Ik ben lenie
Ik ben een vrouw en woon in Mezquitilla (Spanje) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: de computerde tuin en lezen.
Ik ben Lenie en 43 jaar getrouwd met Coen.
Wij hebben twee zonen en 4 kleinkinderen.
Vanwege mijn gezondheid wonen Coen en ik al 20 jaar in het zuiden van Spanje
Witte tonijn met olijven en kappertjes. 4 moten verse witte tonijn a 200gr. 1.25dl witte wijn 2 el sherryazijn 2 teen knoflook fijngehakt 1 larierblad 2 takjes tym 6 zwarte peperkorrels zout 1 dl olijfolie 1 grote ui in dunne ringen 200 gram ontpitte olijven in plakjes. 1 el kappertjes olie voor het invetten. Spoel de moten af en dep ze droog Roer wijn,azijn,door elkaar en voeg knoflook,laurier,tym peper en zout toe. Leg de vis 1-2 uur in deze marinade. Haal de moten uit de marinade en laat ze goed uitlekken. Haal takje laurier en tym uit de marinade. Verhit de olijfolie en fruit de uienringen glazig. Giet de marinade erbij en 1,25dl water en de olijven en kappertjes. Laat de saus iets inkoken en breng hem op smaak met peper en zout. Leg de tonijn in een met olie ingevette ovenschaal en schep de saus erover. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200graden en bak de vis in 20 minuten gaar. Serveer de tonijn in de schaal.