Ik ben lenie
Ik ben een vrouw en woon in Mezquitilla (Spanje) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: de computerde tuin en lezen.
Ik ben Lenie en 43 jaar getrouwd met Coen.
Wij hebben twee zonen en 4 kleinkinderen.
Vanwege mijn gezondheid wonen Coen en ik al 20 jaar in het zuiden van Spanje
8 perziken 5 dl witte wijn 2 el suiker 1 eend van ca.2 kg,panklaar 1 dl olijfolie peper en zout mespunt gemalen kruidnagel mespunt kaneel 1 sneetje geroosterd witbrood.
Schil de perziken en doe ze in een pan.Schenk de witte wijn erover en roer de suiker erdoor.Pocheer de perziken 10 minuten in de wijn. Neem de pan van het vuur en laat de perziken in het vocht staan. Was de eend en dep hem droog.Meng de olijfolie met peper,zout,kruidnagel en kaneel.Bestrijk de eend hiermee van binnen en buiten.Bind de eend daarna met keukengaren op. Bestrijk de binnenkant van een braadpan met olijfolie en leg de eend erin.Bestrijk de eend nog een beetje met de gekruide olijfolie en zet hem een half uur in een voorverwarmde oven van 200 gr..Bestrijk de eend regelmatig met olijfolie. Keer de eend om,schep er een paar lepels perzik wijn over en braad hem nog eens een half uur. Haal de gare eend uit de oven en houd hem warm. Giet het braadvocht door een fijne zeef en schep het vet eraf.Haal de perziken uit de wijn en doe de perzikwijn bij het braadvocht en laat de saus inkoken.Stamp het brood met een beetje van de saus in een vijzel fijn en roer het door de saus,voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de perziken in de saus en warm ze door. Snijd de eend in stukken en leg ze met de perziken en de saus op een schaal.