Ik ben lenie
Ik ben een vrouw en woon in Mezquitilla (Spanje) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2025 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: de computerde tuin en lezen.
Ik ben Lenie en 43 jaar getrouwd met Coen.
Wij hebben twee zonen en 4 kleinkinderen.
Vanwege mijn gezondheid wonen Coen en ik al 20 jaar in het zuiden van Spanje
De chirimoya is een heerlijke vrucht,die nu volop te koop is. De smaak is een mengeling van ananas,aardbei en banaan en heel romig. De vrucht kwam oorspronkelijk alleen in de Andes in Zuid Amerika voor,maar is al heel lang aan de costa,waar het nooit vriest en op de Canarische eilanden. Het is een groenige boomvrucht en hoort tot de groep tropische roomappels. In het vruchtvlees zitten heel veel grote zwarte pitten.Hij smaakt heerlijk.
In het café werd gevraagd of Coen zin had om mee te gaan vissen. Nu dat wilde hij allang,lekker een dagje op zee,dus er werd ja gezegd. De volgende morgen om 7 uur moest hij in het café zijn. Laarzen aan ,pak brood mee en drinken. Om 3 uur kwam hij thuis,moe maar zeer voldaan en met een tas vol vis,makrelen en jibia(een soort inktvis) Hij wilde ze eigenlijk niet meenemen,maar er was veel gevangen en het moest echt mee. Coen was bekaf en dook zijn bed in,maar de tas met vis lag op de aanrecht. Ik ben ze maar gaan schoonmaken,maar wat een hoeveelheid graten zitten er in een makreel. En bij de eerste jibia ging het mis,ik prikte in de inktzak en dat spoot alle kanten op. Aanrecht onder en ik ook.Bij de volgende ging het beter. Maar voorlopig hoeft Coen voor mij niet meer te vissen,er ligt nog genoeg in de diepvries.
Vaak zien wij hier sávonds vanuit de keuken op zee rijen lampenbootjes liggen. Dat zijn bootjes met twee grote lampen erop. Zij vissen op garalen en andere schelpdieren,maar vooral bij volle maan schijn je veel garnalen te vangen. De vissersboten varen uit met sleepnetten en de kans is groot dat ze de volgende morgen vol zitten met garnalen.roze,grijze,grote ,kleine,gestippeld of doorzichtig. Alle soorten garnalen hebben een dun langwerpig lichaam 5 paar poten en lange voelsprieten. Hier worden de kleine gambas genoemd en de grote langostinos. Ze worden vaak als tapa gegeten ,meestal met wat olijfolie en zeezout gebakken op de plancha (hete plaat) of als onderdeel van een salade,gegrild of gepaneerd als voorgerecht,door de paella,stoofpotten en soepen. Ik vind ze zo van de plancha erg lekker.
Gisteren moesten wij boodschappen doen in Malaga. Na afloop wilden wij wel een kopje koffie,het café zat vol ,er stonden mensen aan de bar,maar een tafeltje was leeg. Tot mijn verbazing lag er in die tafel een tegel met rolstoel. Dus wij hadden een heerlijk plekje.
Koude knoflooksoep met amandelen. Dit is een heerlijke soep. 2 sneetjes witbrood 150 gr.gepelde amandelen 3 gepelde tenen knoflook(beetje grote) theelepeltje zout 8 el olijfolie 2-3 el sherry azijn 250 gr.witte pitloze druiven
Week het brood een paar minuten in wat water. Pureer amandelen met het knoflook wat zout en uitgeknepen brood in de keukenmachine. Giet de olie in een dun straaltje erbij en voeg de azijn toe. Voeg eventueel wat water bij. Breng het mengsel op smaak met zout en wrijf het door een fijne zeef. Schep de soep op de borden en garneer de rand met druiven.