld effect als men onervaren is.
    Nog een oriëntatie test werd gedaan waar de meeste toch even naast het object terecht kwamen,maar het was zeer goed om zulke oefeningen toe te voegen en men leert toch steeds bij.
    Toen maakte wij een korte wandeling in een goed tempo om te gaan naar enkele heuveltjes waar we gingen oefenen voor de twee mogelijkheden van berg op en berg afwaarts te gaan"diagonaal als parallel",dit was toch wederom één extra pluspunt dat we hebben bijgeleerd.
    Na die heuveltjes trokken we verder door dit prachtig park richtig beeld"David" om in de schaduw zijde van het open plein waar we locomotief deden,één achterwaarts en de andere voorwaarts dit was sinecuur,eerst even de juiste stap erin krijgen en dan de arm zwaai in de juiste positie zetten en dit gelijktijdig.
    Hebben ook nog de slalom gedaan met onze poles met een kleine spatie er tusssen dit ging zeer vlotjes.
    Nu was het  tijd geworden voor onze training af te ronden met nog een ommetje langs de buitenkant te lopen en hebben daar afgesloten met onze traditionele cool-down oefeningen.
    Deze training had een totale duur van 90 minuten,met veel afwisselde oefeningen waar wij toch veel hebben van opgestoken.

    Sportieve groeten
    Mariette

    31-08-2008, 19:51 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    10-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungle Avonturen 10/08/08
    PICT0595.jpg picture by Edit_LazloPICT0593.jpg picture by Edit_Lazlo Moesten de maisvelden induikelen.Mariette

    10-08-2008, 22:44 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungle Avonturen 10/08/08
    PICT0589.jpg picture by Edit_LazloPICT0590.jpg De Maatjes picture by Edit_Lazlo Natuurgebied De Maatjes,en de modder en wateroverlast.   Mariette

    10-08-2008, 22:41 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jungle Avonturen 10/08/08
    Op het programma stond:"De Maatjes" te Nieuwmoer genoteerd,en onze afspraak was voorzien om 14 uur op de parking achter d ekerk in de vernoemde gemeente.
    De meeste waren al aanwezig,en nog enkele auto's kwamen erop gereden en de ploeg was compleet,nog wat spullen pakken en konden vertrekken en onze gids vandaag was Rosie die ons dit mooi natuurgebied bekend ging maken.
    Het vertrek ging langs verharde wegen met een leuke naam"Hanneke Wiewauw",zo verder langs afgelegen huizen er was eentje van een kunstenaar bij met enkele ontwerpen in zijn voortuin toch iets origineel.Iets verder..ja...wat dacht je! Plassen het eerste kon men een beetje omzeilen en hup met de poles u afzetten en wip erover,maar ze werden steeds groter dus langs de boorden lopen en zien dat je niet op uwe tutter ging.
    Nu kregen we een korte samenvatting van Rosie over het Natuurreservaat de Maatjes,dit is ongeveer 50 ha dat in Nederland ligt en het andere gebied ligt op Belgisch grondgebied bijna 8 ha.Heel dit gebied ligt in een vogelrichtlijngebied.
    Oook veel rietvelden,mäisvelden ,wel het is immens groot domein met sloten,waterplassen,prachtige vergezichten en zuivere lucht inademen dat kan men daar nog doen.
    Ergens achter een bocht merkten we dat het onmogelijk was om door die enorme water massa te stappen,dus de Wim op kop en die stapte meteen tussen de zeer hoge mäisvelden(smal weggentje op uwe kant ertussen) en daar gingen 17 personen in peloton door,zaten precies in de jungle en naar een 100 tal meters verder doken wij allemaal er terug uit.
    Terug die weg op en van links naar rechts wippen met het nodige slijk gingen wij verder,afwisselend op Nederlandse bodem en terug Belgisch terrein en zongen uit volle borst"Wij zijn niet bang van dat slijk".Kregen ook enkele huppelde Hazen te zien,in de verte ook "Buizerds" ,de Ganzen waren ook talrijk aan de overzijde waren EEnden in de wijde omtrek geen huizen te bespeuren liepen gans alleen door dit mooie wandelgebied.
    Zie ginds de kerk van Nieuwmoer en het ging meteen iets sneller en de stappenteller gaf 7 km aan,maar met die slingerwegen en enorm prachtig wolkendek genoten we met volle teugen van dit unieke natuurgebied en vergaten we effen onze vermoeide voeten en dorstige kelen.
    Eindelijk was het einde in zicht,stapte meteen op onze auto's af om vlug te wisselen van schoeisel zodat onze warme voeten het iets frisser kregen.
    Dan kwam nummer twee aan en doken wij op een mooi terras van een taverne binnen,er werd het rijkelijk schuimend bier besteld en andere soorten dranken.
    Nog gezellig samen gepraat over onze wandeling die uiteindelijk bijna 11 km was geworden,maar toch echt de moeite waard was.
    Dus hartelijke dank Rosie voor je inzet en succes volle tocht in het natuurgebied"De Maatjes".
    Sportieve groeten
    Mariette

    10-08-2008, 22:26 geschreven door Mariette

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen Rupel en Schelde 3/08/08
    Onze afspraak was vandaag in Schelle aan de oever van de Rupel.
    Het weer was miserabel met regen,dus heel de groep was gewapend met paraplu's.
    De boot was voorzien om 13.30 uur wat dan ook stipt gebeurde onze groep bestond uit 17 deelnemers,er kwamen nog heel stel fietsers op,met één echtpaar die vanuit Toulouse een fietstocht hadden ondernomen er stond wel geteld 1500 km op hun teller(dappere mensen).
    De overvaart zat erop nu wachten op nr.2 die ons naar Rupelmonde zou brengen,dit was een langere vaart van ongeveer 20 min.Waar we echt konden genieten van deze bootreis met hier en daar een blik te werpen op de oevers,waar ook een Reiger was neer gestreken ook iedereen zat intens te genieten.
    Bij onze aankomst te Rupelmonde ging het langs de dijk waar zich ook een Zonnewijzer zich bevond,het Mercatoreeiland met Graventoren en de middeleeuwse waterburcht die ooit 17 torens telde.Dan plots op het plein was er een ambacht markt,zoals weven van visnetten,kantklossen,,mandenmaken allemaal uitgestorven beroepen,er stond ook een stand met Advokaat en men kon er proeven en kopen dus dat ging de rugzak in(potje advokaat).
    Wederom werd er geteld is het kompleet de groep en konden verder gaan langs de buitenzijde van deze gemeente met aan onze linkerzijde notenbomen en rechts gerenoveerde woningen door het Poldergebied,en gingen richting Bazel een weg van beken en prachtige hoger gelegen villa's.
    Waar we tenslotte aan de vijvers van "Duiventoren-Kasteel Wissekerke" ,uitkwamen lag een beetje verscholen achter bomen toch een schitterend zicht.
    Dan gingen we verder door de polders plus kasseienweg richting Kallebeek voor de boot te nemen naar Hemiksem,waren juist bijtijds anders hadden we één uur moeten wachten.
    Te Hemiksem liepen langs de dijkweg naar de Sint Bernardusabdij,waar we even een glimp opvingen van dit gebouw.
    Nog verder langs slingerwegen door weideland en een hele kudde schapen stonden in een soort kooi opeen gepakt te wachten op transport.
    Eindelijk kwam het eindpunt in zicht via Laarhof met nog één kilometer te gaan,begonnen we flinker door te stappen want wij hadden dorst gekregen en gingen regelrecht af op terras van het café,waar we ons neer zetten en één flinke pint bestelde.
    Er werd nog gezellig gebabbeld over onze prachtige uitstap,3x boot en 2 etappes wandelen.
    Onze gids was Alida die heeft het schitterend gedaan,dus namens onze deelnemers hartelijke dank voor je inzet.

    Sportieve groeten
    Mariette

    03-08-2008, 22:41 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen Rupel en Schelde 3/08/08
    PICT0580.jpg picture by Edit_LazloPICT0578.jpg picture by Edit_Lazlo  Rupelmonde"mandenmaker" en de schapen te Schelle.
    Mariette

    03-08-2008, 21:42 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen Rupel en Schelde 3/08/08
    PICT0575.jpg picture by Edit_LazloPICT0574.jpg Tussen Rupel en Schelde picture by Edit_Lazlo Bootreis naar Rupelmonde 
    Mariette

    03-08-2008, 21:40 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    27-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conditie Training 27 juli 2008
    PICT0569.jpg training nordic walking picture by Edit_LazloPICT0571.jpg picture by Edit_Lazlo  Slalom nordic walking
    Mariette

    27-07-2008, 20:34 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conditie Training 27 juli 2008
    Op het programma stond heel wat dat uitgevoerd ging worden,een gamma aan bepaalde oefeningen voor verbetering van conditie en technieken voor nordic walking.
    Dus begaven wij ons op de grote grasvlakte achterzijde kasteel"Den Brandt",waar we traditie getrouw onze warming-up oefeningen hielden in de felle zon dus het was zweten en puffen maar de spieren moeten opgewarmd zijn.
    En nu dachten ze we gaan fijn wandelen,nee dat was het niet meteen wat heuveltjes gedaan voor opwaarts en afdalen voor de juiste pas aan te meten,daar gingen door dreven naar de volgende heuvel boven op een bunker gelegen was iets steiler dan voorgaande maar het ging vlotjes.
    Vervolgens liepen langs de achterzijde van het park,waar geregeld ook joggers ons passeerde met de zelfde verschijnselen van transpiratie sommige zagen zo rood als een tomaat.
    Op het volgende grasveld gingen wij nog enkele andere speciale oefeningen in studeren zoals"Locomotief" lopen twee aan twee een ideaal oefenstuk om de juiste tactiek onder de knie te krijgen.Vervolgens de coördinatieoefening tussen bomen lopen die vrij kort op elkaar stonden"Slalom" een zeer goede training ook zeer goed voor snelle reflexen.
    Na intensief conditie training gingen we terug op pad,en zette daar een goed tempo in dat je kon voelen dat dit niet gewoon wandelen is maar echt nordic walking met aangepaste stappen.
    Onze keelgaten werden droog en moesten daar iets aan doen,dus het volgende park binnen en nog een klein ommetje gemaakt waar er nog"Kangoeroe" sprongen werden gedemonstreerd door de schrijver en ook enkele waagde zich daaraan maar stopte toch vlug dit is iets voor de toekomst dat ze eventueel nog kunnen leren!
    Onze trip zat erop en sloten af met de cool-down oefeningen waar ze ook de "Flamingo" deden,na een inspanning moet men het lichaam ontspannen en terugkeren naar zijn oorspronkelijke toestand van rust.
    Eindelijk konden wij gaan naar de Melkerij van het Nachtegaal park,waar we ons installeerde op het terras in de schaduw en maakte onze keuze,zaten gezellig bij elkaar er werd nog wat gepraat over onze training alsook over de toekomstige uitstap voor de zondag.
    Dit was wederom een geweldige voormiddag op onze conditie training in de Antwerpse parken,en hopelijk hebben jullie er wat van op gestoken!

    Sportieve groeten
    Mariette

    27-07-2008, 20:32 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempewandeling Slijk Processie 20/07/08
    PICT0568.jpg picture by Edit_LazloPICT0558.jpg picture by Edit_Lazlo  DE Gempe molen    Mariette

    20-07-2008, 21:31 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempewandeling Slijk Processie 20/07/08
    PICT0557.jpg Gempewandeling 20 juli 2008 picture by Edit_LazloPICT0559.jpg picture by Edit_Lazlo  Roeselbergkapel      Mariette

    20-07-2008, 21:29 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempewandeling Slijk Processie 20/07/08
    PICT0565.jpg picture by Edit_LazloPICT0566.jpg picture by Edit_Lazlo De Gempewandeling   Mariette

    20-07-2008, 21:27 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gempewandeling Slijk Processie 20/07/08
    Het was wederom zover dat we naar onze afspraak reden,miezerige weersomstandigheden met regen dus het beloofde niet veel goeds.
    Kwamen op de parking van Gempe molen te Sint Joris-Winge,en de andere waren al present en de rest arriveerde ook,nog even kennis gemaakt met enkele nieuwkomers.
    Het start schot werd gegeven en daar gingen we gewapend met paraplu's en regenkleding,de eerste bui kwam eraan het goot pijpenstelen,dan maar schuilen onder de bomen.
    Gingen verder met een steile klim en van die kasseienweg waar je schoof van de één naar de negen en nog te zwijgen van dien modder,ja in het begin let een mens op voor zijn bottines en broek dacht amaai zal weer schoon thuis komen.
    Vervolgens kwamen we langs een golf terrein en enkele dames waagde het toch om te golven in dien regen,onze weg ging verder berg op(hoog op de modder wegen) om daar ergens een grote baan oversteek te maken en dan terug het bos in,dan een stukje langs mooie huizen te lopen en hier en daar een blik te werpen op de prachtige tuinen en verschillende bouwstijlen.
    Gingen nu richting Roeselberg waar een"Roeselbergkapel" zich bevind het ligt een beetje verscholen tussen de bomen en is zeker een bezoek waard,je krijgt ook een panoramisch zicht over de valleien.
    Zetten onze weg verder langs Troostenberg bos,waar het wederom stevig klimwerk was door de modderige wegen,op een gegeven moment wist je echt niet waar te stappen alles drassig en je kon niet blijven staan anders kon je schoenen vergeten en op sokken verder sukkelen.
    Er waren verschillende die een hogere weg verkozen en liepen daar een beetje beter,en wij maar plets...plets verder het slijk door,het hong zeer hoog in onze broeken oesje.
    Eindelijk waren we voor even verlost van deze slijk processie,maar de andere moesten terug van dien heuvel af komen was niet simpel,dus zij werden geholpen door onze dappere mannen,en één voor één werden ze opgevangen,maar eentje sprong mis en lag pardoes in de modder,maar gelukkig viel alles nog mee enkel de modder zat tot op haar hoed.
    Vandaar uit ging het terug richting Gempe molen,waar we ons konden nestelen op het terras en ja het zonnetje was ons goed gezind.
    Dus werden van die streekbieren besteld zoals Keizer Karel en Petrus,de ambiance kwam direct op peil waar we hebben van genoten,het was wederom een geslaagde uitstap te Sint Joris-Winge.
    Ook hartelijke dank aan Fonsie,Mieke en Lidy die ons dit hebben aangeboden,de afstand was 7 km.
    Sportieve groeten
    Mariette

    20-07-2008, 21:25 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Antwaarpse parken 6 juli 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag wederom trainingen in onze vertrouwde parken dit om 10 uur,het weer was redelijk milde temperaturen,regenbuien niet gehad,nordickers 6 met enkele ontbrekende door de avkantei periode.
    Onze eerste warming-up programma werd gedaan wat vlotjes ging,daarna werden aan de nieuwkomers de juiste pas en arm zwaai diagonale technieken extra bij geschaafd.
    Na de warming -up stapten langs de smalle paden richting brug aan de speeltuin,maar die was nog niet afgewerkt,dus dan maar door het malse gras naar de andere zijde wat ons meteen bracht aan de ingang van het Middelheim park.
    Moesten toch eens gaan kijken wat nieuw bijgekomen is en wat verdwenen is,en men is soms verbaast van die mooie kunstwerken zoals de "Boogschutter",en tal van andere kunstwerken die hier in dit park aanwezig zijn.Gingen naar de achterzijde van dit park,waar zich een tentoonstelling ruimte zich bevindt,wel net daarvoor ontdekte wij ook een"Winkelstraatje",uit de goede oude vervlogen tijd,zou zeggen de tijd van toen anno 1950.
    Vervolgens langs de vijver waar het een beetje heuvelachtig is,om ons dan te begeven naar de rustende beelden van de stad Antwerpen,wel daar passeerde net een rat,oesje dat was even schrikken.Wij hebben van naderbij al die grote beeldzen gaan bekijken,het bronzen beeld van koning Leopold staat daar maar te staan,erg jammer dat dit geen plaats in de stad krijgt een kunstwerk van een zekere Geefs(beeldhouwer),men vindt daar ook Bach,Beethoven,Cuperus allemaal bekende van vroeger.
    Tevens een kijkje gaan nemen aan de appelbomen zal voor september zijn dat die rijp zijn,naar de uitgang toe op de brug ook iets te zien"Waterlamp" Leo Copers ligt in het water deze lamp,ja een mens moet er maar opkomen.
    De tijd gaat vlug voorbij het was al na twaalf uur,dus dan maar vlug terug het Nachtegaal park en onze laatste kilometer zat erop,daar de cool-down oefeningen gemaakt zoals het hoort en sloten af om 12.15uur,nog net de tijd om gezamelijk in de Melkerij iets te gaan drinken natuurlijk op het terras waar we hebben genoten van onze lekkere dranken met een praatje onderling,gingen wij allemaal terug huiswaarts.

    Sportieve groeten
    Mariette

    06-07-2008, 21:32 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordic Walking Antwerpse parken 29 juni 2008
    P6290132.jpg picture by Edit_LazloP6290131.jpg picture by Edit_Lazlo Dam herten foto's José

    30-06-2008, 14:06 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nordic Walking Antwerpse parken 29 juni 2008
    Het was eindelijk zover voor de training te ondernemen,na zeer lange drukke activiteiten agenda.
    Gingen meteen het park Den Brandt binnen naar het grote middelplein achterzijde van het kasteel,om daar te starten met de warming-up oefeningen.
    Zetten ons in kring en daar vatten wij de eerste fase,enkel/voetoefeningen,vervolgens de enkeloefeningen,overgaande naar de knie-heup beenoefeningen.
    Dan het volgende armen push-up schouderoefeningen,de kano twist,kwestie van de schoudergewrichten en nek een goede beurt te geven.
    Eens alle spieren goed opgewarmd waren bloedcirculatie-hartritme op peil waren konden we verantwoord op stap,meteen bruggetje over naar de achterzijde van dit park,waar ook heel wat joggers hun wekelijkse trainingen houden.
    Met een blik op het beeld David,om daar terug een kleiner pad te volgen langs wat heuvelachtige wegen dat via een tweede brug terug uitkomt op het grote grasweide,daar wilde we ook nog wat heuveltjes mee pakken maar het was versperd door linten (processierupsen) in dit gebied.
    Dan maar het Nachtegaal park,met een slinger weg te volgen tot aan de diertjes de Damherten,waar we genoten hebben en haalde daar ook onze jeugd jaren boven,ja toen stonden wij daar ook te genieten van die diertjes en zovele jaren later hielde wederom halt.
    Stapte op en gingen richting Melkerij maar de brug daar naar toe was afgesloten door werkzaamheden,het bovendek is volledig vernieuwd met houten planken en de leuning is in aanmaak.
    Dan maar een ommetje tot aan de geiten en kippen daar nog een laatste blik en toen hebben we onze cooling-down programma afgewerkt.
    Onze  tocht was specifiek gericht op 90 minuten training,de afstand was 4 km en met een goed tempo erin hebben we dit volbracht.
    Als afsluiter zijn we op het terras van de Melkerij,iets gaan drinken plus een gezellige babbel gedaan een ieder van ons is tevreden terug huiswaarts gekeerd.

    Sportieve groeten
    Mariette

    29-06-2008, 20:14 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderachtig Tongerlo-Westerlo 22/06/08
    P6220129.jpg picture by Edit_LazloP6080123.jpg picture by Edit_Lazlo Passiebloem,kabouterbos te Westerlo foto's van josé         

    24-06-2008, 14:07 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    22-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderachtig Tongerlo-Westerlo 22/06/08
    PICT0540.jpg picture by Edit_LazloPICT0547.jpg picture by Edit_Lazlo Mariette

    22-06-2008, 21:28 geschreven door Mariette

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 08/05-14/05 2023
  • 13/06-19/06 2022
  • 25/10-31/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 05/10-11/10 2020
  • 25/11-01/12 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 19/11-25/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 20/11-26/11 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 05/12-11/12 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 30/11-06/12 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/12-14/12 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 10/12-16/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 21/11-27/11 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 13/12-19/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 14/12-20/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!